Som En Tvilling-Mamma, Bröstmjölk Donationer Var En Ovärderlig Gåva Till Min Familj

Sedan har tvillingar förra året, jag har varit åtagit sig att amma dem . Jag aldrig döma andra för deras val eller beslut att formel foder. Det är dock min personliga val, och jag är ogudaktiga envis.

Sedan i juni, jag kan inte säga hur många gånger jag har tvingats att prova formel. Jag har blivit kritiserad för mina val och uppmuntras av många vänner, familj och vårdgivare för att byta. Jag har blivit kallad självisk, jag har blivit kritiserade för, och jag har kvar samtal tvivla på min förmåga att ge tillräckligt med kalorier. Lägg till att igensatta ledningar, lip band, tungan band, och generellt fruktansvärt spärrarna, och det har varit ganska taskig. Jag älskar omvårdnad, och jag älskar att pojkarna har fått enbart bröstmjölk och näringsrika livsmedel, men själva processen har varit svårt.

Och då accepterade jag min första påsar av givare mjölk. Jag hade bronkit, och jag var i ER. Min kusin över-nighted det (ja, det är en sak) — 17 gram. Det fick mig igenom en dag av dehydrering, feber och allmän känsla usel. Hon har tvillingar också, så hon behövde inte tveka. Hon bara kallas FedEx.

Då en vän från high school, gick fram till mig vid en gemenskap händelse och erbjöd det. Jag ville säga något eftersom jag inte behöver någon hjälp (okej, lögn). Men jag sa ja. Tårarna flödade i mina ögon, och jag kunde inte bilda några fler ord. Denna fantastiska människa levererade till mitt hus i 3-till-4-ounce väskor och hjälpte mig att ta mig igenom en enorm tillväxt spurt. Jag vet inte hur jag skulle ha överlevt en vecka utan att mjölk.

Då är min bästa vän hade hennes barn. Hon skulle släppa av påsar varje gång på ett tag, ibland med en kaffe (jag har fantastiska vänner). Hennes barn var 6 veckor gammal när det här började. Om jag nu behöver ett par gram, hon kommer över och pumpar för att lägga den i kylen. Det är kärlek. Som stöd.

Sedan en random person på Facebook nådde ut till mig. Hon hade hittat mig via modersmjölk 4 Människors Barn, och hon ville hjälpa till. Jag plockade upp en stor påse med pumpas, krämig, fet, fantastiska mjölk för pojkar. Jag grät när jag accepterat det. Jag grät eftersom denna fantastiska gåva ger näring åt mina pojkar, och därför ger näring åt mig.

Jag vet att alla inte kan donera pengar och inte alla känner sig bekväma med att dela med mjölk eller acceptera delade mjölk. För mig, det är som håller mig i handen. Detta är jävla hårt. Moderskap är svårt. Omvårdnad är svårt. Så, till dig, kvinnor i mitt liv som har gett mig denna gåva...

Tack — för jag tror inte att du verkligen visste.

Att du inte vet att jag ofta kände mig som jag är "inte tillräckligt", att det är inte tillräckligt för mig att gå runt. Mellan två barn, min vackra dotter och min fantastiska man, jag är spridningen tunn.

Att du inte vet att jag har varit anklagas för att vara "inte tillräckligt" av andra, dömas för att inte använda formeln och ta den här vägen istället, för att inte utfodring av spannmål, eller för att inte välja samma väg som andra har valt för sina barn.

Att du inte vet att den dagen mina tvillingar föddes, en sjuksköterska sa till mig att jag inte borde bli upprörd om de behöver formel, och jag var inte ens utanför operationsbord.

Att du inte vet att det finns människor som har i stort sett utmanade mitt föräldraskap val och förde mig med att fråga mig själv.

Du visste inte att jag firar när mina söner behålla sin vikt kurvan över den 5: e percentilen

Att du inte vet att jag har gråtit över detta — en hel del . Jag har suttit med min gråtande barn, gunga dem, omvårdnad dem, dricka liter vatten vid en tid, känslan som jag har misslyckats.

Du visste inte att jag släppte ut en stor suck av lättnad när jag öppnade min frys och hade de Medela, Lansinoh och NUK påsar som väntar på oss.

Du visste inte det. Nu kan du göra.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar