4 Praktiska Tips För Att Köpa Din Tonåring Sin Första Bil (Eek!)

På min 17: e födelsedag, jag rusade ut till parkeringsplatsen av TRAFIKVERKET, ivrigt kramade mitt nya körkort. Min mor, som väntar i familjen station wagon, gav mig en liten lindade box som jag fick in i förarsidan på bilen. Tänker att min födelsedag kunde inte få någon bättre, jag skrek till av glädje när jag såg den uppsättning av bilens nycklar inbäddat i rutan, förutsatt naturligtvis, att nycklarna var för en helt ny bil som väntade på mig i vår uppfart hemma.

Visar sig dessa nycklar var för familjen truckster, och min mamma gärna berättade för mig att jag var välkommen att låna den "Stora Blå Bombaren", som det kallades i vår familj, någon gång är jag nöjd.

Tala om en födelsedag buzzkill, eller hur?

Flash fram till idag, och Nu är jag mamma nästan redo för att sitta i passagerarsätet att lämna över nycklarna till familjen truckster till min egen tonåring.

Och det är skrämmande.

Tanken av honom på vägen gör mig nervös, inte bara på grund av hans brist på erfarenhet men även på grund av andra förare och deras dåliga vanor. Jag oroar mig för honom att bli distraherad av ett textmeddelande eller från att ha för många barn i bilen. I några korta månader, min förstfödde kommer att vara verksamma i en bil och jag kommer inte alltid att vara i passagerarsätet med att berätta för honom att sakta ner eller att bromsa för en stoppskylt där framme.

Den tänkte köpa honom en bil är skrämmande också, på grund av den svindlande utbud av säkerhetsfunktioner, spårning, bil-och-hjälpa-funktioner gör det svårt att avgöra vad som är nödvändigt och vad som är en dyr add-on.

Lyckligtvis, Jamie Sidan Deaton, chefredaktör för U. S Nyheter Bästa Bilar, och hennes team vadade igenom alla aktuell säkerhet funktioner och den senaste tekniken på 2018 bilmodeller att hjälpa föräldrarna att göra de bästa valen när det gäller att köpa en bil för sina tonåringar.

När jag talade med Sidan Deaton nyligen, hon hade flera praktiska tips för föräldrar om att köpa bilar för tonåringar.

1. Tekniken är aldrig en ersättning för bra föräldraskap.

Sidan Deaton betonade att den viktigaste funktionen på någon bil är en som kommer att öppna en dialog med din tonåring. Funktioner som radio stänga av när en bil är över hastighetsgränsen eller andra system som begränsar funktioner är bra, men de har inte nödvändigtvis låter som du har en konversation med din tonåring när hon kommer hem. Sms-larm finns, de där föräldrarna kan ta emot ett sms när deras tonåring förare är snabbare, gör det möjligt för föräldern att säga, "Hej, jag var inte i bilen, men jag fick en varning om att du kör 70 km / h. Vad är det som händer?" Öppnar en dialog som låter din tonåring att berätta att han var förbi en 18-wheeler lastbil, vilket är en lämplig körning åtgärder före hoppa till slutsatsen att din tonåring var hänsynslöst fortkörning.

2. Köpa en bil som generar din tonåring. Tja, ungefär.

Även om det kan låta som en självklarhet, föräldrar bör styra bort från bilar med flashiga färger, stora motorer och plats för massor av barn att stapla på en lördag kväll. "Stor, tråkig och långsam, säger Sidan Deaton. Forskning visar att risken för en olycka ökar med flera barn i en bil och kasta i en motor avsedd för fortkörning och som kan vara receptet för katastrof. Föräldrar bör leta efter en bil som är tillräckligt stor för att ge gott om krockskydd, en motor som inte går att bryta ljudvallen, och en som en tonåring kommer inte att vara för ivrig att visa upp för sina vänner. Säkerhet innan fåfänga, tyvärr, inte ledsen, tonåringar.

3. Hoppa Apple Carplay eller andra telefon-till-bil-gränssnitt.

En av de nyaste tekniken på marknaden är Apple Carplay, vilket gör att din telefon för att synkronisera med bil radio och tv gränssnittet blir din skärmen på telefonen. Även om det låter coolt att du skulle kunna lyssna på din spellista medan tooling runt på stan, faktum är att gränssnittet också visar du dina sms-meddelanden, e-postmeddelanden och andra meddelanden. Att skicka sms under körning är redan en farlig epidemi och Sidan Deaton uppmanar föräldrar att ge ett hårt pass till funktioner som gör sms bakom ratten lättare för tonåringar.

4. Överväga de dolda kostnaderna för att köpa en bil för att din tonåring.

Jag frågade Sidan Deaton huruvida föräldrar bör överväga att köpa en liten SUV-stil bil för att din tonåring som kommer att resa fram och tillbaka till högskolan. Och samtidigt ha massor av rum att tote college studentrummet leveranser (och tvätt) och tillbaka verkar som en bra idé i teorin, Sidan Deaton uppgav att den största kostnaden i samband med bilar i dessa dagar är gas.

Stadsjeepar är mindre ekonomiskt på gas, har en högre månatliga betalningar, och kan få in fler barn på en lördag kväll. Och hon sa att eftersom de flesta människor är på marknaden för en SUV i dessa dagar, det finns riktiga affärer görs på sedaner och mindre-modell bilar. "Att folk inte köper bilar i dessa dagar, i förmån för en SUV. En återförsäljare kan vara villig att kasta in en extra säkerhet paket eller låg ränta finansiering", sade hon. Och hon uppmanade föräldrar att priset ut kostnaden för en sommar lagring enhet jämfört med kostnaden för en SUV för deras college tonåring.

Bilar har kommit en lång väg sedan jag satt bakom ratten i mina föräldrars stora blå station wagon. Och enligt Sidan Deaton, denna nya våg av teknik är alla inkrementella steg mot att själv köra bil, vilket är helt mind-blowing. Lane linje hjälpa, smart farthållare funktioner, och fickparkering funktioner som kommer att göra det praktiskt taget säkert att driva en bil i ett par år. Men, säger hon, "Teknik-och säkerhetssystem är inte skyddsänglar för dina tonåringar."

Och det är just därför som jag kommer att säga Hell dig Maria som jag lär min tonåring hur man parallellt park .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar