Vad Som Hände När Jag Insåg Att Min Dotter Var En "Mean Girl"

Jag kommer aldrig att glömma den dagen min dotter berättade för mig att Betania, en flicka i fjärde klass klass, var irriterande henne.

"Vad är det hon gör med dig?" Jag ifrågasatte, instinktivt skydd.

"Hon är efter mig runt på lekplatsen och sitta med mig på lunch!" hon quipped, som om det skulle summan saker rätt upp och få mig helt och hållet på hennes sida av saken.

"Du menar att hon försöker vara vän med dig?" Frågade jag misstroget.

Jag insåg genast att jag hade ett problem på mina händer. Jag tog upp min egen värsta mardröm. Smack dab i mitten av min kull med fem barn, var en karismatisk, sassy, högställd, blond, dans-y, atletisk tjej sipprar förtroende—och tydligen irritation, riktat mot en annan liten flicka som inte var lyckliga nog att vara hennes. Obekvämt för min dotter, hennes egen mor var Betania i grundskolan. Fräknig i ansiktet och frissigt hår, jag var en Armé brat, alltid den nya tjejen clamoring för en vän, dras till den naturliga förtroende för flickor som min dotter. Detta samtal fann mig vacklar mellan sorg och vrede, men en sak var jag säker: Mama var på väg att lägga sina pengar där hennes mun hade varit i alla dessa år.

Slaget om två mycket starka viljor följde i mitt hem nästa morgon. Det var inte vacker, men jag rådde. Min dotter deltog i ett eget Katolska skolan, där varje dag, hon och en handfull av hennes kohorter styrde sover. Ett snabbt telefonsamtal till Betania mamma samma kväll bekräftade mina värsta farhågor. Min dotter och hennes posse var med allt för kort för en anti-klamra att göra sig av med de irriterande Betania.

Jag är säker på att det är föräldrarna som kommer säga att jag intryck. Men, jag är övertygad om avslaget och total avsaknad av intresse för min dotter och hennes gäng som visas mot Betania var början på en subtil typ av mobbning. Det är sant (bekräftat till mig av Bethany ' s mamma och lärare) att det inte var någon öppen ovänlighet eller utskällning. Det var bara avslag—en total brist på intresse för någon de felaktigt slutsatsen hade ingenting att erbjuda dem. Efter att ha upplevt barndomen mig själv och höja fem av mina egna, jag har varit på varje sida av mobbning social dynamik och jag är övertygad om att det är där det börjar, med en avslappnad bedömning och snabb uppsägning av en outsider.

Vi vill betjäna våra barn väl, i min mening, om vi hade ett uppriktigt samtal med dem om Social Darwinism och vad som motiverar människor att acceptera och avvisa andra. Det händer vid varje ålder och fas i livet, ras, tro och religion. Det har sina rötter i vår egen rädsla för avvisande och brist på förtroende. Alla är manövrera för sin egen plats på den sociala näringskedjan.

Jag känner att jag har upplevt påvisbara framgång med mina barn genom att lägga fram denna dynamiska rätt ut i det fria. Föräldrar behöver för att kalla det vid namn, säg det högt och lyser ett starkt ljus i sitt fula ansikte. Vi måste erkänna att våra barn så att vi också uppleva detta, även som vuxna. Det är naturligtvis frestande att ställa sig och suga upp till den enskilde en stegpinne eller två över dig på den sociala stegen, men varje enskild människa förtjänar vår uppmärksamhet och respekt. Trots detta, vi måste hela tiden påminna våra barn och oss själva att alla kan få oväntade och oförutsedda värde till våra liv. Men vi måste låta dem.

Det är helt enkelt inte tillräckligt för att tala om för ditt barn att "vara snäll!"—har du att vara mer specifik än så. Tycker barnen om de inte är direkt elakt, de är nice. Vi vet bättre. Anslut den fula prickar. Förklara Darwinistic sociala överlevnadsinstinkt som ofta för att motivera och styra sina impulser. Jag lovar dig, de kan hantera det. De redan se det på någon nivå ändå. De behöver bara du för att ge det en röst och omdirigering.

Så för min flicka, jag instruerade henne om att hon var på väg att investera lite tid och energi för att lära känna Betania. Jag tilldelats henne att komma hem från skolan nästa dag och rapportera tre coola saker hon fick reda på Bethany att hon inte tidigare vet. Min viljestarka barn som grävt i. För att hon inte vill göra det. Jag grävde djupare. Jag vägrade att köra henne till skolan nästa morgon tills hon gick med på. Det verkade som, åtminstone fram till nu, jag hade bilen nycklar och makt. Hennes motstånd gav oss tid att ha Social Darwinism konversation. Jag gick med henne genom min ATM analogi. Jag förklarade för henne att hon hade social banken till godo. Hon skulle lätt kunna göra ett uttag på uppdrag av den här lilla flickan medan riskera mycket lite.

"Låt oss satsa!" Jag inspireras och uppmuntras.

Hon klädde på mig motvilligt, och jag körde henne till skolan. Hon hade en bra dag—vad som var kvar av det. Men hon var fortfarande buggy med mig när jag plockade upp henne, berättade för mig att hennes vänners mammor "hålla sig borta från sådana frågor" och låta sina döttrar "välja sina egna vänner" (sådana kloka kvinnor). Och hon berättade för mig tre saker om Bethany att hon inte tidigare vet.

Jag kollade tillbaka på med Bethany ' s mamma via telefon två veckor senare. Det kallas uppföljning. (Jag tror inte att tillräckligt många av oss gör det. Vi helikopter över våra barn garderober, kost, sömn tidtabeller, hygien, science fair projekt, och sedan är stolta över hur hands-off " - vi är på sociala frågor. Om jag hade en dollar för varje gång jag ville säga, "på Allvar? Du detaljstyra bokstavlig skit av allt ditt barn gör från hans gluten intag till sin fotboll knapar, men detta du åker ut?" Inte undra på att det är noll ansvar och mobbning kultur. Bethany ' s mor försäkrade mig att hon hade välkomnats in i fållan av vänskap och det gick bra.

Bethany ' s familj flyttade till en annan stat för att några år senare. Min dotter grät när de skildes sätt. De fortfarande hålla kontakten genom alla sina sociala media kanaler. Hon var och är en riktigt cool tjej som har mycket att erbjuda sina kamrater. Men det verkliga värdet var till min dotter, så klart. Hon har fått så mycket genom att uppleva.

Min dotter är nu 20-årig college sophomore med en brett varierad grupp av vänner. Hon är snäll, inkluderande och öppen för alla typer av människor. När hon var formbar, lättpåverkade, och min guide, har hon lärt sig att din första instinkt om att människor inte alltid är korrekt motiverade. Hon upptäckte att du kan vara vänner med de som minst sannolikt människor och att det bästa vänskap är inte nödvändigtvis människor som är din "typ" i en värld av vänskap, däremot är det ett plus. Och hon fann att det finns tillfällen inom en given social ram som du är i en position att göra ett uttag på uppdrag av någon annan. Att vara generös. Investera! Det ger utdelning.

Men, viktigast av allt, hon lärde mig att även om jag kanske inte vara alltför intresserade av vad hon får på sina science fair project eller huruvida hennes långa blonda hår är morrade, hon ska fan behandla människor rätt.

Föräldrar, dina barn kommer att så småningom utveckla en god känsla för att bära en jacka och äta grönsaker, investera din energi i hur de interagerar i samhället. Om vi insisterar på att vara den hovrande helikopter förälder generation, låt oss åtminstone för muspekaren över rätt områden.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar