I En Värld Av Före Och Efter Bilder, Jag Kämpar För Att Må Bra Nog

Det är något som har varit väger tungt på mitt hjärta. Jag vet i att lägga ut det, det kommer att orsaka en del kontroverser. Vet bara att det är inte min avsikt att kritisera. Jag vill lyfta oss upp. Så lyssna på mig, okej?

Vi är tillräckligt bra!

Under de senaste åren, vi har befogenhet oss själva. Vi har tagit ställning mot kroppen-som pekar ut på sociala medier. Vi kan nu berätta moms för att komma i bilden . Vi har delat selfies för #NoMakeupMovement.

Men mitt nyhetsflöde på fylld med inlägg från vänner som arbetar i direkt försäljning berätta för mig hur jag kan trimma fettet från min kropp eller minska rynkor i mitt ansikte, och jag sitter och undrar, " Jag tillräckligt bra?"

Jag älskar mina vänner, verkligen, och jag vet att inget av vad de inlägg är tänkt att få mig att känna mig mindre-än. Som någon som gjorde det direkt försäljning i fyra år, jag får det. Det gav mig möjlighet att arbeta från hemmet under de första åren av att uppfostra mina döttrar. Och medan intäkterna var ett lyft för min familj, jag hade tur att kunna kliva undan när det blev för mycket för mig att hantera tillsammans med att vara en full-time stay-at-home-mom. För några av mina vänner, direkt försäljning är ett nödvändigt medel för att stödja deras familjer och jag är glad att de hittade en oväntad karriär som tillåter dem att sätta upp mål, arbeta i en stödjande gemenskap, och har möjlighet att stanna hemma med sina barn.

Jag är inte ens ifrågasätter värdet av vad mina vänner är att sälja eller att döma de människor som är kunder. Jag respekterar viljan att fortsätta self-förbättring. Om du hittar något som får dig att må bättre om dig själv, jag säger gå för det. Du gör dig! Det är klart att ibland dessa tjänster och produkter som ger människor en push i rätt riktning.

Men det vore oärligt att säga att jag är okej med alla av det, eftersom det är kvinnor som kämpar med de budskap som förmedlas genom dessa inlägg. Kvinnor som kämpar mot ätstörningar, som kämpar med problem kroppsuppfattning, håller sig upp till omöjliga ideal. Jag kämpar ibland. Jag har kämpat hårt för att övervinna problem kroppsuppfattning när jag var tonåring och erkänna mina personliga värde mer än storleken på min midja.

Jag kan fortfarande känna trycket att ständigt ser yngre och piggare, och dessa inlägg i min news feed gör inte mig någon tjänst. Jag har redan träna regelbundet, men jag gör det för att de naturliga höga att det ger mig personlig tillfredsställelse av att ha gjort det, och hälsomässiga fördelar. Visst, jag gillar att titta söt i klänning, men med tre döttrar hemma, jag har inte den mentala energi för att hemsöka över det.

Och jag vill inte att mina flickor för att se mig oroande om sådana saker. Jag göra vill att de ska se mig träna. Jag vill att modellen egenvård och hälsosamma vanor för dem. Men jag vill inte att de ska se sina kroppar som något de måste "fixa" och "trim" och "smidig" som de gamla. Jag vill ha kondition för att vara en frisk del av livet, inte ett medel för att uppnå en viss "look."

Det samma gäller för mitt ansikte, y ' all. Jag åldrande. Vissa av oss gör det mer behagligt än andra. Oavsett vem du är, men det kan vara svårt att titta i spegeln och se några extra rader som du kunde ha svurit fanns inte där igår. Och ja, jag inser att det är super- effektiva behandlingar där ute som kommer att minska uppkomsten av dessa linjer, men för helvete — Jag vill inte göra det! Jag vill inte tvätta ansiktet två gånger om dagen. (Gå vidare, att skaka på huvudet i avsmak. Har aldrig, kommer aldrig att göra det.) Vad är mer, jag vill inte fokusera på att vrida tillbaka hand i tid. Varje år att jag ålder utgör ytterligare ett år har jag haft turen att leva här på Jorden, är mor till mina barn, att vårda min man och vänner och familj. Jag försöker inte låta poetisk — Jag är bara riktigt .

Nyligen, jag har startat en dialog med min äldsta dotter. Hennes besatthet med prinsessor var obeveklig, och det slutligen gick upp för mig att jag var ansvarig för detta. Jag gav henne verktyg: dockor, filmer, dress-up-set. Men nu måste jag göra skada kontroll. Jag talar till henne om sann skönhet. Hon vet att det kommer från insidan. Att du inte kan sätta en söt klänning på häxan i Vit Som Snö och plötsligt göra henne vacker. Att vänlighet bör vara det mått på någons värt. Men det är svårt att sälja när alla hennes förebilder har varit tidlösa skönheter.

Detta är på mig, dock. Som sin mor, måste jag ställa ett starkt exempel om hon kommer att tro att skönhet är mer än perfekt, felfri hud och ungdomlighet. Jag vill att hon ska se en mamma som åldras vackert. Jag är definitivt inte motståndare till lite fuktighetskräm eller smink om det gör mig känns bra. Men det hjälper mig att komma ihåg min man blev kär i en flicka på stranden utan smink. När jag bad honom att köpa mig en parfym förra Julen, han berättade för mig att det skulle vara en flaska solkräm eftersom det är vad han älskar. Han älskar minnet av oss på stranden. Han älskar mig ofiltrerade. Och det gör jag också. Så, jag ska gå på din skrynkla grädde, tack så mycket.

För mina vänner som är avgörande för deras företag, jag är så glad att de har hittat syfte och framgång. Jag vet att vissa av dessa produkter har gjort kvinnor känna dig bättre om sig själva, och jag firar det med dem.

Och de av er som känner ångest och självtvivel smyger sig in när man ser före och efter bilder av pounds förlorade, fransar förlängda, ansikten "förbättras" — jag vill hålla din hand och påminna er om att du är bra nog , precis som du är.

Och om du är bekväm med där du är, jag säger skål till dig. Så jag.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar