Våningssängar Kan Verka Som En Bra Idé, Men I Verkligheten, De är Fan

Våningssängar är ett nödvändigt ont i våra hus. Vi har en alldeles för få sovrum (eller en för många barn, om vi vill få alla cynisk), så två av våra barn har att dela ett rum .

I vårt nuvarande hus, sovrum är för liten för att rymma två sängar, så min man har byggt en vacker uppsättning av massivt trä våningssängar för våra yngre två när vi flyttade in. Det var till synes den perfekta lösningen, och barnen var över månen om sina nya sovplatser.

Spola framåt ett par år, och jag skulle ge min vänstra lillfinger finger för att inte ha att göra med helvetet för barnen att dela en våningssäng.

Först av allt, våningssängar finns antingen dumt dyrt eller byggas så billigt som du inte känner dig säker sätta ditt barn att sova i dem. Vem litar på en skakig, rangliga säng sex meter över marken, som svävar över en annan säng där en av dina bebisar kan krossas till döds? Det är därför vi byggt vår egen (vilket också skulle verka som ett riskabelt alternativ om min hubbar inte var legitimt praktiskt).

Då är det hela "som sover där" fråga. I en perfekt värld, en unge skulle ha överslafen och andra skulle vilja botten våningssäng, och vi kunde alla hoppa iväg i solnedgången för att hålla händer. Men naturligtvis, det är aldrig fallet. Mina barn har gått tolv ronder över vem som får den översta britsen och hur länge. De har förhandlat fram och mutade och byteshandel och platt ut för att slåss om det fler gånger än jag kan räkna. Jag har i allmänhet haft dem lösa det själva (bygga dessa förhandlingsteknik, kids!), men jag har också haft att lyssna till dem träta och klagar på det.

Tredje—och viktigast av allt led, verkligen—har du någonsin försökt att ändra lakan på översta britsen? Helvetet. Absolut helvetet. Det är i princip på samma frustration som försöker lägga ett överdragslakan, bara med en skakig rädsla för höjder och några blodiga knogar kastat in för skojs skull. Är det möjligt att ändra en överslafen ark utan att förlora lite hud? Vad sägs om att svettas—är det möjligt att göra utan att svettas? Varje gång jag får ett framgångsrikt lakan förändrats, jag ser mig omkring förväntar sig att någon ska ge mig en trofé. Jag förtjänat någon form av pris för det arbetet, för fan.

Även om våningssäng finns upp mot väggen, som det förmodligen är (sedan varför annars skulle du utsätta dig för den smärta våningssängar med undantag för att maximera utrymmet), ditt barns skiten faller ner sidan av det hela tiden—mjukisdjur, böcker, papper, etc. Så då måste du försöka flytta den rackarns sak ut från väggen för att hämta sagt skit—en bedrift som kräver enorm styrka om sängen är bra gjort, eller som gör dig igen ifrågasätta säkerheten för ditt barn om det är det inte.

Slutligen, höjden av en våningssäng kraftigt begränsar där du kan placera den i ett rum. Jag är en person som gillar att flytta möbler varje gång på ett tag för att fräscha upp saker och ting, och i mina barns rum, det finns bara ett ställe att våningssäng kan gå utan att blockera ett fönster. Regn på min redecorating paraden.

Faktiskt, en sak till—är det en våningssäng med dubbelsäng eller våningssäng? Ingen verkar kunna komma överens om detta, så vi har inte bara en konflikt över vem som får den övre våningssäng, vi har också ett olösligt grammatiska problem på våra händer. Som om vi behöver mer osäkerhet i våra liv.

Åh, nämnde jag att min äldre bror stukade vristen hoppa av den översta britsen i vår våningssäng (våningssängar?) när vi var små? Jag kan vara lite traumatiserade.

Våningssängar kan verka som en strålande idé, i teorin, de är en bra lösning på problemet med bostäder flera barn i ett rum. Men verkligheten i våningssängar är att de suger på nästan alla sätt.

Vid denna punkt, jag önskar att vi hade gått med en utdragssäng. Om du inte absolut behöver dem, säger nej till britsarna. Lita på mig, dina knogar och din mentala hälsa kommer att tacka dig.

ADVERT

Lägg till din kommentar