Du Behöver Ringa Ut Din Rasistiska Släktingar. Även Morfar.

Jag växte upp med att höra rasistiska uttalanden från min far. Hans rasism var en norm i mitt hus; jag visste att jag inte borde använda n-ordet utanför huset men andra än att, jag hade ingen aning om dess makt för att såret, dess fullkomliga uppsägning.

Jag var inte immun. Jag var inte oskyldig. Jag växte inte upp några mirakulösa krigare för social rättvisa. Jag var inte född medveten om vitt privilegium. Jag har hört äldre familjemedlemmar förlöjligar Martin Luther King, Jr.; FLYTTA bombningarna bara skrapat på ytan av en giftig ras bitterhet som lurar i det vita hjärtat av Östra Pennsylvania.

Jag vill kunna säga att det var en händelse såg jag en sak som sticker ut, en sak som jag kan peka på som säger: HÄR. Här är en tid jag såg rasism, och jag kunde inte ta ställning. Här är en tid jag såg rashat, som barn eller som vuxen, och jag höll mina vita tystnaden och min vita delaktighet. Men jag kan inte. Eftersom det är en livstid av dessa incidenter, över och under, som sträcker sig genom min barndom, och i början av vuxenlivet. Från min far. Från mina vänner.

Jag var rädd för att säga något.

Eftersom du kan föreläsning din rasistiska far över och över, men hur gör man för att stoppa honom från att bete dig? När n-ordet blev gammal, när min bror och jag fortsatte att skrika ner honom, han överlät sin förlöjliga dem i italienska arv. Vid den tiden, vi var trötta. Han skulle utläggning om hur " de" förstört staden, hur " de " höll bara poppar ut barn och lever på välfärden, den gamla såg: det är vita människor och det är white trash och det finns svarta människor och det är (insert n-ordet här). Och jag blev bara trött. Och jag gav upp. Orden flöt som en bitter stream jag inte längre försökte dam. Och han flinade och log och flinade, eftersom han hade vunnit.

Och hur gör man för att stoppa din älskade mor-och farföräldrar, som du respekterar och älskar den, från att använda n-ordet, från att säga "färgad," från den gamla goda rants om vilken röra de har gjort om vår stad? Du tror: de är gamla. De ligger på sina sätt. Du älskar dem, du respekterar dem. Vill du inte starta en kamp och vars sinne kommer du ändrar, hur som helst, som du tror. Ingen sinne. Du kommer inte att göra farfar "vaknade" du ska bara pissa på honom. Så du sitter och du lyssnar till de giftiga ord, de giftiga rasar, av någon form av fucked up respekt för de äldre. Varje vit person som jag vet har gjort det, och om de säger att de inte har de är en lögnare. N-ord som glider när det kommer från munnen på våra äldre.

Eller om du är på college. Du är med vänner. Och en svart kvinna går över parkeringen framför dig. Din vän är drivande, och hon är förbannad. "Oh kom, kom", säger hon väser. "Gud, de tror att de äger vägen. Som vi är skyldiga dem något." Detta kommer från munnen för vita människor, ni vet, vita människor du älskar, vita människor du litar på, vita människor som förfasar sig av n-ordet. Och du, låt gå för det, eftersom du tror, jag vill inte kämpa just nu. Jag vill inte ta itu med denna enorma bagage av rasism och rätt och ben-djup hatar, och du håller din tystnad.

Eller en svart person är sen till något. Vita människor kan komma för sent. Svarta människor inte kan. För när en vit person är sent, det var ett tåg, eller en missad buss, eller ingen parkering fläckar. När en svart person är för sent, att någon kommer att knuffa en annan. "CPT," de kommer att säga, och den andra personen kommer att fnissa och nicka. CPT. Färgade människors Tid. Och du kommer att tänka, jag vill stå framför en grupp människor och kallar dem för sin rasism, som är ganska mycket det värsta du kan säga till vem som helst i dessa dagar, blir därmed en permanent paria, eller vill jag hålla käften och titta bort?

Du käften och titta bort.

Eftersom det är lättare.

Eftersom det håller din frid.

Eftersom det håller den sociala strukturen är skrynkligt, utjämnad.

Men mest, eftersom du är rädd för.

Du är delaktig. Du låter det ske. Varje dag, varje kommentar, vi låter det hända. Vi låter det växa. Vi låter rasism gro. Vi matar cancer i stället för att skära ut, som om vi är rädd att det är för nära en stor artär, som om vi inte kan föreställa dig hur patienten kommer att fungera efteråt.

Vi matar rasism. Vi låter den leva.

Eftersom vita människor, vi är rädda för varandra.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar