Amning Gjort Mig Till En Hot Mess

"Bröst är Bäst". Det är den största kampen i Mamma Wars. Jag visste inte ens vad Mamma Krigen innebar tills försökte Google min väg genom amning frågor. Det är en farlig digitala världen ute för en mamma som inte är såld på att fortsätta att amma.

Låt mig ge lite bakgrund. Följande är mitt svar till min kära vän som frågade mig, i slutet av den första veckan med min nyfödda, helt enkelt, "Hur är moderskap?"

Ansträngande. Hon är på teet dygnet runt, så mycket att jag har glömt att lägga bort dem. Joe kommer förmodligen aldrig vill se dem igen. Hon thrashes runt som de är Laffy Taffy eller som en oförändrad hanhund med en bogserbåt leksak. Joe frågade mig om jag gav henne jordgubbar mjölk. "Nej fuckbag, det är blod. Från mina bröstvårtor. Blodig jävla bröstvårtor." Hon vägrar att läggas ner när de sover för mer än 15 minuter, och bara sover längre på våra kistor. Hon har man, gas, hela dagen, men vann inte ett skit. Mina hormoner är hela jävla stället. Jag grät för att jag äntligen fick en dusch (och du vet att jag hatar duschar), och då skrek jag eftersom huset fortfarande luktade som frukost. WTF?

Men då hon ser på mig med en cross-eyed som fan, eller Carl kommer att springa till henne direkt när hon gråter, eller Ella kommer att kyssa henne ur det blå, och i dessa stunder, jag inser att min street cred är borta och hon har förstört mig.

♦♦♦

Jag var ett hot mess. Amning inte bara konsumeras mig fysiskt, men den verkliga skadan var redan skedd känslomässigt. Hennes imponerande fällor och avancerad huvud kontroll görs för en taskig spärren. Men det var inte bara smärtan, blåsor och sår som fick mig att tänka "det mest naturliga sättet att mata mitt barn. Det var den känslomässiga avlopp. Jag kände mig inte ansluten till henne. Jag var orolig för att hennes brist på samband med hennes pappa. Jag känner mig inte som hennes hunger var aldrig nöjd. Ärligt talat, när man ammar, jag bara inte gillar min dotter. Och som lämnade mig snyftande hela dagen och natten.

Jag hade lovat mig själv medan jag fortfarande var gravid att jag inte skulle göra en stor sak om amning. Jag var formel fed och jag är ett G. Ingen biggie om det fungerar eller inte. Mitt mål, ursprungligen, var att amma bara för att det var billigt och jag kunde gå ner i vikt. Men när det faktiskt var dags att amma min dotter, att få det perfekt konsumeras mig. Jag förlorade mig själv—allt på grund av mina bröst.

Så, vid exakt två veckor märket, jag sluta. Jag sa fuck it. Jag packade upp bröstvårtan kuddar, grädde, smör, pumpar, och behåar. Jag köpte aktier i Similac och skakade upp en krämig flaska av bra grejer. Och hon åt, allt mätt 2 gram. Och hon sov i 3 timmar. Och jag slutade gråta. Hon slutade gråta. Min man lurade upp sin enkelbiljett till Mexiko. Och det var det bästa någonsin hända att den nya familjen av tre.

Jag älskar denna lilla turdbird nu, som hjärta spricker av kärlek. Och det är ingen tvekan i mitt sinne att hon kommer att bli bra. Så bra som när hon är 20, högskola, som bedriver sin examen, kasta ner Busch Ljus och andas in den goda mysterium som är Taco Bell, bröstmjölk de antikroppar som hon missade inte kommer att göra en fuck skillnad.

ADVERT

Lägg till din kommentar