Kalla Mig Pappa

Två barn och en hund som kallar mig för pappa, för det mesta. Ok, hunden behöver inte kalla mig för en jävla sak, åtminstone ingenting som jag kan förstå. Han bara skäller, viftar på svansen och knuffar sin vattenskål på mig.

Nu har de två barn, ja, de kallar mig en massa saker förutom pappa. Ibland ringer de till mig: abba (det hebreiska ordet för fader) eller pappa. Ibland mörk haired skönhet kallar mig da-da och sedan ger mig en busig leende. Efter att jag brukar ta tag i henne och dra henne i en björnkram och sedan berätta för henne att hon inte kan använda den leende på mig.

Hon fnittrar och säger att hon inte vet vad jag talar om och då ska jag ge att le tillbaka till henne. Det är det som gör att mina vänner och min familj galen, som leende. När de ser det de inte kan hjälpa men undrar vad jag upp till. Jag älskar det - det fyller att en del av mig som gillar att låtsas att han fortfarande är ett barn.

Att leende gör att du undrar om din plånbok är. Du inte kan hjälpa men nå för din byxfickan eller handväskan. Och du bara vet att varje ögonblick telefon kommer att börja ringer med några arg förälder eller auktoritet på den andra linjen.

Jag måste erkänna att det är mycket roligare att skriva om det som en beskrivning av mig, Good Old Jack än att låta min dotter i den. Roligare eftersom jag som förälder kan inte låta bli att oroa sig för dessa barn. Och om du vill veta vad min största rädsla är att jag ska berätta för er just nu - jag är orolig för att de kommer att vara precis som mig.

Det är rätt - ibland blir jag livrädd att de kommer att vara så dum som jag var. Jag är rädd för att de kommer att bli uttråkad i skolan, eftersom de inte blir utmanade och att de ska utveckla dåliga studievanor. Jag är rädd för att de ska räkna ut vinklarna för att få saker gjort snabbare och dra nytta av short cuts.

Jag är rädd att de ska tro att de är smarta nog att prata sig ur vad som helst och att de kommer att hoppa från taket ner i poolen. Jag är rädd för att min dotter, som redan är så tuff som spikar kommer att insistera på att behålla sin ställning som hon kan göra något hennes bror kan.

Några av mina farhågor inte är värt att oroa sig nu - hon är sex så varför gör jag inte ens tänka på hennes anor. Men det gör jag. Hon älskar pojkarna och jag vet hur pojkar tänker. Jag vet hur många sätt de kan komma på för att göra tjejer att känna sig speciella och smarta. Jag vet att de ibland inte verkligen menar det de säger, och jag är rädd att min dotter kommer att få ont.

Så jag har instruerat sin äldre broder för att förbereda sig. Jag kommer att skicka iväg honom till en Tibetanska klostret, där han kommer att instrueras i många arts of defense. Han kommer att komma tillbaka som en mycket lugn pojke, som bara råkar veta 1,983 sätt att döda.

Jag kan inte alltid vara runt för att skydda henne - så jag kan lika gärna dra nytta av hans tjänster. På tal om tjänster undrar jag om de munkar som kommer att kunna hjälpa honom att lära sig hans Torah del. Beviljas han har ett par år före sin Bar Mitzvah är över oss, men man måste planera för allt detta.

Så nu har jag en enkel uppgift att övertyga sin mamma om att det är denna fantastiska internatskola som kommer att förse honom med en utbildning som han inte kan få här. Och låt mig säga dig, att det kommer att bli en av de stora försäljning jobb av alla tid.

Mamma är ingen docka, så jag är inte riktigt säker på hur jag kommer att göra det. Jag ansåg att försöka övertyga henne om att han kommer till Hogwarts, men jag kan inte göra min trollstav fungerar på det sättet. Um, kanske vi blir bättre på att hoppa över denna del.

Eller kanske vi borde prata om hur jag kommer att övertyga hans syster att det är ok för honom att lämna för en stund. Det kommer att bli tufft, eftersom det i hennes ögon finns det ingen större hjälte än sin storebror.

Sanningen är den att om han så småningom beslutar sig för att tjejer är inte dumma och icky han kanske en dag eller två. Och skulle de bryta hans hjärta, hans lilla syster kan försöka att bryta sina armar. Som hon en gång skrek på mig för att skrika på honom att dra ned volymen på som fan DS. Jag vet inte om dig, men piper och visslar gör mig galen.

Anyhoo, att flickan gick fram till mig och började vifta med sitt lilla finger i mitt ansikte. Jag var tvungen att arbeta hårt för att titta kritiserad - inte kunde berätta för henne hur mycket stolt jag var över henne. De barn som skulle få mig att tappa allt mitt hår genom att ta på några av mina galnare drag, men fan om de inte gör ett bra jobb med att leta upp för varandra.

Antar att vi gör något rätt i hur vi höjer dem.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar