Med Hennes Egna Två Händer: att Bygga Min Dotters Förtroende Med Spela

När jag var gravid, någon frågade mig vad jag hade hoppats på att min älskling fick av mig, och jag sade, "mitt förtroende." Som lät bra i teorin, men jag menade att det förtroende jag hade som en kvinna i hennes tidiga trettiotalet, har kastats runt kvarteret i livet lite. Jag visste att hon inte skulle vara begåvad att förtroendet vid födseln, och jag ville göra allt jag kunde för att hjälpa henne att bygga upp hennes självförtroende.

Så jag dök in i några av vetenskapen bakom att höja självsäker barn, och hittade två grundläggande sanningar från varje föräldraskap expert där ute: låt henne göra det själv och låt henne LEKA. Lek är ett sätt att höja en kick ass girl (recept gäller alla kön, naturligtvis).

Så Varför Inte Spela Någon Roll?

Många forskare har studerat och skrivit om sätt att spela frågor, men det hela kokar ner till detta: genom lek, barn utforska, prova, misslyckas, och sedan skapa — att lära sig att lita på sig själva mer och mer i processen. Detta innebär att man låter barn prova dessa saker på egen hand istället för att föra muspekaren över dem medan de spelar.

Modig med denna kunskap, som jag började göra en del forskning om bästa leksakerna för att hjälpa till att bygga upp hennes självförtroende hon var tidigare års ålder plushies och kartong böcker. En toy fortsatte att komma upp igen och igen i min forskning, och jag var inte så förvånad: LEGO.

LEGO leksaker kryssa i alla utvecklings-lådor bland annat finmotorik, att tänka i tre dimensioner, och att lösa problem — med den extra fördelen av att uppmuntra henne att älska STAM (vetenskap, teknik, teknik och matematik). Plus att de är super kul, något som alltför många "pedagogiska" leksaker jag hittade bara inte. Sedan min dotter var fyra, LEGO Juniorer var perfekt och vi bunkrade upp.

LEGO Juniorer Var Det Perfekta Sättet Att Utmana Min Dotter

Vi valde fyra uppsättningar av LEGO Juniorer (för att starta!). När vi gav oss i kast första set, hon såg alla dessa delar och för ett ögonblick såg överväldigad. Men hon tog ett djupt andetag och blev våldsamt bestäms. Jag var som, JA DET ÄR REDAN ARBETAR. Detta kändes som ett fall där jag kunde hjälpa till, så jag satte mig min fix-it-mama rumpan ner och började "hjälpa till." Men gissa vad? Hon helt inte behöver mig. Det tog henne en stund att förstå instruktioner, men eftersom de är så tydliga och använda bilder som hon kunde förstå det ganska snabbt, och då hon gick bara vidare och byggd för att supermarket utan mig.

Min Unge EQ Är Högre Än Din

Dessa dagar har du förmodligen hört talas om "Emotionell Intelligens" (EQ) och hur avgörande det är att lyckas. Som barn var jag ivrig att luta sig tillbaka och låta min mamma hjälp, och vet du vad? Detta var uppenbart att min första chef, och jag hade en grov inlärningskurva när det kom till att hålla ett jobb. Inte mitt barn, men. När jag såg hur lätt hon inför sin bävan om de små bitar av hennes LEGO Juniorer och hoppade rätt in till åtgärder som ändå visar att hon inte bara litar på sig själv, men också uppskattar en utmaning. Hon kommer att bli ett helvete av en tillgång att hennes första chef (även om jag skulle säga att det är en bra 50% chans att hon kommer att vara en entreprenör, så hon kommer även att vara sin egen bästa tillgången).

Jag visste leksaker och spel var viktigt, men jag förstod inte hur djupt det påverkar varje aspekt av barns utveckling. Från de finmotoriska färdigheter att EQ, leka med LEGO är inte bara bygger fantasi — det bygger också grundläggande kunskaper för livet. Min grabb är modig och hård och redo att ta oss an den utmaning som världen kastar på henne. Så låt 'em ditt spel och ta ett steg tillbaka en bit, du höjer en tjej som chef!

Sponsrad annonsering innehåll av LEGO Juniorer som ger barn 4-7 med en ålder-lämplig byggnad upplevelse som bygger på förtroende för att erövra världen, en sten i taget.

ADVERT

Lägg till din kommentar