News Flash: Det är Helt Normalt Att Amma En 2-Årig

Jag är för närvarande ammar mitt 2-åriga, Exley, och min 5 år gamla, Jack. Jag är en av dem tandem breastfeeders som du hör om. Jag lägger inte många bilder på Jack omvårdnad längre eftersom han oftast bara sjuksköterskor att sova på natten eller kanske ett par sekunder under dagen när han tänker på det, men då han är igång igen. Så vad människor oftast ser är Exley och mig. Han är barnet, han sjuksköterskor ofta, och jag knäppa bilder.

Den andra dagen någon kommenterat ett foto som jag skrivit till Facebook att "han är för gammal för att amma." Jag var förvånad eftersom jag var säker på att jag postat en bild på Exley. Jag kollade på bilden för att se om det var Jack, men nej, det var Exley — barnet. Han är tydligen för gammal för att amma vid 2. Det tog all min självbehärskning för att inte lägga upp ett foto på Jack under hennes kommentar och fråga vad hon hade att säga om att !

Abby Theuring

Foto

Det finns så många saker som är fel med detta perspektiv att jag knappt kan tänka klart, men jag ska ge det ett försök.

Jag kan inte stå sätt vår kultur krafter i minsta av människor att växa upp så snabbt. Exley är inte ett nyfött barn, men har du tid med en 2-åring? De är inte så långt bort från scenen med kanske några obegripliga ord och en fruktansvärd ursäkt för grovmotoriska färdigheter. Att han inte ens känner mig som ett barn till mig även om jag är säker på att det är vad alla är döende rätta mig med ("Han är ett litet barn, Abby. Han är inte en bebis. Du måste låta honom växa upp någon gång!" Jag försäkrar er att jag har ingen förmåga eller avsikter att stoppa honom från att växa.

Spelet semantik med våra barn bara matas in hela tanken på att varje dag de är mycket äldre och Exley borde verkligen se till att få ett bankkonto. När vi är på lekplatsen och de äldre barnen springa runt, jag hör ofta föräldrar säga, "Se upp för barnet!" — låter rätt för mig.

Jag minns detta med Jack. Vi var så glada för framtiden och vad som höll med honom om att vi ville att han skulle växa upp väldigt fort. När han fyllde 1, jag sade, "ja, han är inte en bebis längre, han är ett litet barn!" Jag var verkligen spännande att få ett litet barn . Jag ser tillbaka på bilden av den 1-åriga Jack — baby Jack.

Abby Theuring

Jack är en baby här

Just nu går jag bara genom att känna. Bara för att Jack har ordförråd av en 25-årig inte göra honom något äldre än han faktiskt är. Jag har försökt svårt att komma ihåg att bara för att Jack är 5, och det ljud riktigt gamla och samhället förväntar sig vissa saker från honom att han fortfarande faktiskt är mycket unga, närmare till att barnet beskrivning än någon vuxen.

Exley känns som en baby. Och precis som bröstmjölk inte magiskt ändra vid vissa särskilt födelsedagar, inte heller våra barn. Jag ska kalla honom en bebis tills han inte verkar som en bebis längre.

En 2-åring är för gammal för att amma? Vilken sorglig jävla samhälle vi lever i. Var han för gammal vid 23 månader? 22 månader? 18 månader? När är cutoff? Vem skrev denna bok om amning regler och var kan jag få en kopia? Någon måste också berätta Exley att han är för gammal. Han verkar inte veta detta. Han sjuksköterskor dag och natt. Det är som att han tycker att det är normal eller något.

Kvinnor har nog att ta itu med, det är så mycket stigma kring amning och våra kroppar. Det är en sorglig dag när man kan titta på någon annan sköta sina egna affärer, mata sina barn, att vara snäll, att vara kärleksfull, en mamma med sitt barn, och säger att det är något fel med det. En 2-år-gammal — jag menar, wow .

Abby Theuring

Min 2-åriga

Jag älskar att kunna se hur mycket mitt perspektiv har förändrats under åren. Exley verkar som en ung nursling till mig, och Jack verkar bara vara normal. Jag vet att jag inte börja tänka på detta sätt. Jag vet att jag skulle ha sagt för fem år sedan som vårdar en 5-åring var brutto. Faktiskt inte, jag skulle ha trodde att, men jag vet inte målmedvetet säga elaka saker till andra människor. En annan irriterande aspekt av denna sak: Du tror att han är för gammal? Bra — ingen frågade du. Håll det för dig själv.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar