Om Din Dotter beter sig Som En Genomsnittlig Flicka, jag Ska Ringa Henne

Jag är inte i allmänhet till förmån för att engagera mig i andra människors föräldraskap, men om din dotter visar mean girl beteende i min närvaro, jag kommer kallar henne.

Den andra kvällen fick jag köra min 8-åriga dotter och hennes tre vänner till fotbollsträning. Jag älskar att köra mina barn runt med sina vänner eftersom jag lär mig så mycket. Jag lär mig vilka böcker de är alla behandlingen, som deras favorit (och minst favorit) lärare är, vad de tittar på YouTube, vilken musik de gillar. De är i baksätet att snacka och liksom glömmer jag det—de låter sin vakt.

Så, en annan kväll, en av min dotters vänner började badmouthing en liten tjej som min dotter har känd sedan innan-K. Den lilla flickan hade hållits tillbaka av en klass, och min dotters vän var räcke på om hur hon "hörde" den lilla flickan hade varit tillförordnad upp i klassen och folk säger att hon "förtjänar" det.

Det var inte första gången jag hörde min dotters vän att delta i denna typ av elak "mean girl" talk. Hon är ofta hårda och dömande med sina ord ("Vad? Jag hatar den låten. Du som det? UGH"), men de andra tjejerna brukar stå upp för henne bara bra, så jag mest hålla ut av det. Och de första gångerna jag hörde henne prata om någon som inte var närvarande, jag låter det glida och vidarekopplas samtalet till ett annat ämne, utan att uttryckligen att korrigera henne. Jag gav henne en chans, tänkte att hon kanske hade en tuff dag och var surrning okaraktäristiskt.

Men den här gången ville jag inte låta det gå. Jag råkar veta att den lilla flickan som hålls tillbaka eftersom min dotter deltog pre-K med henne. Jag vet att hennes mor också. Jag vet att hon och hennes man kämpade för att hjälpa sin dotter anpassa sig till skolan och att beslutet att ha sin dotter upprepa en klass var en svår en.

Inte för att någon av dessa uppgifter i slutändan oavsett. Även om jag inte vet att den lilla flickan, genom denna punkt, jag hade hört min dotters vän säga för mycket skit saker om andra barn som jag var säker på att hennes beteende var vanliga. Hon behövde för att bli kallad ut.

Min dotter gjorde sitt bästa för att piska upp för den andra flickan, och sa att hon var en riktigt trevlig person, som hon hade känt henne sedan pre-K och att hon aldrig fick problem för att vara störande. Men gossipy vän var inte med det—hon bara fortsatte att prata som om att ha hållits tillbaka av en klass var någon form av straff för dåligt beteende.

Jag vände ner musik och riktar sig min dotters kompis via backspegeln. "Du vet, säga fula saker om någon, speciellt någon som inte är här för att försvara sig, verkligen är inte en mycket snäll sak att göra ."

"Åh, jag vet, jag kan inte säga något dåligt Jag säger bara vad andra folk säger."

"Tja," sa jag, "det finns ett namn för att upprepa elaka saker som folk säger om andra. Det kallas skvaller. Du säger saker om denna person även om du har ingen aning om de är sanna eller inte, och du gör det när den person som du pratar om är inte här för att försvara sig själv. Om jag hölls tillbaka en klass och fick reda på att någon sa att jag hade förtjänat det, det skulle verkligen såra mina känslor. Tänk om hon var här i bilen med oss? Skulle du fortfarande säga att alla dessa ovänliga saker om henne?"

"Nej, jag tror inte det."

"Jag trodde inte du skulle. Och det är desto större anledning att inte göra det när hon inte är här. Om vi ska prata om andra människor, det borde bara vara att säga något snällt om dem."

Den lilla flickan bytte ämne till en annan liten pojke som hon ville badmouth. Jag väntade för att se om hon skulle fånga henne slip-up innan jag behövde för att korrigera henne igen. Efter att ha hört vad jag hade sagt om skvaller, de andra tre andra tjejer i bilen förblev tyst, och den pinsamma tystnaden var tillräckligt för vår lilla flicka menar att inse att hon var tvungen att sätta på bromsar. Efter att jag startade en helt ny konversation om helgens kommande fotbollsmatch.

Jag har inte diskuterat detta utbyte med flickans föräldrar, och om frågan kommer upp igen, jag är inte säker på att jag kommer. Jag tror inte att detta är ett föräldraskap problem eftersom hennes två syskon, en äldre och en yngre, är mycket artig, omtänksam och snäll, och jag vet att föräldrar uppmuntra generositet och vänlighet i sina hushåll. Jag vet också att föräldrarna är förespråkare av "it takes a village" - tankesätt och skulle inte ha några problem med mig och kallar sina barn. De skulle inte tveka att ringa in ett av mina barn om de hade en dicky ögonblick.

Men för att vara ärlig, även om jag inte tror att denna lilla flickans föräldrar skulle vara okej med mig att korrigera sina barn, jag skulle ha gjort det ändå. Jag var trevligt om det, och det fanns även två andra små flickor i bilen förutom min egen som var tvungna att lyssna till hennes giftiga prata. Att tiga skulle ha gjort mig delaktig, och det skulle ha skickat meddelandet att jag tolerera denna typ av beteende. Barn dör genom självmord på grund av det här . Inget sätt är jag låta det bestå i min närhet. Så, egentligen, om ditt barn agerar som en idiot och jag hör det, vare sig du vill det eller inte, kommer jag att rätta till dem.

Efter fotbollsträning, när vi skulle tappade de andra flickorna mindre hemma, jag sa till min dotter att jag var stolt över henne, inte bara för att hon inte gå in på skvaller, men eftersom hon aktivt till orda och försvarade den flicka som inte var närvarande. Jag berättade för henne att jag förväntar mig att hon alltid göra detta. Jag berättade för henne att det är alldeles för mycket fula i världen, och de av oss som vill sprida vänlighet måste också vara proaktiv om stampa ut hatefulness—vi måste vara upstanders. Och, för mig, en del av att vara en upstander är att rätta någon annans barn när de är att agera som en skitstövel. Och jag välkomnar någon annan för att återvända gunst.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar