Den Tragedi Som Kallas Att Föra Dina Barn Till Ditt Läkarbesök

Det finns en handfull saker som jag saknar från mina dagar av att arbeta utanför hemmet, och överst på listan är att kunna gå till läkarbesök av mig själv .

Jag brukade vara kunna planera sådana möten före, under eller efter arbetet. Jag fick sitta i väntrummet ett lugnt fånga upp den senaste kändis-skvaller att inte ha ett bekymmer i världen, och samtidigt känna sig ledsen för rufsig kvinna som sitter tvärs över rummet försöker desperat inte för att dra uppmärksamhet till sig själv och hennes tre olydiga barn, och misslyckas kapitalt. "Suger att vara du flickvän." Att jag medvetet skulle sitta så långt borta från henne som möjligt, av uppenbara skäl. Vad en hot mess. "Kontrollera dina barn lady! Detta är inte en cirkus. Vem ger deras barn med dem till läkare ändå? Någonsin hört talas om någon disciplin eller en barnvakt, eller en jävla hårborste?"

Snabbt framåt och jag har blivit irriterande dam som alla försöker desperat att undvika i väntrummet. Jag är den som ser ut som om hon bara rullade ur sängen eftersom jag inte lyckas få min dusch för dagen...igen. Jag är en vars barn vägrar att använda sin "inomhus röst" och trotsar min direkta order om att inte använda stolar i lobbyn som en hinderbana. De kan ge ett skit om hur deras beteende påverkar allas mening av sin mor, och de har inte heller några som helst hänsyn till andra oskyldiga människor i rummet som nu verkligen önskar att de skulle ha flyttat sin utnämning.

Tack Gud för den fina äldre dam som alltid ger mig en sympati grin och försöker få mig att känna mig bättre om situationen. "Det går fort, sötnos. Njut av det medan det varar." Alla andra tittar på mig som om jag inte borde vara tillåtet att ha barn. De är bortom irriterad och inte det minsta road av att mitt barn är mitt i ett konst-projekt med hjälp av gemenskapen box av vävnaden och en flaska handdesinfektion. Jag vet vad de tänker, "Kommer någon vänligen ringa den här damen namn och få henne och hennes missanpassad barn fan ut härifrån?" Mycket hörbar suck som följer omedelbart när mitt namn är inte kallas lämnar lite till fantasin.

Det är inte som om jag behöver inte försöka förbereda sig för dessa besök. Processen inblandade i och för sig är utmattande. Snacks packade (in). Andra mellanmål packade bara om de inte gillar den första (in). Böcker (in). Anteckningsblock och kritor (Japp, fick det). iPad (dubbelkolla). Blöjor och våtservetter (in). Hand desinficerande våtservetter (förstås! Vem går till läkare utan dem?). Jag är övertygad om att jag inte har glömt något. Det är tänkt att vara ett snabbt besök i alla fall, så det här supply lista är tillräcklig.

Eller inte.

När jag står upp och motion för mina barn att följa mig efter mitt namn äntligen kallas titta på sjuksköterskans ansikte är obetalbart. Hennes uttryck snabbt går från "God eftermiddag Fru Veldhouse" till "Du måste skämta med mig just nu!" Vi fortsätter att gå ner i hallen tillsammans i en ändlös parad av kaos bara för att hamna i ett rum som var helt klart byggt för mer än två personer. Detta kommer inte att sluta väl.

Som sjuksköterska snabbt flyr rummet med falska löften om att doc kommer inom kort, jag går i omedelbar panik-läge.

Jag frenetiskt packa upp iPad, sätta snacks i hand, och visa böcker i klar sikt. Japp, vi ska vara bra. "Okej, barn, Mamma verkligen behöver dig för att sitta stilla medan vi är här." Jag talar till dem båda men stirrar direkt på min 3 år gamla son, tiggeri inlaga... . Han är helt klart den lös kanon i denna ekvation. Det kan gå åt båda hållen. "Okej Kompis? Om du är en bra pojke, Mamma kommer att ta dig ut på glass efteråt." Han ler, som alltid är lite om i den här typen av situation, men jag bestämmer mig för att le tillbaka och hoppas på det bästa.

Doc slutligen kommer in i rummet och inom 3 minuter komplimanger mig på min väluppfostrade barn som sitter tyst i hörnet, äta deras Cheerios, helt ansluten till vad de tittar på iPad. "Gud välsigne iPad (som jag faktiskt sade det högt)." Här är vad jag tänkte, men gjorde inte säga högt, "De är bra barn är inte de? Titta på dem. Så oskyldig och söt. De faktiskt lyssna på mig ibland." Det är en tydlig seger för mig. Glass runt!

Saker och ting tog en sur vända snabbt därefter. Min 10-minuters besök förvandlas till en 60 minuters besök där 4 skott av Novocain i min hårbotten och 1 maska (japp, en). Under de improviserade förfarande, min son bestämmer sig för att kasta en absolut passform för iPad är inte att göra vad han vill. "Mamma, kan du fixa iPad?" Han lämnar det till mig. Jag fastställer i ryggläge med nålar i min hårbotten. " Morsan. Morsan. Morsan. Fixa iPad Mamma! Det fungerar inte!"

Uppenbarligen kan jag inte vända mitt huvud för att lösa honom (ni vet, på grund av nålar i mitt huvud och allt), inte heller den medicinska personalen ta en stund att ens erkänna att min son är ett försök att kasta iPad i deras allmänna riktning. "Kompis, Mamma kan inte hjälpa dig just nu. Kanske titta på en bok eller be din syster att hjälpa dig."

Bra. Prinsessan kan inte bli störd. Hon är helt nedsänkt i sin bok om Unicorn Gudar och hur de offrar alla små bröder i ett försök att rädda världen från sin undergång. Dessutom är hon över att bistå en irriterande småbarn i vad som helt klart är en självklar teknisk fix. Vad en dumbass.

Lång historia kort. Nästa 20 minuter inblandade skrik, blod, riktigt stora stygn och en vigilante barn som har blivit helt rubbad. Det som började med honom att kasta sin Cheerios på golvet, slutade med att han kraftfullt stampa på varenda en individuellt som vissa miniatyr fan Godzilla eller något. De stackars liten cirkulär rostade hela korn havre jävlarna aldrig haft en chans. "Rädda er intetsägande cirkulär mellanmål! Du är ingen match för honom!"

Besök kommer till ett slut, jag är kvar i rummet med irriterad sjuksköterska, mina 2 barn, och en överväldigande hög Hej ligger kvar på golvet. RIP lilla killar.

Jag skulle vilja ta detta tillfälle i akt att be om ursäkt till alla de nyttiga snacks ut det. Jag borde ha vetat bättre. Det var en självisk försök från min sida att framställa mig själv som en bra mamma. Du offrades för min bild och jag är verkligen ledsen.

Jag har packat Blog.

"Jag älskar att gå till doktorn." Sa nej vistelse på hem mamma någonsin.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar