Jag är Rädd att jag Höja Josie Grossie

För dem som inte får hänvisning, "Josie Grossie" var ett smeknamn för den karaktär som Drew Barrymore spelas i Aldrig Blivit Kysst . När Josie var i high school, hon var definitivt upplever en besvärlig fas. Hon hade fett, frissigt hår hon inte tvätta, tandställning och gav henne en lätt talfel, dåligt omdöme i trender inom mode och ömma hjärta.

Likheterna mellan min 10-årig flicka och Josie Grossie är nästan kusligt. Min dotter är en vacker, söt, smart tjej som desperat kämpar med sin hygien och seder. Hennes nya fästet med medföljande lisp verkligen stelnar jämförelse. Jag skyller de flesta av de beteenden på henne fri ande och ADHD .

Varje måltid är en utmaning. Det är bitar av mat som fastnat i hennes hår som hon tuggar ner på hennes middag som en jordekorre förvaring av materiel för vintern. De outfits som hon plockar ut är oftast excentrisk, vilket ger Andie i Pretty in Pink en kör för sina pengar. Hennes näsa har varit en konstant, försummade, läckande kran sedan hon var 3 (ja, vi har fått sin allergi testat och provat många åtgärder för att fixa det). Vi vill påminna henne att duscha varannan dag och när jag frågar om hon tvättade håret och kroppen, nästan varje gång hon säger till mig: "jag har glömt." Rätt duscha har blivit ett fokus ända sedan hennes femte-klass läraren sa till henne att hon behövde deodorant. Hon hatar att borsta hennes hår och hatar det ännu mer när jag borstar det. Inte ens få mig igång på att borsta tänderna. Tyvärr är listan över hygieniska brott som går om och om.

Hygienisk katastrofer åt sidan, min dotter är som att Josie Grossie känslomässigt också. Hon är vänlig, men otroligt blyg och obekväm obekväm. Hon har också den mest anbud och naiva hjärta. Hon håller endast ett fåtal nära vänner. Det är inte svårt att föreställa sig att hon blir lätt manipulerade av vissa douchey publiken i high school. Hon skulle utgjuta sitt hjärta till dem i en grund för acceptans och sedan hamna luras in i ett grymt spratt. Jag kan se henne naïvely väntar på verandan för vissa barn att förstöra hennes tonårstid genom att kasta ägg i hennes ansikte.

Självklart, jag vill inte att vara hennes framtid. Jag vet att jag förmodligen är oroväckande om en situation som kommer mest troligt aldrig att hända. Men jag vill inte att hon ska bli behandlad som Josie Grossie var. Jag vill inte att min dotter har noll förtroende. Jag vill inte att andra ska se henne som en paria. Jag vill att hon ska ha en massa vänner och att vara lycklig. Jag vill inte att folk ska bryta hennes hjärta eftersom hon inte passar in i den perfekta formen vi dragkraft på våra barn. Allt som krävs är ett medelvärde kommentar för att skada ett barns ande och mord deras självförtroende.

Jag vet att jag inte är ensam. Jag ser och hör om andra mammor som kämpar för att få sin flicka att arbeta på sin hygien. Vi måste starta en klubb som heter Mödrar Rörig Missar. Vi skulle alla sitta och berätta historier om våra flickor och deras grossness. Vi skulle skratta, gråta och försöker dela med sig tips på hur du kan hjälpa till att hantera kaos av att ha ett stökigt missa. Vi skulle lämna veta att vi inte är ensamma i en värld som gärna kritiserar människor som är annorlunda.

Jag tror att det är viktigt att notera att min dotter blir påmind varje dag för att arbeta på sin hygien och seder. Vi säger till henne, att goda seder är bra för att göra vänner och att god hygien hindrar andra från att bli sjuka. Hon har lärt sig alla lämpliga beteenden. Vad andra människor inte förstår är att hennes sinne är lika rörigt som hennes kropp. En minut hon försöker att tänka om sin hygien och sedan alla av plötsliga hon distraherad av en annan tanke om hur roligt det skulle vara att se lila apor. I nästa sekund är hon funderar på hur man ska planera hennes födelsedag fest och alla tankar om hygien eller sätt har glömts bort.

Vissa människor har föreslagit att jag lät henne följa den väg av Josie Grossie och förlita sig på naturliga konsekvenser—låt henne se vad världen tycker om henne stökigt vanor och det kommer att lära henne att agera annorlunda. Vi har varit nere på den vägen, och det behöver det inte göra någon skillnad. Hon har kommit hem gråtande för att någon gjorde narr av henne för att spilla sin drink och för att ha mat fastnat på hennes ansikte. Jag prata med henne om det, och vi arbetar på att förändra saker. Hon verkar ha att aha glödlampa ögonblick som inspirerar till förändring. Jag känner att hon är redo att skrika, "jag är inte Josie Grossie längre!" Nästa dag är som Groundhog Day och det är mjölk och spannmål i hennes hår så hon är redo för skolan.

Så vad händer om min dotter är mer som en Jan? Betyder det att hon förtjänar att bli torterade av Marcias i denna värld? Naturligtvis är det inte. Jag ska göra mitt kulturella ansvar och försöker betona vikten av renlighet och god etikett. Kolleger och föräldrar, gör din kulturella ansvar och lära barnen att hjälpa till, inte på skam. Om min dotter ser ut som en hot mess, istället för att stå där medan andra barn förlöjliga henne, uppmuntra dem att hjälpa henne. Om de inte vill hjälpa till, åtminstone berätta för dem att hålla sig lugna och att vara snäll. De är inte där för att hjälpa henne på grund av mobbning henne. Hon blir inte starkare av onda hån, och hennes beteende är inte att rättas av skam. Hon är bara ett barn, hon är inte oövervinnerlig.

Jag inser att jag kan inte förvänta sig att samhället eller i världen för att ändra. Min dotter är vacker, smart och snäll. Jag är verkligen tur som har henne. Om hon behandlas som Josie Grossie, Jag kommer att vägleda henne genom den storm av kritik och gör mitt bästa för att bygga tillbaka upp alla trasiga delar. Även om hon aldrig växer ur hennes rörigt beteenden, jag vet att hon kommer att blomstra och bli en kvinna klarar av underbara saker.

ADVERT

Lägg till din kommentar