Hur Min Kropp Förändrades När Jag Kastade Ut Min Skala

Inte långt efter att min pojkvän och jag flyttade ihop, han satte sig ner bredvid mig och tog min hand. Känslomässigt, jag kände att något avgörande var på väg att hända. Han harklade sig, såg in i mina ögon, och sagt fyra ord som skulle förändra mitt liv:

Du är för tunn.

Jag skrattade—en nervös vana för mig, men även min go-to reaktion när någon kommenterade på min vikt. Det var ett känsligt ämne. Som en hel del människor, jag hade plågats med kroppsuppfattning frågor som de flesta av mitt liv. De sprang allt från disordered eating att body dysmorphia, till att vara rent ut sagt besatt av min vikt.

Hans blick inte vackla, och mitt skratt avtagit när jag insåg att han inte skojade. Han förklarade hur han hade varit orolig med hur lite jag äter. Detta, sade han, uppgick till knappt tillräckligt med näring för att upprätthålla livet på ett litet barn.

Jag hånskrattade. Jag åt med jämna mellanrum. Beviljade, det var aldrig så mycket, men jag hade rest ljusår från de riktigt dåliga tider, när jag svalt mig själv nästan varje dag. Jag hade sluta att nonsens för länge sedan.

Så jag tittade på vad jag åt. Big deal.

Han klämde min hand, och med ett allvarligt uttryck, fortsatte. Han sade att även om han inte ville såra mina känslor, trodde han att jag var ohälsosamma, mina höft ben och revben sköt ut på oroväckande vinklar, och jag tänkte lägga onödig belastning på kroppen.

Stucken av dessa uppenbarelser, jag kände mig i gungning. Jag var krossad.

Mitt ansikte spolas och jag kunde känna ilska väl upp inom mig. Vem var han att kritisera? Utöver vad hade jag gemensamt med honom, vad menade han egentligen vet om den kamp jag haft? På någon nivå jag visste att hans oro förmodligen hade vissa fördelar. Men var inte att vara lite smal en bra sak?

Det var då han gav ett ultimatum: jag var tvungen att ta bättre hand om mig själv, eller att det inte kommer att funka mellan oss.

Jag lägger mitt huvud i mina händer. Visste han att jag vägt mig på att vakna varje morgon, och hur dessa siffror ofta en mörk skugga som följt mig hela dagen? Visste han att varje natt när jag kom hem, jag fick tillbaka på skalan?

Jag mindes hur jag blev yr nästan varje gång som jag räknat ut, och hur, när jag började göra några verkliga framsteg, jag backade ner för min vikt ökat. Jag tänkte på hur skulle min dotter börjar snart att efterlikna min begränsande matvanor ingående henne upp till samma kroppsuppfattning frågor jag skulle besatt så länge. Det var det sista jag ville för henne. Mitt hjärta sjönk.

Det var sant att jag hade gjort enorma framsteg under åren, men det var också sant att min rädsla för att gå upp i vikt fortfarande hade ett fast grepp om mig. Jag skulle ha ljugit om jag hade sagt att jag inte vill bryta sig fri.

Jag stod upp och gick upp på övervåningen, och sedan ner i hallen i vårt sovrum. I den mörka badrum, plockade jag upp min skala. Jag grep den kalibrerade bit av metall för att min överkropp, och i det ögonblicket insåg jag hur mycket jag avskydde den. Jag ville slå sönder den i tusen bitar.

I stället, jag tog det på nedervåningen och räckte den till honom. Han ville hjälpa till, och jag var villig att ta emot hjälp. Med ett menande blick och utan ett ord mellan oss, han tog skala bort.

Under de veckor som följde, jag gjorde mitt bästa för att brottas med utmaningar av att leva utan min dåvarande känslomässiga barometer. Till en början var det svårt, mycket svårt. Jag planerade att köpa en ny skala mer än en gång. Men jag visste att om jag gjorde det, jag skulle bli dess fånge.

Obunden av gränserna för min släkting massa, jag började träna hårdare, och jag åt mer—fortfarande healthfully, men tillräckligt för att förse min kropp med det som behövs. I sin tur, min figur förvandlats till en mer välformad kvinna.

Jag var förvånad. Min midja har blivit mindre, bredare höfter, ben mer muskulös, och för första gången, jag hade faktiskt lite skräp i bagageluckan!

Det fanns en hake, naturligtvis, en morgon när jag upptäckte att inga av mina byxor passar. Precis som jag var buffra upp för en katastrofal hjärnan smälter, min pojkvän svepte in. Detta var väntat, sade han. Jag vill inte se alla mina illasittande byxor, hängande övergiven i garderoben, så jag packade in dem i lådor. Nästa dag vi tappade bort dem på en donation center.

Tiden gick, och jag köpte några nya byxor. Så, en dag, efter att bokningen har väntat länge på fysisk undersökning, jag insåg att jag skulle bli tvungen att möta min gamla fiende. Jag hade inte vägt mig på över två år.

När tiden kom, sjuksköterska visade mig på en skala. Jag tog ett djupt andetag och försiktigt vågade titta ner. När jag gjorde det, jag märkte något helt mind-blowing. Siffrorna var nästan identisk med vad de hade varit, alla dessa veckor och månader sedan. Det visade sig att min vikt hade faktiskt haft mycket lite vilket innebär att alla tillsammans. Jag log för mig själv.

Så vad händer om min gamla byxor inte passar? Jag var lycklig, frisk och äntligen fri.

ADVERT

Lägg till din kommentar