Mamma Säger Vad Varje Förälder Till Ett "Svårt" Barn Behöver Höra

En mamma skriver ett brev till sin "svåra" barn som kommer att ha massor av föräldrar nickar instämmande

Föräldraskap en viljestark eller "svårt" barn kan visa sig vara en stor utmaning och även ett enormt privilegium. På grund av vad föräldrar av denna typ av barn vet att andra kanske inte är att de egenskaper som gör ett barn "svårt" kan också göra dem till fantastiska, dynamiska människor.

Bunmi Laditan , underbara mamma och skapare av Ärlig Barn skrev ett brev hon skrivit till Facebook riktar sig till sin egen "svårt" barn, och det är spot-on. Hon öppnar med "Du har alltid gett mig en springa för mina pengar. Föräldraskap taktik som fungerade på dina syskon inte fungerar på dig. Där de skulle ge, skulle du skjuta tillbaka. Där skulle de säga att "jag är ledsen" du skulle säga "jag hatar dig." Mitt föräldraskap självkänsla har tagit många träffar som du utmana mig om och om igen."

Predika. Min son är definitivt av den "svåra" variationen medan min dotter är lätt som söndag morgon. Hon är vårt första barn och när han inte böja sig för vår kommer så snabbt som hans syster hade, vi var där och undrar vad i helvete med honom att göra. Han är nästan sju nu och några dagar, vi är fortfarande typ av undrar.

Laditan skriver om den styrka det krävs för att effektivt förälder med ett barn som inte bara nicka huvudet "ja." Spoiler alert: det är jävla svårt. Hon medger att "Vissa dagar känner jag att jag är inte du, men jag vägrar att ge upp. Varför? Eftersom du är min och jag vet att en dag kommer du flytta berg."

Upprepa det så många av oss har känt föräldraskap våra viljestarka barn som hon säger, "jag har haft att gräva djupt för att förälder som du. Jag har haft att följa med och vara starkare än jag någonsin varit innan. För att vara ärlig, du avgaserna mig mentalt och känslomässigt. Du har generad mig i fler gånger än jag kan räkna."

Åh, den offentliga skam du kommer att känna dig när du försöker att konsekvent förälder och disciplin en viljestark unge. När jag knäppte på en främling på Target för fnittrande på mig när min son var med ett litet barn ilska istället för att låta mig sätta sin päls på — han ville gå och titta på urval av DVD-filmer och vi var tvungna att lämna. Jag menar, det var lite roligt, men på den tiden, jag ville bara försvinna. Att vara i det offentliga med denna typ av barn är ingen höjdare när de är med en av sina stunder — du vet att alla dömer och stirrar. Det är bortom stressande och som Laditan säger, ansträngande på alla sätt.

Men vad dessa människor som stirrar inte vet är att för alla utmattning, skam och tvivel på sig själv som en förälder med en tuff barn kommer att stöta på, det är också en hel skeppslast fantastiskt. Hon säger, "jag vet att om jag bara kan hjälpa dig att kanal att stål kommer till något bra, du kommer att vara en kraft att räkna med. Du är orädd. Du kommer att flytta berg. Du kommer att försvara de tystade. Du kommer att forma framtiden. Du kommer att andas eld."

Amen.

Som min son har blivit lite äldre, de nytta av sin viljestark natur har blivit mer och mer uppenbart. Ja, hans första åren var tuffa, men nu när han kan kommunicera på ett sätt som han inte kunde som ett litet barn, förstår vi att han aldrig tänkt att vara svårt. Han är inte en arg unge. Han är inte en "dålig" kid. Han har aldrig tänkt på att köra oss som nötter. Han visste bara inte vad jag skulle göra med de starka känslor han hade. Och nu när han inte kan berätta för oss? Vi vill aldrig att han ska sluta.

Han är passionerad, intelligenta, ROLIGA och har mer energi än 10 barn tillsammans. På ett bra sätt. Min man och jag skämtade om att han kommer att en dag vara en VD som läst hela Wall Street Journal och passar in i ett träningspass innan 7 på morgonen. Han är ambitiös och kreativ, och vi kan inte vänta att se vad han gör med sitt liv.

Laditan känns på samma sätt och sade: "Som du sitter i time out, äntligen lugn efter att gapa och skrika, jag vill att du ska veta att även om du tror att jag är den fiende, jag är ditt största cheerleader. Du kan titta i spegeln och se en tår-randiga barn med stökigt hår, men jag ser ett kraftpaket. Jag ser en game changer. Jag ser en ledare."

När du "diagnostisera" ditt barn är viljestark, kan det vara lätt att se vad de en dag skulle kunna bli. Att barn som helt enkelt inte kommer att ge upp — det du har att sätta tillbaka i tiden, över och över och över. Den som kämpar för dig och kommer inte att medge, om han anser att djupt i vad han säger. Om du inte krossa det och i Laditan ord, i stället välja att hjälpa dem att kanalisera det in bra, det kan vara en fantastisk sak.

Laditan stänger berättar hennes barn, "Fortsätt att göra dig, älskling. Jag vet att du har eld som brinner inom dig. Det är mitt jobb att se till att du inte låter det förbrukar du, men istället använda det för att bränna en väg i världen en dag."

Föräldrar viljestarka barn behöver för att läsa dessa ord och omfamna den gåva som de har fått. Dessa barn en dag skulle kunna göra bra saker och det är upp till oss att hjälpa dem att navigera i världen med att elden brinnande ljus. Det kan vara det svåraste vi någonsin kommer att göra, men utan tvekan, den mest givande.

ADVERT

Lägg till din kommentar