Den Blandade Budskap Vi Ger Flickor Om Deras Kroppar

Du vet, ibland suger det att vara en kvinna i vårt samhälle.

Missförstå mig inte, jag älskar faktiskt att vara kvinna. Jag älskar att typiskt feminina blandning av styrka och vårdande. Jag älskar att min kropp gjorde och födde tre människor. Flickor i slutändan representerar livet. Det är freaking awesome att vara en tjej.

Vad inte grym är vad samhället har gjort att flickors kroppar, eller mer exakt, vad det är som gjort att våra hjärnor i förhållande till våra kroppar. Jag tar upp två döttrar, varav den ena är en tonåring och en som kommer att vara snart. Och det är både imponerande och nedslående hur mycket tid och energi har jag spenderat med att navigera i vatten i kroppen bild på deras vägnar. De budskap vi ger flickor om kvinnliga kroppar är så drastiskt annorlunda eftersom våra kroppar själva.

På ena änden, det är den självklara tidningen stå meddelanden om orealistiska skönhet — lår luckor, bikini broar, sex-pack abs, den långa, magra ben och rundan, studsande bröst. Tack vare Photoshop, vi bombarderas av bilder av en perfekt hud, omänsklig midjemått, och en ständigt föränderlig standard av perfektion.

Jag minns när jag var ung och Kate Moss var den stora supermodell. Jag har alltid velat ha en mindre rumpa, förmodligen på grund av att alla modeller som jag såg var smal i höfter och liten i tush. Sedan några år sedan, butt implantat och Kim Kardashian är betydande derrière blev en sak, och att jag omedelbart slutade att betala alla uppmärksamhet på populärkulturens kroppen standarder. Jag hade sett med egna ögon hur det var allt en undermedveten belastning av ständigt föränderliga gjort upp struntprat.

Men mina flickor inte ha det fulla spektrumet av erfarenhet ännu. Jag har försökt att begränsa sin exponering för orealistiska bilder, men de är överallt. Så vi talar om dem. Vi diskuterar vad folk verkligen ser ut, och hur även de modeller som de tittar på inte riktigt ser ut så i verkliga livet.

Men de bilderna är inte de enda meddelanden de får. Det viktigaste är att vara frisk, de är tillsagda. Ta väl hand om din kropp. Äta bra. Övning. Dessa meddelanden är viktigt och bra.

Men tillsammans med dessa meddelanden av hälsa kommer meddelandet att fett = ohälsosamt, och i förlängningen, fett = dåligt. Det är överallt också. Naturligtvis, jag motverka detta genom att förklara att även friska människor har ofta en del fett, men det är frågor som ännu kan jag inte svara på. Hur mycket fett är okej? Hur mycket fett är normalt? Hur mycket fett är för mycket?

Så styr vi bort från fettet och fokus på att äta hälsosamt för energi, och träning för styrka och uthållighet. Men de är inte dumma eller blinda. De allra flesta experter ser vi att för fitness inte bära omkring på extra skräp i deras bål. Och igen, fitness tidningar i kassan linje i affären skryta med rubriker om övningar för att bli av med din sadelväskor och magen vovvar, en gång för alla. I en sund kropp världen, kan det finnas mer utrymme för olika former, men endast om dessa former är fast och passar med ingen extra flab.

Sedan har vi det "älska din kropp som den är" - rörelsen, som är bra på ena sidan, men som sagt, förvirrande. Medan det är häftigt att älska dig själv "Jag älskar att vara överviktig" är inte exakt en starkare stridsrop, och den typ av flugor i ansiktet på "ta väl hand om din kropp" - meddelande. Naturligtvis, ingen ska hata sin kropp, oavsett vilken form eller vilket skick den är för närvarande. Men hur gör man älskar hur din kropp ser ut och känns samtidigt försöker också att förändra hur din kropp ser ut och känns. Se? Förvirrande.

Så jag tänker på mina tjejer och alla dessa meddelanden de kommer att möta i hela sitt liv. Att de inte för närvarande kämpar med vikt eller kropp bilden, men vad händer om de gör en dag? Och hur är deras vänner som gör? Hur undervisar vi våra flickor vikten av att hålla sina kroppar friska utan att utsätta dem för orealistiska standarder eller plantera frön av undermedvetna dom av sig själva eller andra? Hur undervisar vi dem att övervikt kan vara en indikator för dålig hälsa och samtidigt också lära dem att det är inget fel med att ha fett? Hur undervisar vi dem som är preparerade och snyggt i deras utseende spelar roll och samtidigt också lära dem att utseendet inte spelar någon roll?

Och det är inte ens komma in på frågor som klär sig som sexualize sina axlar och nyckelben. Jag kan inte ens gå dit.

Vad sägs om baddräkter? Bikini vs. burkini? Personligen tycker jag att båda är symboler för den objektifiering av kvinnors kroppar, men på denna punkt, vad vet jag? Jag har simmat i detta hål under fyra decennier, försöker lista ut vad fan baddräkt kommer att vara mest bekväma, smickrande för min form, inte för avslöjande, men inte överdrivet pryd, och tillåter mig inte att behöva raka sig varje centimeter av min kropp.

Varje kvinna vet jag kämpar med dessa frågor. Jag har faktiskt en sund kropp-bild — särskilt efter att ha barn konstigt nog — men jag skulle ljuga om jag sa att jag aldrig tänkte på vad jag skulle ändra på om jag kunde. Är att från min egen livstid av exponering för bilder på "perfekta" physiques? Är det ens möjligt för kvinnor att vara 100% nöjda med sina kroppar? Är det möjligt att ingjuta det i våra döttrar i ansiktet av alla dessa dubbla budskap?

Så många frågor. Så många meddelanden. Så många sätt att skruva våra tjejer upp utan mening.

På samma gång, vi har så många möjligheter att prata med våra döttrar om varför dessa saker är förvirrande och vad vi kan göra för att hitta en sund balans. Det är så viktigt att hålla att ställa dessa frågor och att ha dessa samtal. Av alla meddelanden som våra flickor kommer att få om sina kroppar, förhoppningsvis en av de få från oss kommer att ha störst effekt.

ADVERT

Lägg till din kommentar