Hur Min Son Tog Sina Mobbare I Egna Händer

"Mrs C.? Det här är din son, rektor, Ms A. oroa dig inte, din son är bra, men jag ville fyller du i på en incident som hände i går att din son var på den mottagande slutet av."

Mitt hjärta sjönk. Sjönk så djupt in i min mage jag var tvungen att plocka upp det innan jag kunde uttala ett enda ord.

"Okej."

Jag fick reda på att min son hade blivit mobbad.

Mobbad.

Ett "offer" som hon kallade honom.

Min son.

Min älskvärd, intelligent, söt själ av en pojke.

När han stod i linje med sin klass, en pojke i hans klass som min son faktiskt mentorer på grund av vissa svårigheter han har, sparkade honom på hans baksida tre gånger. Min son vände sig om och sa till honom att "sluta!" Men i stället fick han tre snabba sparkar till sina könsorgan.

Som mitt blod kokade och jag tog ett djupt andetag, jag plågat min hjärna på hur jag kunde ha missat detta. Varför gjorde han inte komma till mig dagen innan när det hände? Jag vet att så många mobbning berättelser, så vad fan det var som jag tänker eller gör att missa detta?

Den huvudsakliga fortsatte med att berätta att när den andra pojken sparkade honom, min son berättade för honom en sista gång för att "stoppa den" innan han tog av hans lärare och snyftade medan han berättade för henne vad som just hade kommit ut.

Allt i allt var det hanteras underbart av förvaltningen. Hans lärare skickade ett mail direkt till huvudmannen, den andra pojken fått en allvarlig talar till, och min son var tröstad och lugnad av hans lärare.

Huvudmannen inte få e-post fram till nästa morgon, dagen jag fick samtalet. Hon kallade min son in på hennes kontor och delade med sig av sina samtal med mig tillsammans med hennes personliga tankar och känslor:

"Jag måste berätta för dig kvinna till kvinna, från en mamma till två söner till en annan mor till två söner, din pojke är otroligt speciell. Vi har haft många fall av mobbning, och jag har haft att bryta upp en massa bråk på grund av dem, men din son är undantag. Han tog saken i egna händer och hans ord, inte hans nävar. Han satt i mitt kontor här i eftermiddag som vi berättade om händelsen och jag har aldrig sett en pojke som är så säker i sitt beslut att reagera på det sätt han gjorde. Vet du varför? Eftersom det var rätt beslut.

"Han är väldigt mogen för sin ålder, men jag blev tagen av hans självförtroende och självkänsla. Du bör vara mycket stolta över honom. Han delade med mig om att han hade inte berättat det för dig eller din make ännu och gav mig full tillåtelse att diskutera det med dig. Han är speciell, och att du verkligen gör något rätt."

Jag var mållös. Visst, jag word-kräkas min terapeutiska nonsens på honom dag in och dag ut, men det är inte vad som fick mig. Det var hur han reagerade, i en stund av smärta, skam och rädsla.

Det är som jag vet min barn är.

Att höra om hur underbart han hanterade det bedövad min smärta för en sekund, men smärtan tillbaka som jag återges historien om och om igen i mitt huvud. Tanken på min godhjärtade barn som blir retade, eller skada av någon på denna jord, krossar mig i miljontals bitar utan ett sätt att lugna mig själv.

När jag plockade upp honom från skolan, hans ansikte så ljusa när hans blick mötte min, doften av hans hud, vaxartad som Crayola och söt som hem, jag ville att falla i hans armar. Jag ville gråta i nacken på nacken och be om ursäkt för den smärta han kände dagen innan. Jag ville bryta medan han stod så stark.

Jag höll hans hand och nämnde att jag hört talas om vad som hände. Så lätt som en vind han såg upp på mig och hans mandelformade ögon mötte solen och sa, "Ja, jag tänkte så Mom. Allt är OK."

Där är denna styrka som kommer från? Jag vädjade till mig själv. Hur gör jag för att hålla ihop?

Jag satte ner honom och frågade om han ville tala om det för mig—och det gjorde han, mer så att humor för mig än något annat. Jag såg förtroende för sin huvudsakliga talade om. Och när han var klar frågade jag honom, "Vad fick dig att reagera så som du gjorde?" Hans svar, "Eftersom det är vad du lärde mig att göra, Mamma. Och det var rätt sak att göra."

Han nämnde honom vid namn och sade till mig att han tycker synd om honom eftersom han har en så hård tid i klassen. Han medlidsamt sade, "jag mår dåligt att han aldrig kommer att få uppleva den roliga dagar i skolan som vi har, eftersom han alltid förlora sina skrymslen för sitt dåliga beteende. Men oroa dig inte, Mamma. Han kommer inte att göra något sådant till mig igen. Vi pratade och han vet att det inte är OK."

Jag fick på mina knän och ansikte-till-ansikte och kvävt honom med pussar, kramar och beröm. Och han såg mig död i ögonen och sa, "jag har för att hjälpa honom på det sätt du hjälpa barn i ditt arbete som terapeut. Och jag kommer att berätta för dig, Mamma, men jag var trött på att prata om det igår, så jag behövde en paus."

Jag pressade honom och ville inte släppa taget.

Innan sängen, kom han in i mitt rum och begärt att spendera tid med mig. Jag tappade varenda sak under stjärnorna att sitta med honom och prata. Och skratta. Och berätta historier. Vi höll händerna när han sprang hans fingrar över rynkor på mina handflator.

Han somnade grep på mig så hårt, som om jag höll nyckeln till hans varje hopp och dröm, och jag grep honom på samma sätt, eftersom han gör.

Jag älskar honom mer än detta universum skulle kunna ge mig ord för att uttrycka och är stolt över honom med varje fiber av min varelse. Jag älskar att titta på honom blir denna person av visdom och gott omdöme och med ett hjärta av guld.

Men, jag är mest stolt över den person han är när jag inte är där. Han visar mig vem han verkligen är när jag inte ser, och jag kunde inte vara mer stolt över att vara hans mamma.

Föräldraskap är ett sådant svårt jobb, men han är värd det. De är alla värt det.

En miljoner biljoner gånger över, värt det.

ADVERT

Lägg till din kommentar