Vit Obehag Inte Black Trump Liv

Innan du svarar på den här videon genom att tillrättavisa mig om hur #bluelivesmatter eller #alllivesmatter eller vad som helst annat, ta en sekund att föreställa sig denna verklighet. Tänk dig att faktiskt leva det. Ja, alla människors liv att GÖRA oavsett, och ingen ifrågasätter detta, men det finns grupper av människor i detta land som måste kämpa för att behandlas på det sättet.

Vid många tillfällen har jag försökt att lägga upp strategier för vad jag skulle göra istället för att ringa polisen om jag var i vissa situationer som en home invasion eller ett rån. Jag tänker på hur jag skulle försöka att komma långt bort innan du ringer om det var absolut nödvändigt, så jag får inte misstas för den onde, eller bara skott eftersom jag flyttade för fort och den officer som var rädda för mig.

En dag hittade jag en rädd, vita barn vandrande förlorat omkring i min lägenhet komplex, och jag kunde inte förmå mig att hålla hennes hand, eftersom jag var rädd att någon skulle ringa polisen på mig. Även när CHP drog upp för att hjälpa mig, efter att jag kommit in i en bil olycka, mitt hjärta racing och jag försökte komma ihåg om de hade vapen eller inte. Jag har trott vilken bild de skulle använda för att få mig att se ut som jag förtjänade att bli dödade, och vad händelsen från mitt förflutna skulle ytan för att visa att världen var bättre utan mig.

Mig. Den Doktorand som har kallats ett Oreo hela hennes liv. Jag är livrädd för polisen.

När Obama valdes till president, jag var naivt hoppfull också. Sedan dess, jag har sett vänner som en gång i tiden faktiskt verkade allierade omfamna rasistiska och jingoistic retorik som politik och ideologi igång igen krävande vita människor och människor av färg sitta på olika lunch räknare. Att hävda att svarta människor inte ska köras på gatan för mindre brott är inramad som "anti-polis" och för svarta människor för att fira deras historia och kultur har formulerats som "anti-vit", eftersom vårt land har köpt in den lögn som för färgade människor ska behandlas som jämlikar innebär att vita människor kommer att behandlas som mindre.

Bara ta en minut och fundera över vad det är som skrämmer dig om att vita människor har blivit en minoritet, eller om att erkänna att rasistiska fördomar spelar en roll i ALLA våra medvetande, oavsett vilken färg vi är, eller att den oproportionerliga fängslandet och boende diskriminering och mot diskriminering i arbetslivet och rävspel och på och på faktiskt göra påverkar livet för människor i färg-mer än de påverkar vita människor.

Ja, dessa saker påverkar vita människor, men på olika sätt, och inte så mycket. Inte. Som. Mycket. Anledningen är att erkänna att så spända? Kanske är det för att vi vet redan att systemet är riggat och att ringa ut det innebär att du riskerar att ha det riggade andra sätt? Borde det inte oroa oss att vi kan se att saker och ting är olika, men reaktionen är att bevara status quo så att maktbalansen inte att tippa annat sätt?

Vi har blivit lurad.

Vi har haft.

Vi har blivit manipulerade att tro att svart och vit makt inte kan samexistera, men i stället kräva en vinnare och en förlorare.

Vi tycker att det är helt normalt och acceptabelt att leva i ett land som bär på som the Hunger Games, där det enda sättet att undvika att störa den maktstruktur är att ställa människor mot varandra och göra dem fiender.

Detta land är inte vit kontra svart, eller polis vs. svart eller invandrare vs medborgare, eller någon annan binär opposition vi accepterar som en del av spelet i Amerika. Men det är säkert bekvämt att rama in den så att vi betalar ingen uppmärksamhet till den mannen bakom gardinen.

När vi säger "black liv spelar roll" och du svarar "blå liv fråga," är du inte berätta något vi inte vet. Du säger polisen liv betyder MER — som du tror att vi är två motsatta lag hejar på våra egna och bua vår tävling.

Saken är den, att även om det alltid kommer att vara en delmängd av människor som hyllar våld mot dem som de anser har gjort orätt mot dem, den stora majoriteten av människor som försöker att få den punkt över att svarta lever fråga inte vill se skada som kommit till polisens, vita människor, eller någon annan.

Vi försöker inte vinna. Vi vill spela för samma lag.

Jag vet att din reflexartad reaktion just nu är att inte ens avsluta med att läsa vad jag skrev eftersom allt du vill göra är att slåss med mig och berätta för mig att min verklighet är faktiskt inte riktigt.

Gör det inte.

Tänk om det.

Sitta på det för lite.

Tänk hur det känns för mig varje gång du postar ett brott som begåtts av en svart person och säga, "EN HA! SE!! Varför är det ingen som talar om dessa ligister?" Alla talar om ligister. Det är därför vi behöver prata om hur de flesta av oss INTE ÄR ligister. Vi behöver eftersom det varje dag ser vi våra Facebook vänner och media och politiker försöker att bevisa för oss att det är vi som är skurkarna, och talar om för oss att om vi bara skulle vara bra, lydiga små pojkar och flickor, vi skulle vara EN på-OK.

Vi kommer inte att vara.

Vi kommer inte att vara okej tills vår makt och vår jämställdhet inte ses som hot. Vi kommer inte att vara okej tills icke-kriminella svarta människor ses som regel, inte undantag, fram till våra vita vänner stoppa jublar när polisen agerar som domare, jury och bödel på stadens gator, tills våra vita vänner ont när vi skadar istället för att försöka skylla på oss för att såra.

Ja, vi kommer att fortsätta att undervisa våra barn att erkänna att världen är farlig för dem, även om det gör vita människor obekväma. Vit obehag inte black trump liv.

ADVERT

Lägg till din kommentar