Kära Amma Barn: Det är Dags Att Utveckla Några "Vård Manners'

Om du någonsin har vårdat ett barn förbi linda, du vet att ibland amning kan få, samt, intressant . Till exempel, äldre barn och småbarn inte bara sjuksköterska, de använder din kropp som sin egen personliga lekplats, klättring över dig och dra din bröstvårta med på resan.

Det är roligt, typ av. Också, det är helt irriterande och smärtsamt som fan.

Småbarn har också läskiga, crawly små händer. När de sjuksyster, en hand är vanligtvis stoppade ner vid deras sida, eller under din boob, medan den nyfikna lilla tyke ' s andra hand flyger överallt.

Spädbarn och småbarn utveckla alla typer av "omvårdnad vanor," av vilka vissa är söta och några som är helt oacceptabelt. Vissa barn kommer att snurra håret, smeka din nacke, eller spela med dina läppar. Jag har även hört talas om bebisar som gillar att nypa. Jag kände en som nöp insidan av hans mammas armbågen, och en annan som nöp den mjuka kladdiga köttet på hennes mage.

Min personliga dödssynd? Nippel tråkigt. Bara tanken på det får mig att rysa och rygga. Om du har aldrig hört talas om det, är det där ett ammande barn eller barn använder sin fria hand för att peta på den, dra ut eller vrid din andra bröstvårta. Som jag säger, hell no .

Mitt första barn var en nippel twiddler, men eftersom han var min första, jag var inte riktigt säker på hur man svarar. Jag menar, jag absolut hatade känslan av att ha någon att driva min bröstvårta som om det fanns en knapp på en soda maskin, men jag antar att jag ska börja ta itu med problemet med något som jag hade hört talas om kallas "mjuk omdirigering." Jag har försökt att distrahera mina barn genom att sjunga en sång, läsa honom en bok, eller för att hitta en leksak till plats i sin fria hand. Jag provade även en av dem som "vård halsband" som du bär för att förhoppningsvis ockupera din nursling är nyfikna små fingrar.

Men ingenting fungerade. Efter några månader av misslyckade försök att lösa problemet, en vän gav mig några råd som jag litar fortfarande på idag: Bara säga nej . Hon påminde mig om att amning är en two-way street och bör fungera bra för båda parter, särskilt om du kommer att göra det ett tag. Hon berättade för mig finns det ingen anledning varför du inte kan lära ditt barn några bra gammaldags "nursing sätt." Och hon hade helt rätt.

Så från den dagen och framåt, jag berättade för mina barn i otvetydiga ordalag att det skulle vara absolut ingen nippel tråkigt. Om han gjorde det, så skulle vi sluta omvårdnad sessioner för en bit tills han slutade. Jag började bära åtsittande, sport-bh och höll min hand över bröstet för extra skydd. Efter ett par veckor, fick han meddelande om att hans upptåg var inte kommer att fungera längre, och han har aldrig provat det, utom då och då när han var omvårdnad för att sova (men även då kan jag inte låta honom).

När jag fick mitt andra barn, jag visste att bröstvårtan tråkigt var inte ens ett alternativ, så fort jag märkte honom att nå för att gratis bröstvårtan, jag flyttade hans hand, och började bära min tight sport-bh för skydd. Jag skulle också lägga min arm vid armbågen och drapera den över min boob så att det fanns inget sätt för honom att få igenom.

Tack och lov, mitt andra barn aldrig utvecklade en vana. I stället blev han en kronisk lip-avdragare, vilket var ganska irriterande också, men mycket mer acceptabel än den fruktade nippel tråkigt. Oavsett särskild favorithatobjekt, vi har alla en sak eller två om amning av barn som driver oss helt batshit bonkers. Men summan av kardemumman är denna: Du behöver inte "bara" att sätta upp med det." Visst, en del mammor väljer att avvänja när vård blir irriterande AF. Andra kommer bara gå med på det, även om saker och om omvårdnad är irriterande dem obegripligt.

Och medan de är båda helt cool alternativ om de fungerar för dig, det är viktigt att veta att ställa upp gränser är ett alternativ också.

Var inte rädd för att lära din kiddo lite "vård sätt." Undervisa dem om deras fingrar kan och inte kan gå. Om akrobatiska vård är inte din sak, säg till ditt barn att det är en platt-ut nope. Samma gäller för hur ofta de kan sjuksköterska, och om de kan sjuksköterska under mitten av natten.

Och genom gud, lär ditt barn att be snällt för sin mjölk. Vänligen och tack gå en lång väg och göra ammande relation som mycket trevligare för alla inblandade.

Upprättandet av gränser kan vara en process, så ha tålamod. Det kommer förmodligen bli en del tårar längs vägen (din och deras), men att ställa upp några omvårdnad sätt som är bra för alla inblandade och är ett mycket bättre alternativ än att känna ditt blodtryck stiga varje gång de hakar på.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar