Detta Är Vad Jag Vill Att Folk Ska Veta Om Att Vara En Svart Mamma I Amerika

Det är ingen bubbla så dyrbar som den som en ny mamma bor i. Aldrig tidigare har ett barn in i världen och tog andetag som hennes barn. Lita på mig, jag vet — jag var en av dem i 2009. Då, medan mina erfarenheter var nya för mig, de var inte unik i civilisationens historia. Du kunde inte berätta det för mig att på den tiden, men. Jag menar, oavsett ras, klass, sexuell läggning eller religiös tillhörighet, om du har en nyfödd de kommer att gråta, bajs, och smälta ditt hjärta, i den ordningen.

Jag lärde mig snabbt att jag hade en hel del att lära från andra mammor runt omkring mig. Jag kunde släppa på skam och oroa sig för att jag hade en ensamstående mamma efter att ha lyssnat till andra kvinnor som varit framgångsrikt sätt att uppfostra barn på sin egen. Andra mammor gav mig råd om allt från vård för att hitta barnomsorg att göra Ayva hår. Istället för att försöka räkna ut det på min egen, jag öppnade upp mig för att stödja och förslag, och jag tror att jag är en bättre mamma på grund av det. Vad händer om vi gjorde det för att åstadkomma en förändring i vårt land? Vad händer om moms lyssnade till alla andra, och använde det vi lärde oss att öka förståelsen över hela linjen?

Låt oss börja med att dela våra berättelser, våra erfarenheter. Ta mig till exempel. Jag är en svart mamma. Att vara en svart mamma i Amerika kommer med en särskild kombination av omständigheter. Vad är det som gör upplevelsen så unik? Det börjar med den grundläggande skillnader, som hanterar en svart barnets hår, och utvecklas till mer utmanande aspekterna som till exempel att uppmuntra själv-kärlek i ett land som inte alltid så lätt. Lyckligtvis, jag har blivit välsignad sedan även innan Ayva var född att ha en gemenskap av svart mödrar för att hjälpa mig att navigera ins och outs av svart moderskapet med minimal felsteg (så här långt).

Brandi Riley

Vad innebär det att vara en svart mamma i Amerika? Det är komplicerat, och det finns en hel del nyanser såsom klass, personlig familj, och utbildning att göra ett definitivt svar svårt att sätta fingret på. Jag har hittat många av mina mama cirklar att det finns vissa erfarenheter som är något universellt. Jag skulle vilja dela med sig av dessa gemensamma erfarenheter med y ' all och uppmuntrar dig att dela med sig av vad det är att vara oavsett vilken typ av mamma att du är med mig och med andra. Att dela våra historier uppmuntrar förståelse, och från kunskap kommer att förändras. Om någon kan få saker och ting gjort och få folk tillsammans, mammor kan.

Här är fem saker du kanske inte visste om att vara en svart mamma i Amerika.

1. Vi är mycket känslig för microaggression.

Vad är en microaggression? Enligt ordboken, det är en subtil men kränkande kommentar eller åtgärder riktade mot en minoritet eller andra icke-dominanta gruppen som ofta oavsiktligt eller omedvetet förstärker en stereotyp — microaggressions såsom "jag ser inte dig som är svart." Varför är vi så känsliga för dem när det kommer till våra barn? Tja, eftersom vi vet hur, när staplade på varandra, de kan börja att påverka psyket.

Brandi Riley

Tänk dig till exempel en gymnastik lärare som hjälper alla tjejerna dra håret i hästsvansar. När är det min dotters tur läraren går på och om hur hon inte vet om hon är "gör det rätt". Hur tror du att det gör min dotter att känna efter att hon ser alla andra tjejer att få behandlas på ett sätt, men läraren fungerar som om hon är så olika och inte normalt? Svart mammor måste vara på jakt efter denna typ av sak för att kunna ta itu med det omedelbart, och utbilda lärare om hur man kan göra bättre. Detta är en del av vårt arbete.

2. Att höja bekymmerslöst barn är fortfarande en ganska ny svart föräldraskap trend.

Att vara sorglös inte en typisk egenskap som går i svart familjer. Från en tidig ålder i vissa familjer, svart barnen får lära sig hur man beter sig med mycket klart och tydligt definierade förväntningar. Till exempel, att ifrågasätta något som din mamma sa skulle betraktas som pratar tillbaka. Vi spelar inte runt i kyrkan. Barn behöver inte avbryta ett samtal när vuxna pratar. Dessa regler var inte på grund av att våra föräldrar hatade oss, utan snarare att de visste hur frispråkig, energisk svarta barn uppfattas av samhället. Kort sagt, att vi inte har den lyx att vara bekymmersfri.

Många svarta moms föräldraskap har idéer som skiljer sig från det som generationerna före oss. En hel del av oss inte smiska våra barn. Vi uppmuntrar dem att ställa frågor. Vi firar sin individualitet. Vi inser att världen är annorlunda än det var när vi växte upp, och att vara sorglös är en viktig nyckel till framgång.

3. Vi känner ibland behov av att bekräfta oss själva och våra barn till andra.

Det finns så många stereotyper om svarta mödrar och svart familjer som så många människor anser vara sant, som många av oss känner sig ofta som vi måste bevisa att vi är inte alls som "dem". Vi talar om vår grader och karriärer, peka ut de icke-traditionella fritidsaktiviteter för våra barn att delta i, och se till så att du vet att "min man var tvungen att arbeta eller att han skulle vara här i kväll." Vi gör inte detta för godkännande, om, utan det är en säkerhets sak. Om du lär dig att vi är mer som du än du tidigare trott, då kanske du ska se ut för oss när saker går ner.

Brandi Riley

4. Vi behöver din hjälp med att lära barn om mångfald.

Svart barn får lära sig om vita människor som standard. Media, även om det börjar bli bättre nu, är fortfarande till stor del inriktats på den vita erfarenhet. Du skulle vara hårt pressade att hitta en bok med en svart huvudperson som inte är historiskt baserad, talar om hår, eller hur mycket de älskar att vara svart. Vi medvetet om att hitta olika representation för våra barn, och svart mammor skulle älska om moms av andra kulturer skulle göra samma sak. Vi vill inte att våra barn till att förlita sig på samma stereotyper som vi hade när vi växte upp. Istället, hitta böcker, leksaker, tv-program och filmer som representerar den sanna black upplevelse på ett åldersanpassat sätt. När barnen växer upp med en grund av förståelse för skillnader, då Ayva är inte deras "black vän," men bara deras vän .

5. Vi har inte alla svaren.

När saker går ner om tävlingen i vårt land, svarta kvinnor är ofta de som steg upp till frontlinjen. Vi har en hel del att säga eftersom vi skydda våra familjer. Som sagt, vi har inte alla svar. Jag insåg i veckan att jag skulle kunna göra mer med mitt eget barn för att undervisa henne om andra kulturer. Det är mer att jag måste lära mig för att verkligen stödja några av mina vänner som inte är svart. Vi har inte alla svaren, men många av oss gör arbetet att hitta lösningar så att vi kan göra det här landet bättre för våra barn.

Vi vill arbeta tillsammans. Vi vill vara förenade.

Kommer du bli en av oss?

Jag ska upprepa begäran från ovan. Dela med dig av din berättelse. Vilken typ av mamma är du? Du behöver inte blogga om det. Du behöver inte lägga det på sociala medier. Bjuda in en vän för vin och prata med henne om hur du växte upp. Kaffe med morsan i din klass och dela några av de utmaningar du arbetar med så oavsett vilken typ av mamma du är.

Vi är i detta tillsammans, Mamas. För barnen, för oss själva och för vårt land.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar