Hur Man Bygger Ett Starkt Blandade Familjerelationer

Vad ska en ensamstående pappa att göra om hans barn gör inte som sin flickvän?

Mina barn gav sin fars flickvän tredje graden:

"Kan du laga mat? Min mamma kan."

"Kan du sy? Min mamma kan."

"Kan du tala teckenspråk? Min mamma kan."

Du fånga min drivgarn. Till sin kredit, kvinnan som slutade sin de facto styvmor och min vän hanterat detta mycket väl.

"Vad gör din mamma laga mat som du verkligen gillar?"

"Har hon göra din tröja? Det är väldigt trevligt."

"Jag skulle älska att tala teckenspråk, men det har jag inte. Varför din mamma tala det?"

Hon visade trevlig intresse i mina många stellar prestationer (heh), men förblev neutrala. Det lugnade mina flickor för att hon inte försöker steg in i mitt rum.

Mitt råd? Gör föräldraskap dig själv. Lämna inte din flickvän i avgift disciplin eller beslut att en utsträckning som går utöver vad man kan förvänta sig av en barnvakt. Se till att du inte gjort det är tyvärr vanligt (även om det inte är endemiska) till ensamstående pappor, och att tänka, "Usch. Jag kommer att låta henne ta över. Hon vet hur man gör, och dessutom vill jag inte göra allt det där."

Du är förälder. Du gör föräldraskap. Du gör din dotters tvättservice. Du bestämmer själv vad hon äter, och du förbereder dig för det. Du bestämmer vad som är läggdags, och du övervaka läxor, bad, tand-borstning, boka tid och lights out. Du fattar besluten. (Du även säkerhetskopiera ditt significant other, inte bjuda henne genom att motsäga henne, men hon bör inte vara att fatta viktiga beslut.)

Hur är din relation med dina barns mor? Förutsatt att deras mor är på bilden, kan du stödja varandras relationer som en blandad familj? Det hjälpte mina döttrar en hel del när de kunde tala fritt om mig och min make till sin pappa och hans signifikanta andra, och vice versa. En av mina döttrar var mycket resistenta mot min partner tills hennes pappa berättade för henne att han verkade som en mycket trevlig kille, och att han var glad att jag var glad, och att han (pappa) inte känner sig hotade om hon gillade honom (pojkvän).

Jag hoppas att det går utan att säga att varken du eller din flickvän bör någonsin trash-talk ditt barns mor. I själva verket, om din flickvän inte har något trevligt att säga om ditt barns mor, då hon ska säga något alls.

En steg-relation tar lång tid att sätta ihop och det krävs att alla vet sin funktion. Jag har fått en styvmor, att två (nu) unga kvinnor för 20 år, och en av anledningarna till att vi får tillsammans är att jag har alltid varit sin pappas fru, och inte deras morsan . Jag lät honom och sin mor göra för föräldraskap. Jag erbjöd ingång (privat och bara för att min man) om saker som de var besluta om påverkade mig, men det slutgiltiga beslutet var alltid deras. Min man har aldrig stört min och mitt ex: s beslut som rör våra barn. Han berättade för mig (privat) vad han trodde, men aldrig blandade sig i våra beslut.

Ditt barn kan bilda en varm och kärleksfull relation med din betydande andra, om de inte tvingas till det. Det kan ta 10 år, men bara ta det en dag i taget.

Det här inlägget publicerades ursprungligen på Quora .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar