Amning Är Inte Lika Med Framgång I Moderskap

Det är 6 p.m. på en Måndag . Jag är wheeling min skrikande bebis hela butiken. Vi power-walk till mycket tillbaka gången. Jag tittar över min axel hela tiden. Hade någon anställd funnits, de skulle troligen har misstänkt snatteri.

Vi äntligen göra det till den högra gången. Jag är försiktigt titta runt ännu en gång och skriver snabbt. Lättnad. Jag fick inte köra in i någon jag känner. Jag väljer min artikel från hyllan och snabbt att dölja det bakom barnets bilbarnstolen i kundvagnen. Så långt så bra.

Nu vid denna punkt, du är kvar tänkande: 1) jag är, i själva verket, snatteri som den påhittade anställd misstänkta, eller 2) att jag köper hem graviditetstest för min mamma.

Bara en ledtråd: Båda är falska. (Side note: Hon väntar nu. Nej, jag skojar inte.)

Så vad gör jag?

Tja, vänner, jag köper formel för min verkligen hungrig bebis. På vår snabba resa till kassadisken, jag fortsätter att kartlägga området, redo att anka ur vägen bör ett bekant ansikte visas.

Halvvägs över, jag stannar där jag är. Vänta en dang andra. Vad gör jag?

Min bebis är hungrig, och jag köper honom lite mat för att fylla sin tomma mage. Varför ska jag skämmas för det?

Jag tar tag i container från dess gömställe och lägga den i sätet på vagnen. Huvudet hålls högt, jag slam behållaren ner nära registrera och tryggt dra mitt kort. Jag tackar kassan och stolt promenad till min bil, skrikande bebis och allt. Vi gör två-minuters bilresa hem, och jag ger honom en flaska. Som han ligger i min famn suga bort och glad som man kan vara, jag tror att det hela över.

Varför känner jag mig så mycket skam för att ge mina barn en flaska? Jag tror att det finns fler än några bidragande faktorer. I de kretsar jag växte upp i, amning var det. Jag visste att mammor som enbart ammade sina barn tills de var 2 eller 3 år gamla. Samtidigt som jag stöder mammor i deras rätt att välja, det verkade vara en outtalad dom på alla som inte följer deras exempel. "Så hur länge har du planer på att amning?" frågar de, som om flaskmatning har inte korsat sitt sinne en dag i deras liv

När Jag förlorade min mjölk tillbaka i April, de få människor som visste om det pushade mig att göra alla möjliga saker för att få det tillbaka. Samtidigt som jag uppskattade deras uppmuntran i mitt beslut att amma från dag ett, blev det en lite mindre som stöd och lite mer som i tryck:

Pumpen så ofta du kan. Äter havregrynsgröt till varje måltid. Återfukta, återfukta, återfukta. Få mer sömn. (Ha, som om.)

Bröstcancer är den bästa — det är vad alla säger.

Jag blev upptagen med att få min mjölk att komma tillbaka i. Jag kände mig som en hemsk mamma för att det inte går att ge honom "organiska" rakt-ur-den-källa näring. Jag slog mig upp för att släppa stress och postpartum depression ta detta tillfälle i akt bort från mig. Jag lämnade några "krispigt" Facebook grupper eftersom jag var orolig för vad som kritik och hat skulle kastas mitt sätt om de på något sätt fått reda på. Hell hath no fury like när dessa kvinnor att ta reda medlem är flaskmatning. (Jag har förmodligen aldrig gått i första hand, ärligt talat.)

Vi har ett par värdefulla bilder av min man mat för vår son som jag aldrig har skrivit bara på grund av fördömandet jag orolig att folk skulle kasta på oss. Ser tillbaka, så inser jag att allt detta var helt löjligt. Ja, amning har många fördelar, både känslomässig och fysisk. Men om jag är så fokuserad på att försöka tvinga den att det tar bort den skönhet av vad jag gör (närande en baby mänskliga) så jag måste sluta.

Jag måste sluta försöka få det att hända för att en dag mitt barn kommer att odlas upp och jag kommer aldrig att få den här chansen igen. Och jag kommer att ångra det. Jag kommer ångra att spendera så mycket tid på att försöka göra omvårdnad arbete för oss att jag inte tar tid att koppla av och obligationer med min baby på rätt sätt. Just nu gör vi en salig blandning av amning och flaskmatning. Vi gör vad vi kan. Och det är okej.

Flaskmatning inte kommer att orsaka min baby att kämpa med limning. Det kommer inte göra mina barn sjuka, eller få honom att känna sig älskad är något mindre. Om magen är full, jag är en bra mamma. Upprepa det högt. Om magen är full, jag är en bra mamma.

Att förlora din tillgång på mjölk från postpartum depression gör inte dig till en dålig mamma. Att inte kunna amma på grund av en sjukdom eller nödvändiga mediciner gör inte dig till en dålig mamma. Flaskmatning på grund av att din baby kan inte haka på rätt sätt gör dig inte till en dålig mor.

Amning inte alltid lika med framgång i moderskapet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar