Om Du Ammar Din 6-åring, kommer Du Förmodligen Att Dömas

Jag är pro-boob, pro-flaska, pro-amning, pro-flaskmatning, pro-formula utfodring, pro-men-det-fan-du-vill-att-mata-din-bebis. Men om du poserar för foton amning din sex år gamla, bli inte förvånad när internet regnar dom på dig. Är de rätt? Vem vet. En sak är dock säker: vi är definitivt inte bekväm med människor som går mot den kulturella normen.

Maha Al-Musa publicerat bilder på hennes Facebook sida och visar hennes amning hennes sex år gamla. Vi är absolut inte okej med bilder så här i det här landet – vi är knappt bekväm med bilden av en mor ammar ett spädbarn barn med ett lock över sig själv. Det är inte konstigt att denna bild skulle skapa uppståndelse. Det är inte något som vi alla gör, så är det genast öppnar dörren för dom.

Al-Musa är en "andlig födelse förespråkar" — hon är bekväm med vissa saker som allmänheten inte får vara. Det finns en bild på sin Facebook-sida om henne amma sitt barn i en födelseprocess bubbelpool precis efter att hon föddes. Hon är helt klart en advokat. Hon berättade en Australisk morgon visa att nu är det hennes dotter som är sex och i skolan, hon behöver den extra immunitet som amningen ger.

Jag slutade amma så snart som båda mina barn började verkligen få sina tänder — så jag gjorde det för ungefär ett år för dem båda. Hade jag upplevt obehag förr, jag skulle ha slutat tidigare. Det är hur jag rullar. Jag gillar inte att göra saker och ting svårare på mig själv och jag var alltid helt klart att om amning någonsin fick verkligen svårt för mig, jag vill sluta.

Någon som ammar ett barn som kunde laga sin egen grilled cheese sandwich är uppenbarligen inte bara gör det för näring. Det är mest sannolikt en känsla av komfort barnet får omvårdnad. Barn avvänja off komfort objekt och åtgärder på helt olika stadier. Ett barn i mina barns pre-K klass ger en filt till skolan. Min egen son inte ge upp nappen tills han var nästan tre år gammal. Många barn suger sin tumme tills grundskolan. Jag tror att varje gång du ser en förälder låta sina barn för att "vänja sig" av något, kommer det att finnas människor som insisterar på att en förälder inte gör sitt jobb.

Diana A. West, amning, överläkare och chef för media relations för La Leche League International sa Yahoo Föräldraskap, "det är chockerande att människor i Västra länder, utan över hela världen, barn är avvanda när de är mellan 2 och 6 år gamla i genomsnitt, så är vård en 6-åring är inte det vanliga."

Det finns ingen förneka att Al-Musa så småningom kan ha för att förklara dessa bilderna som hon är inlagd: hennes tonåriga dotter kan inte vara nöjd med den öppenhet som inte bry sig om en sex år gammal. Men det finns många saker som vi gör allt detta skulle utan tvekan kommer tillbaka för att bita oss i arslet. Jag är ganska säker på att jag har kallat mitt första barn ett asshole ett par gånger på internet. Eller beskrivs några episka härdsmältor som kan genera honom en dag. När det kommer till föräldraskap, att vi alla gör vårt bästa, och när och om vi skruva upp — det är vi som kommer har att brottas med det.

Ärligt talat, jag är inte helt bekväm med den bild av henne amma sitt barn heller, men jag verkligen inte tror att det som gör henne till en dålig mamma. Även jag tror inte att hennes sex år gamla behov immunförsvaret öka att amning ger nu att hon är i skolåldern, som Musa Al har gjort gällande. Jag tycker bara det gör henne till någon som gör saker på ett helt annat sätt än jag (och de flesta av oss gör).

Som ett samhälle, att vi kan få mer och mer bekväm med att amma, men bara till en viss punkt. Och ett barn som är äldre än en ålder som vi anser vara "okej" att amma definitivt visar oss vad det är.

Relaterade inlägg: jag är Redo Att Sluta Amma

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar