Fett Och Rynkor: Omklädningsrummet Epiphany

Jag är inte säker på att jag vet en kvinna som inte har problem med sitt utseende—frågor som spänner från tårna till bröst-och bortom. Bröst är för små, för stora, för spetsiga, för hängiga. Rumpor är för fet, för platt, för smal, för dimply. Fett-rullar lop över midjan på byxorna och huden bottnar mot marken, vilket gör att vi känner oss obetydlig.

Jag har varit i krig med min kropp för så länge som jag kan minnas, men konstigt nog, jag har hittat en liten bit av fred i en mycket osannolik plats: rec center omklädningsrummet. Jag började simma ett par månader tillbaka, och när jag kom till omklädningsrummet, jag skulle vilja ändra så snabbt som möjligt. Jag ville inte att någon såg min nakenhet och jag var räknats ut genom den gamla damer som sauntered runt, jätte farmor bröst flaxande hit och dit. Och hur vågar de slå sina gamla underliv rätt ner på omklädningsrummet bänk och prata med sin granne som var det ingen stor sak. Ewwwww.

I min vecka besök till omklädningsrummet, jag har börjat märka ett märkligt fenomen: Dessa slappa gamla tjejer är glad som fan. De har ingen skam. Efter månader av att se publiken på nakna tanter, jag har börjat lossa. Min slapp gut, min dimpled röv och mina mindre än stellar bröst nu ser dagens ljus. Om dessa kvinnor kan acceptera sina kroppar, varför inte jag?

Detta uppbåd av seniorer är klok och ridit, och jag har lärde mig en sak eller två om kroppen acceptans från att observera dem.

Storleken av din kropp är inte i direkt proportion till din värd.

Såvitt jag kan berätta, det finns ingen hierarki bland dessa kvinnor. Fett, spinkig eller någonstans däremellan, de chattar och skratta, commiserating om dagliga händelser i livet. De inte ger ett skit om könshår, bröstvårtor, åsnor eller tarmar, de helt enkelt uppskattar sällskap av vänner, och det är en lika stor möjlighet miljö.

Livet handlar om samband.

Jag har slösat bort år att vara avundsjuk, osäker asshole. Jag är avundsjuk när du är i sällskap av vackra kvinnor, jag känner mig som ett ingenting, skäms över min åldrande kropp och varierande vikt. Ju bättre de ser, ju sämre känner jag, ensam i min fåfänga. Saknas anslutning av sann vänskap och att vara fånge i min egen skeva idéer om självkänsla och lycka lämnar mig ensam. Omklädningsrummet farmor bryr sig inte, deras ögon inte dart från kropp till kropp, att bedöma deras plats i flocken. Anslutningarna de har är en vacker sak och får mig att vilja bli bättre.

Hälsa är det viktigaste.

Jag undrar hur många kvinnor som har offrat heath för skönhet—ätstörningar sårade själar ångestfylld, tvingar oss att driva våra kroppar bortom deras kapacitet, plastikkirurgi nu så vanligt som att lyfta håret. Hur den psykiska och fysiska hälsan? Den tanter prata om sjuka hjärtan, tillbaka operationer och bum knän. De hjälper mig att se mat och motion som medicin, och jag känner mig mer som ett med den gamla dammiga tjejer i omklädningsrummet. Jag försöker bara hålla mig vid liv, och jag vill ha lösgående lycka.

Du kan vara glad och ofullkomliga på samma gång.

Jag faller fortfarande offer för den gamla idén om perfekta lika glad. Detta är den största lerkruka av skit, och ett brott mot mänskligheten. Skenande angripen av media bombardemang berättar för oss att vi behöver vara evigt ung, onaturligt mager. Väl knulla dem. Knulla dem . Jag vill vara rynkig och glad, åldrande i fred, vilket ger noll knullar om min slapp kropp. Sluta highjacking våra liv du jävla TV-reklam, tabloid tidningar, och evigt unga Hollywood-stjärnor. Där har verkligheten borta? Den fan mormor omklädningsrummet är där det händer, och du kan hitta mig rakning min mustasch i allmänna dusch med mina bristningar som blänkte i fluorescerande ljus. Knulla ja.

Dom lämnar dig ensam.

Jag har känt dom som jag går in i ett rum, kanske jag har gått upp i vikt eller kanske har jag förlorat en del. Jag döma andra, också. Jag kan inte hjälpa det; det är en djupt rotad djupt in i min hjärna. Jag har köpt den lögn som de säljer till oss alla, och jag är förorenade på en cellulär nivå. Kraften i min hjärna är ingen match för gift inuti mig—att döma, känna dom, och mäta värt gillar jag att baka en tårta. Min omklädningsrummet kamrater har inte smittats. De är inte ensamma som jag.

Det är klart som en klarblå himmel på att något är fel. Vår kultur är hängivenhet att fåfänga är normalt för de flesta, men jag har sett igenom den slöja. Var lämnar det mig? En vissen beskära i ett hav av glänsande röda plommon eller en glad kvinna som åldras med grace? Jag hoppas på det senare för fullständighetens skull och för min mentala hälsa och hoppas mot hopp om att andra kommer in i the matrix där kvinnans värde mäts inte av tanken av hennes själ, men den godhet som ligger inom.

ADVERT

Lägg till din kommentar