Jag är En Svart Kvinna Med Ett Starkt Budskap För Min "Vaknade" Vita Vänner

Låt mig börja med att säga, de flesta av mina vänner är vita. Så har det varit hela mitt liv, men när jag var yngre, det var lätt att ignorera vissa saker om vår rasliga skillnader, och hur det spelas in i vår vardag. Det var inte något som var på min radar. Men ändå.

Men under de senaste åren, som rasistiska spänningarna har ännu en gång skjutits i förgrunden av människors medvetande, jag har blivit mer medveten om hur Jag interagerar med min vita vänner. Inte för att jag är rädd att de är low-key rasister, men på grund av deras påstådda "wokeness." Vita människor, särskilt vita män, som falla över sig själva för att bevisa hur rasistiska de är, det har nästan blivit en tävling om vem som kan vara mer "vaknade." Men här är grejen, det är inte en jävla konkurrens. Och att gå ut ur ditt sätt att bevisa att du är en allierad är det främsta exemplet på vit feminism.

Så lugna knulla ner, kommer du? Eller, faktiskt vara så jävla "vaknade."

"Du kallar mig ut om jag strular till det, eller hur?"

Jag kan inte säga hur många gånger en av mina vita kvinnliga vänner har sagt det till mig. Jag skrattar alltid och berätta för dem att, om jag fångar dig att jävlas, jag ska låta dig veta. Och ibland gör jag. Men, för det mesta, jag vet inte. Vet du varför? Det är inte min uppgift att tala om för dig att du trasslat upp. Om du är så "vaknade" så du hävdar att du är på sociala medier, du kommer att kunna se ditt felsteg utan att någon med att peka ut det.

Men jag vet att det är inte hur vi människor fungerar, så här går du. Detta är för mig att ringa dig. Få en penna och ta några anteckningar, eftersom jag bara säga detta en gång.

Om du ska vara om livet, då du måste vara all-in. Du kan inte välja vad du kommer att vara arg över.

Söndag var det Super Bowl. Nu kunde jag inte ge ett dugg om fotboll. Jag bara om svin i en filt och några benfritt honey BBQ wings. Jag brukar bara ställa in för Halvtid Visa, och även det är beroende på vem som utför. Detta året var jag helt i, eftersom min livslånga bae, Justin Timberlake var slutligen innertaket.

Om du känner mig, du vet hur stor grej det var. Innan jag går vidare, låt mig säga, jag don ' t give a flying fuck om du gillar Justin Timberlake, och inte kommer till mig talar om varför du inte. Jag har varit ett fan av hans för nästan 20 år, jag har hört det. Så, slösa inte din tid. IDGAF.

Dagen av spelet, jag kan inte säga hur många av mina vita, feministiska vänner har lagt upp långa statusar om hur mycket de kan inte stå ut med Justin Timberlake.

"Om inte hans resultat är en ursäkt till Janet Jackson, jag är inte intresserad. Han är avslutat."

*Tar ett djupt andetag.*

"Nipplegate" hände för 14 år sedan. Justin var inte headliner i Halvtid Visa. Janet Jackson är en odlas röv kvinna. Hon, och alla andra svart kvinna, behöver inte du att tala för henne. Hålla hennes namn ur din mun, eftersom det behöver inte vara det. Som nötkött fick förvandlas till en hamburgare år sedan. Justin inte är skyldig det till dig för att ge en offentlig ursäkt, så att du kan dra honom för det i vissa op-ed okej? Bara för att du läser en artikel att dra honom på Rot betyder inte det att du får stå upp på dina vita feministiska soapbox. Inte agera som om du verkligen har så svårt för Janet, okej? Du kan nog inte namn en sång från andra än "Rhythm Nation."

Och låt oss inte komma för Justin över detta, när y ' all fortfarande inte plocka och välja när du ska visa upp för svarta kvinnor. Hycklare, mycket?

Lyssna, detta kommer från en plats av kärlek, men jag är trött på ditt skitsnack. Så, lika mycket som jag älskar dig, jag ska berätta för er om er själva.

Du kan inte bli upprörd om Super Bowl Halvtid prestanda, och sedan sätta på din rosa fitta hat, plocka upp ditt tecken och gå Kvinnors Mars . Eftersom vi alla vet att mars är ingenting annat än vit feminism på parad. Dessa marscher bara igång eftersom vita kvinnor var att slutligen inse att under Orange, och deras rättigheter skulle äventyras. Du vet vars rättigheter har alltid varit äventyras? Rättigheter för Svarta kvinnor. Och ändå, i de flesta områden, vi var utestängda av planering, och endast den berömda kvinnor fick plattform för att tala.

Y ' all föll över er själva att tacka f kvinnor svart eller rösta för Doug Jones över Roy Moore och ändå, behöver du inte kasta denna typ av stöd för att Svarta kvinnor som kör för office. Eller de som redan har office. Du är här skriker "Michelle Obama for President!" och "Oprah för President!" bara för att de gjort ett inspirerande tal. Visst, de vet hur man gör ett rörande tal, men det är själva politiker gör jobbet redan. De har gjort arbetet. Vad sägs om Kamala Harris för President? Hon, som faktiskt kvalificerade.

Säger bara, om du vill ha en Svart kvinna till president, söka upp dem som redan att sätta i arbete. Donera till dem, prata om dem, och lyft upp dem.

Jag är glad att du undervisa dina barn om svarta kvinnor historiska siffror, men det finns hundratals fler än Rosa Parks och Harriet Tubman. Du vill ge dem en utbildning? Sluta bara pratar om samma människor som gör skolorna. Vi vet att de inte ger ett dugg om Svart Historia Månad. Undervisa dina barn om kvinnor som Phyllis Wheatley eller Sojourner Truth . Eller prova mer moderna kvinnor som, Jeanette Macdonald som var en svart kvinna, en produktiv författare, och en förkämpe för HBT-personers rättigheter på 1950-talet. Du vill prata om musik? Undervisa dina barn om Nina Simone . Berätta för dem om Mae Jamison , den första svarta kvinnan i rymden. Bokstavligen hundratals kvinnor att välja mellan. Hundratals.

Och för att jag älskar allt som är heligt, låt oss låta Martin Luther King Jr resten, ska vi? Bror är trötta på att vita kvinnor att dra hans namn ute efter att bevisa någon form av punkt om välvilja av fredliga protester, och hur man ska vara en "bra" Svart person. Om jag ser någon mer av er använder det trötta "kärlek kan driva ut mörker" citera, jag kommer att skrika. Sluta försöka få honom att passa din berättelse. Den Amerikanska regeringen ville ha honom död. Han var på FBI bevakningslista . Vita människor bara gillade honom när han var död och borta. Lyssna till mer än bara "jag Har en Dröm" - tal. Eller ännu bättre, lyssna på några av hans samtida. Jag satsar du tror fortfarande att Malcom X predikade döden för att vita människor, men han sa att vissa på allvar djup skit. Lyssna på Dick Gregory som var en komiker, men också en social aktivist.

Men allvarligt, sitta ute nästa MLK dag. Hålla din generiska memer till dig själv. Vänligen.

Du vill stå för Beyonce och berätta för alla kvinnor "få i formation" men jag bet du kan inte berätta ett skit om att Black Panthers gjorde. Vår formation är inte för dig. Utbilda er om dem som dog för orsaken. Som blev mördade. Du kommer att sörja för Michael Brown, men om jag säger namnet Emmett Till, du har ingen aning. Du vet att Rosa Parks skulle inte ge upp sin plats på bussen, men vad var namnet på kvinnan som gjorde det månader innan ?

Du kan inte välja vilka delar av svärta du kommer att stödja. Du kan inte säga att #MeToo, och bara dela historier om vita kvinnor som träder fram. Alla skulle falla över er för att dela Time Magazine täcker, applåderar systerskap för att få skiten gjort, och ännu ingen om du insåg att t han svart kvinna som startade #MeToo för svarta kvinnor specifikt, var inte ens med på omslaget?

När du föreslår välgörenhetsorganisationer för dina vänner att donera till, och ingen av dem är specifikt relaterade till upplyftande Svarta människor? Jag ser dig.

När din Svarta vän blir diskriminerad på din Facebook inlägg, och du har att peka ut det faktum att de arbetar i prestigefyllda jobb snarare än att bara säga att de är Svarta ? Jag ser dig.

När du bara "vaknade" när det är trendigt och kul? Du satsar jag fan se dig.

Get your shit together "vaknade" vita kvinnor, eftersom jag är inte här för något av det.

ADVERT

Lägg till din kommentar