Verkligheten Av Att Ha Ett Nyfödda Och Småbarn På Samma Gång

Jag hade min 6 veckor gamla son i sin front pack som min rygg skrek på mig medan jag försökte få middag tillsammans. Det hade varit veckor sedan att jag hade gjort en hem-kokta måltid. Alla grytor förde över från familj, vänner och grannar (som var härlig) var borta, vi hade beställt ut tillräckligt, och jag trodde att det skulle få mig att känna mig bättre att göra en hälsosam måltid för min familj.

Jag hade fel.

Jag smällde rätter på bordet som min man gick in i huset och bläddrade igenom e-post utan att titta upp, och min 3-åring frågade mig varför jag inte göra ris för att gå med "de äckliga måltid."

Jag försökte att komma tillbaka i rytmen saker efter förlossningen för tredje gången på tre år. Jag tänkte att om jag tvingas till det lite, min mojo skulle börja rinna och jag skulle känna mig som mig själv igen. Jag hitta i varje födsel, det tog längre och längre tid att "studsa tillbaka", mest mentalt och känslomässigt, och jag försökte tvinga mitt gamla jag ur mig.

Men du kan inte tvinga det skit. Och om du försöker göra, vad som händer i stället är att du hamnar känsla gillar du inte lever upp till din mamma arbetsuppgifter, och du kommer aldrig att hitta din väg tillbaka till dig själv. Du kommer att vara mer överväldigad, ängslig och utmattad än någonsin. Egentligen.

Sanningen är, när du tar en ny baby hem och har ett barn (eller ett par) hemma, du är ofta en katastrof för en bra, lång stund.

Du vill (och behöver) hjälp, men kan knappt att svepa huvudet runt vad du vill ha mycket mindre att hitta tid för att be för det.

Du vill inte att gästerna att stanna för att se barnet och bara hänga runt, speciellt inte under din dotters tupplur tid. Schemaläggning besök runt naps är ingen picknick och du hamnar antingen känsla bitter som människor förväntar sig att du för att komma runt dem, eller låter du folk kommer över när du och din familj ska vara att ta en välbehövlig vila för att du inte har energi att fortsätta gå i cirklar för att samordna de sociala timme.

Eller, du stänga ner allt och oroa dig du verkar bitchig och sätta upp med kommentarer om hur ni ska "hålla familjen från ditt barn."

Alla samtal för att de älskar dig och vill se hur du mår och om du behöver något, men att du bokstavligen inte kan svara i telefonen eftersom när du sätter små barn och nyfödda barn tillsammans, och att du inte vill prata med någon om de inte komma med händer för att hjälpa och vet exakt vad du behöver utan att du behöver be om det.

Om du födde barnet, det är noll tid att läka. Låt oss inse det, ett par nätter på sjukhuset inte klippa det och någon vila du får raderas så fort du går i din dörr och se hunden skita på mattan och du inser att du måste hela tiden titta på hur ditt barn interagerar med sina nya syskon och två av dem kan inte lämna din syn, eftersom de kan försöka "hjälpa" dig genom att utfodra dem med något de inte har, eller tror att det är okej att plocka upp dem. Småbarn är ansträngande i sin egen rätt, men småbarn ihop med nyfödda barn är en helt ny nivå av intensitet.

Din mage kommer att se ut bröd degen, som är fina och normala, men ditt barn kommer förmodligen att påminna dig varje dag. Du behöver inte påminnelsen.

Du kommer att vakna upp och undrar hur du kommer att möta dagen och känner att det enda sättet att dra av detta skit-visa känd som ditt nya liv är med kraften av 10 kvinnor.

Du kommer att gråta hela jävla tiden och känner mig som en fånge i ditt eget hem på grund lämnar är för mycket arbete just nu, och när du gör, du omedelbart vill att packa ihop och åka tillbaka hem.

Du kommer att mata ditt barn samtidigt som du gör din andra barnens lunch och vid en viss punkt bröstmjölk eller mjölkersättning få spillts, vilket ledde till en kollaps av episka proportioner.

Småbarn don ' t give a flying fuck om du har varit uppe hela natten med den nya bebisen. De vill veta varför folk kommer över och inte få något för dem, och hur de kan hålla en tråkig bunt så länge och inte vill se dem 10 summersaults i rad istället.

Småbarn vill hålla barnet när de vill hålla dem på det sätt de vill behålla dem, och göras med det. Småbarn vill veta varför din uppmärksamhet är inte på dem och de kommer att göra allt som står i deras makt för att vinna dig tillbaka, även om det innebär att förvandlas till en nudel i mitten av affären, när du kör i för att få mer blöjor eller formel och barnet är röd i ansiktet och skriker.
Småbarn tycker om att du vill sänka din stress nivå, bör du göra något åt den nyaste medlemmen i familjen och de ska inte behöva anpassa sitt beteende alls, någonsin.

Att föra ett barn i ditt hushåll när det redan har småbarn att ta hand om kräver en nivå av sand har jag aldrig visste fanns. Det inte bara faller på plats och det tar verkligen lång tid innan du skjuter in en rytm.

Du känner att du aldrig kommer ikapp den sömn du behöver för en lugn tid är enorm, och du kommer att fråga hur du kan ha en sexlust igen.

Men...

Det finns bra stunder inklämt mellan vilket håll du kommer.

Då kommer det bli lättare. Den kommer. Det är inte bara en klyscha, råd, men att höra det i stunden kommer att göra dig rage (med all rätt).

Det bara kommer att ta ett tag för dig att verkligen andas, så sänk dina förväntningar på dig själv och sluta tänka att du ska ha kläm på det efter några veckor. Eller ens ett par månader.

Att erkänna detta är svårt, och påminn dig själv om det enda du ansvarar för är att göra ditt bästa varje dag.

Och långsamt, att ni alla kommer att hitta din väg. Ni alla kommer. Och du kommer verkligen inte kunna föreställa sig livet annorlunda.

ADVERT

Lägg till din kommentar