Köpa Ett Hem Är Precis Som Att Ha En Baby

Vi har precis köpt vårt första hem. Yay för oss!

Men killar, på allvar...

Planeringen. Dramat. Förväntan. Glädje. Oroa dig.

Och även om det var vårt första gången du köper ett hem, jag kunde inte låta bli att tänka, "allt Detta verkar verkligen känner. Har jag inte gjort detta innan?"

Ja, jag har varit med om allt detta! Fem gånger faktiskt. För att köpa ett hem är precis som att ha en baby. Inte få det? Låt mig förklara.

Det är som att de vet .

Det hela börjar när du drömmer. Du ser att andra har en, och du planerar att ha en av dina alldeles egna.

Nuvarande husägare kan sympatisera med din husägare dröm, men de ska vara noga med att berätta att det är ett stort ansvar. Detta husägare spelning är inte allt som det är knäckt upp vara. Den allvetande ser från nuvarande husägare var exakt samma utseende som de rutinerade föräldrar gav mig när vi meddelade att vi kunde förvänta oss!

"När du är en homeowner, saker och ting förändras," de harped.

Graviditetslängd spela.

Graviditet är lätt och smärtfritt för vissa, och en medicinsk berg-och dalbana av plågor och uppoffringar för andra. Du kan göra saker som kan hjälpa det att gå smidigare, men resten är i Guds händer.

Det samma kan sägas om huset inköpsprocessen. Det är en crapshoot oavsett om du köper en liten, gammal renoveringsobjekt, eller en helt ny, egen herrgård. Det verkar som att det är alla i dina händer.

Oavsett om det är en bula i din kredit eller din genetik, du kommer att stöta på vissa problem som verkar katastrofala. Och du liksom bara kan förvandlas till en galen person—varnas.

Även om det finns ingenting som en bra agent, precis som en bra läkare, kan inte hjälpa dig att reda ut.

Tredje trimester varar för evigt .

Väntar på att våra lån för att gå igenom var exakt som "jag är redo att ha det här barnet," tredje-trimestern vänta.

Varje dag som jag inte hade en baby de sista veckorna av min graviditet, var precis som att varje dag var jag inte stängning på mitt nya hem. Det långsamt tickade och jag kunde inte ens klara av dagliga uppgifter utan att vara tyngd av ett skyndsamt som var utanför min kontroll.

Jag är orolig. Jag grät. Jag gick upp i vikt.

Exakt samma.

Arbete och leverans.

Okej, låt mig ge er min personliga erfarenhet. Med alla fem barn, arbete historien kan sammanfattas så här:

Sista veckorna före förfallodagen tillbringade otåligt väntar på att överraska tidig leverans. Förbannad när det inte händer.

På grund datum kommer, på grund datum går. Gråta varje dag finns det ingen bebis. Berätta för varje familjemedlem som ropar "inga barn ännu." Sluta svara på telefonen.

Att bli övertygad om att jag aldrig kommer att ha en baby.

Gå in på spontana arbete och har en bebis på under 4 timmar (eller under en timme i ett fall)!

Så det bör vara någon överraskning när de sista veckorna av min personliga hem-köpa-upplevelse var exakt samma:

Otåligt väntar på telefonsamtal innan sista datum att säga "Hej, vi fick gjort behandlingen av ditt lån tidigt! Komma in och skriva på linjen för att få dina nycklar!" Förbannad när det inte händer.

Sista dagen kommer, sista dagen går. De träffar en "smärre bakslag." Fortfarande inga hus. Gråta varje dag finns det inget hus. Berätta för varje familjemedlem som ropar "inga hus ännu." Sluta svara på telefonen.

Att bli övertygad om att jag aldrig kommer att få ett nytt hem.

Få ett spontant samtal, underteckna en miljon dokument, och har ett hus på under 4 timmar!

Vikt och oroa sig för ansvar.

Verkligheten slår dig hårt, bro. Som en ny mamma, jag vaknade när jag hörde den minsta gny från min sovande babe. Efter en hel vecka som ny husägare, jag vaknade när jag hörde luftkonditioneringen sparka på. Min man hade redan hört det, och slagit mig till oro.

"Hör du?" hade han frågat. Vi pausade, både fångats i en helt vaken och spända ögonblick. Jag var säker på att jag lyssnade till ljudet av mitt bankkonto tömning.

"Det är nog lät alltid som att när det sparkar på och vi har aldrig märkt det förut." Jag försökte trösta honom. Även jag, var alltför angelägen om dropp och skramlande ljud som vår AC som plikttroget kämpat ett hett Texas natt.

Han smugit att gå in på enheten och tittade på den tills han var nöjd nog för att det verkligen var en normal roliga ljud vi hörde. Jag blev påmind om nätterna jag svävade över den nya bebisens spjälsäng, hålla andan, för att se om han eller hon var verkligen lever och andas. Trots att du har markerat 5 minuter sedan, jag hade inte slutat att oroa.

Så jag prata om mitt nya hem till alla som ska lyssna. Och jag ska berätta för er, precis som jag skulle berätta för varje ny förälder, det är helt klart värt det. Efter all spänning har bleknat från mitt minne, vem vet? Jag kan även börja drömma om nästa.

ADVERT

Lägg till din kommentar