Vem Är Denna Kvinna Som Min Man Ser När Han Tittar På Mig?

Min man älskar hur jag ser ut. Om ombedd att beskriva mig, han skulle säga att jag har tjocka, platina hår som faller i vågor. Han skulle säga att jag inte behöver göra upp; mina blå ögon bära tillräckligt med hemligheter och bus för att lysa upp mitt ansikte. Han älskar speciellt mina läppar. Han skulle säga att de är röda som körsbär, och kan vara mallen för amors båge.

Han tror att min midja är liten och min mage är något rundade i de mest attraktiva sättet. Mina bröst är full och rund, i perfekt proportion till mina höfter. Mina ben är lång och avsmalnande till en prydlig vrist och mina smala fötter ser fantastisk i lägenheter eller stilettos. Jag är kurviga. Jag är mjuka.

Han kan inte få nog av mig. Han älskar hur stilren jag är, hur mina kurvor passa in i hans händer, hur mitt hår lockar runt hans ansikte när han kysser mig. Han älskar att titta på mig promenad bort, och jag älskar att känna hans ögon på mig.

Hans uppfattning av mig är så övertygande att jag tror det också. Jag kan erövra världen när han berättar för mig att jag är vacker. Jag är hård. Jag är mäktig. Jag är feminina. Jag promenad med nåd när jag ser mig själv genom hans ögon. Mitt leende är äkta, och mina skrattrynkor visa när jag fnissa. Mina höfter att gunga försiktigt och mina bröst är stolta över. Linjer på min kropp är mjuk, lutningen på min axel blandar sömlöst med styrkan av min biceps. Armar gjorde starkt från att bära barn.

Jag är alltid förvånad när jag fånga en glimt av mig själv i en spegel, eftersom jag förväntar mig att se min mans fantasi stirrar tillbaka på mig. Men jag kan inte se hans vackra fru. Istället, kvinnan i spegeln är djupt bortkopplad från den bild som min man beskriver. Jag är inte säker på var lögn liv; i hans sinne, eller i gruva?

Spegeln gör mitt bröst värker och jag känner mig något i närheten av skam. Inte synd, exakt, men den sjunker som händer när du svika någon du älskar. Som om du, som liten flicka, jag bröt min mamma släktklenod kina servering fack. Den man som hennes mor och hennes mor före henne serveras holiday meal på. Jag hade krossat det.

Jag kommer ihåg att min mamma ner till hennes knän och rörd skärvor. Hennes hand flög till hennes mun och hennes kropp böjd över och hon flämtade och hennes ögon speglade en smärtsam förlust. Jag tittade på henne och visste att det var mitt fel. Jag hade släppt ner henne. Som barn upplevde jag en varm ström av skam, förtvivlan, ilska, medlidande, rädsla.

Som en vuxen, som samma hot rush fastnar i halsen när jag passerar en spegel. Bilden framför mina ögon, är en blek skugga av temptress i mitt huvud. Min kropp har svikit mig.

Jag ser inte ett kraftcentrum. Jag ser en medioker förorts mamma. Mitt hår är fint, men tung och ligger platt mot huvudet. Dess färg är mer brun än blond tack vare de hormoner som misshandlade mig under mina graviditeter. Mina ögon är en vacker kornblå, men de är inramade av bleka fransar som kräver mascara för att vara synliga. Mina kinder är glad, men full, och mina läppar är spruckna, eftersom jag har glömt att återfukta dem. Min hud är i genomsnitt men börjar visa min ålder med en fast, djup linje mellan mina ögon.

Jag är mer än vällustig. Jag är mer än kurviga. Min midja är uppslukad av mina överblivna barn i vikt, som fälls över mitt knä och skrubbsår låren när jag sitter ner. Min mage är dekorerad med silvriga ojämna linjer, rester från att sträckas ut nästan bortom sina gränser. Det är även prytt med ett ärr från en operation som räddade livet på mina barn. Mina bröst är full, men de sag med vikten av omvårdnad tre barn. Mina ben är långa, men de är trinda. Mina lår gnugga ihop när jag går, och jag behöver inte bära stilettklackar. Någonsin.

Jag vet inte hur man skall kunna förena verklighet av min kropp med fantasy i min älskades bild. Jag kämpar med min fysiska närvaro på en daglig basis.

Jag vet att jag beundrar den kvinna som min man älskar. Hon är den person jag vill vara. Jag väljer henne; jag väljer reflektion i min mans ögon. Knulla reflektion i min spegel.

Och det gör mig hård.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar