Min Svarta Barn inte Får Samma Utrymme Som Vita Barn

Jag tog min äldsta dotter till hennes balett klass, lämnar den yngre tre barn med min man som just hade kommit hem från jobbet. Jag gav min dotter en snabb hacka på kinden och tittade på sin dash-off i hennes klassrum, och jag fast i en plast stol i lobbyn med en ny bok.

Platsen var upptagen med föräldrar och barn strömmar in och ut genom dörren. Jag var bara öppna min bok när jag hörde skrikande. Fyra små flickor lekte jaga genom lobbyn, kör till vuxna, vävning i och ut ur rader av stolar, och välter broschyrställ och en korg med kritor. Två av dem var inte bär skor.

Jag var säker på när som helst, jag skulle höra en av deras föräldrar steg. Men det har aldrig hänt. För 45 rak minuter, flickorna agerade som om de var på en studsmatta park snarare än en dans studio lobbyn. Sedan gick det upp för mig att de små flickorna kunde fara runt fritt. Eftersom de är vita. Och de är tillåtna, till och med uppmuntras, att vara "vilda."

Deras beteende var skrämmande för mig. Inte för att jag är någon form av pearl-clutcher eller perfekt förälder heller, men eftersom det i mitt hjärta visste jag att detta inte var en fråga om hyfs, men en fråga om ras.

Innan vi går in på någon offentlig plats, ger jag mina barn ett föredrag. Jag vill påminna dem att säga snälla, tack och ursäkta mig om det är lämpligt. Jag vill påminna dem om att de inte kommer att köra runt, ta av sig några kläder, eller tala disrespectfully eller högt till någon, och absolut inte en vuxen. När vi lämnar någons hem, rätt avresa uttalande är "Tack för att du bjöd in mig."

Om vi är på väg in i en butik, mina barn är en påminnelse om att alltid, alltid har sin inköpta varan och kvittot placeras i en väska. Mina barn vet att de inte kan ta leksaker som de själva äger till en butik, och de kan absolut inte prova ett mellanmål som vi ska köpa tills varan är betald och vi är tillbaka i bilen. En annan butik regler omfattar inte vidröra objekt om de inte planerar att köpa dem och inte gå runt med händerna i sina fickor eller deras huvor upp på deras jackor eller tröjor.

Kanske har du hört att Svarta människor måste arbeta dubbelt så hårt för att bli lika bra? Japp.Det är systemisk rasism för dig. Och det är i skolor, företag, organisationer, politik. Överallt. Mina barn' regler skiljer sig från de vita barnen, och det börjar när Svart barnen är unga.

Mina barn har inte friheten att vara vilda eller frigående, även känd som vilda eller bekymmerslös. Deras melanin ser till att samhället kommer visa alla "vilda" beteenden som hotfullt eller misstänkt.

Ja, det krossar mitt hjärta att behöva uppfostra mina barn på det sätt som jag gör, men det är mitt jobb. Även om det är motsatsen till vad jag växte upp med och kände.

När jag var barn, min familj och jag bodde femton minuter från stan. På somrarna, mina syskon och jag skulle cykla, klättra i träd och simma. Vi bar våra baddräkter hela sommaren och aldrig skor. Vi skulle komma in i solnedgången, täckt i smuts med bitar av gräs i vårt hår, och fortsätt rakt fram till badkaret. Ingen någonsin kallade polisen på oss, stannade för att ringa oss ett namn, eller ge oss en andra blick. Vi var vita, och vi var fria att vara "vilda".

Förmånen förlängas hela våra liv och i varje situation. Vi var aldrig nekad ett jobb på grund av vår ras, som följts i ett köpcentrum vid misstanke om snatteri, eller drog över av polis för att köra samtidigt som de vita.

Jag kan inte ge mina barn samma liv. De är inte tillåtna att spela utomhus utan tillsyn. Deras leksak Nerf vapen som är tillåtna i vår lägre nivå bara, aldrig utanför, även i vår egen gård. De behöver inte utforska leksak gången på affären medan jag handla mat.

Det är inte för att mitt barn är inte ansvarig för, oberoende, eller artigt. Det är inte för att jag längtar efter att vara ständigt helicoptering över dem. Det är för att jag vet att mammor med barn i färg har ett ansvar att uppfostra barn på ett sätt som många vita människor inte förstår. Jag vet aldrig när det är en Cornerstore Caroline lurar runt hörnet. Det är inte paranoia. Det är inte svävar. Det är verkligheten.

Detta är Usa vi lever i. Naturligtvis, jag ber att du en dag kommer saker och ting förändras. Men jag har förälder till mina barn för den värld som finns. Inte i den värld som jag hoppas på. Och nu betyder det att den frigående rörelsen kommer inte att vara något som vi kan delta i, eftersom det helt enkelt inte säkert.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar