Hur Svart Flickor Och Kvinnor Är Fortfarande Sårad Av Slaveri Idag

Nästan 150 år senare, det svarta samhället fortfarande lider efter-effekter av slaveri. Colorism och sexuellt våld — både frodas under slaveriet — som är vanligt förekommande även nu.

Generationsöverbryggande trauma började när våra Afrikanska förfäder kidnappades och fördes till detta land. Som de flesta svarta människor, jag vet ingenting om våld och sexuella övergrepp de upplevt under Mitt Passage och när de kommit i detta land. Men jag vet att den skräck som de uthärdade liv i mina gener.

Vi har internaliserat samma colorism våra förfäder upplevt på slav plantager. Ljusare hy slavar arbetade i det Stora Huset och mörkhyade slavar arbetade på fälten. Svart folk lärde sig tidigt att ljus hud var bättre.

Varje svart kvinna som har en berättelse om hennes egen familj — hur ljusare hy kvinnor anses vara vacker och mörkhyade kvinnor ful. Svarta kvinnor faller offer för denna kritik mer ofta än män. Vi höll till en standard skönhet främmande för våra Afrikanska förfäder. Istället för att omfamna våra fylliga läppar, krusiga hår och ebony hud, vi höra att vi är för svart, våra läppar är för stora, vårt hår för blöja.

När jag var barn, min farfar hade mycket lite att göra med mig eller mina syskon. Jag frågade min far varför. Han sa att Morfar inte tyckte om mörkhyade människor. Det innebar att han inte älskar tre av hans fyra barn. Det innebar också ur hans 14 barnbarn, han bara älskade de tre ljushyade och kära. Resten av oss inte förtjänar sin kärlek eller uppmärksamhet.

Min mors sida av släkten också inte fly colorism. En av mina mostrar ärvt "bra hår" och inte behövde sätta trycka kam för det. Jag ärvde min pappas tjockt, grovt hår. Från en ung ålder, min faster skulle säga hur blöja mitt hår var som hon tog en handfull av det som jag var för några husdjur som behövs för grooming. Sista gången hon gjorde det, jag var 30. Hon sa, "Ditt hår är blöjan som din pappa." Då hon slet mitt hår. Jag måste ha fått nog. Jag slog bort hennes hand och sa till henne att inte röra mig. Det gjorde hon aldrig igen.

De äldre generationerna i min familj inte undgå det heller. Min gammelfaster som var född 1903. Hon var mörkhyade. Men hon föredrog sin ljusare hy släktingar. Hon ville ha lite att göra med hennes mörkare och kära. Hennes egna barnbarn visste att hon tyckte illa om dem, eftersom deras hud var inte lätt. Andra släktingar som visas colorism också. Mina manliga kusiner gifte sig med vita kvinnor, banka svarta kvinnor för att vara för dominerande, för arg, för svart .

Enligt min DNA-test, jag är 15% Västeuropa, Irländska, engelska och Iberiska Halvön. Jag känner till två biracial kvinnor i min härkomst. Jag misstänker att åtminstone en av dem var en produkt av våldtäkt. Svarta kvinnor regelbundet utsatts för sexuellt våld av vita män. Detta är en kränkning av deras organ fläckar vårt anseende till denna dag. Vita män tror att vi är promiskuösa och hypersexual. Aldrig ihåg att kvinnliga slavar kunde inte ha bakläxa en sexuell förväg från en vit man. Om han ville ha henne, att han skulle ha henne. Hon var hans egendom.

Som en svart kvinna, jag har stött på många vita män som tror att svarta kvinnor är "lätt." De få kommentarer som, "jag har hört att svarta kvinnor är vilda i sängen." Eller "Du verkar bara så sensuell." Han gjorde denna kommentar när vi hade lunch. Jag var klädd i förbigående. Eller den här: "jag har aldrig varit med en svart kvinna. Jag vill veta vad det är." Detta har hänt otaliga gånger, som om jag är någon form av experiment eller erövring. Dessa män aldrig velat veta om mig . Och varje svart kvinna har dessa berättelser.

Svarta män såg hur svarta kvinnor behandlades med vit slav ägare. En vit slav ägare kan leer och famla en svart kvinna som helst han ville. Hennes kropp var hans att göra som han ville.

Nu är det hur många svarta män behandla svarta kvinnor. Jag har fått oönskad uppmärksamhet från svarta män sedan jag var 12. Jag var bara i början av att utveckla, och jag var själv medveten om mina bröst. När jag gick förbi svarta män, jag fick visselpipor, frågade om jag hade en pojkvän, om jag ville gå hem med dem. De skulle ta tag i mig själv och försöker kyssa mig eller på mina bröst eller rumpa. Det var skrämmande.

En vän till mig förmedlas denna historia för mig. Det är inte unikt. Hennes 11-åriga syster blev antastad av sin mammas pojkvän. Hon berättade för sin mamma, och hennes mamma trodde inte på henne. Istället, hon blev arg och kallade sin dotter för "snabbt". Hon stannade med pojkvännen för år efter det. Övergrepp fortsatte tills hennes mor bröt upp med honom otrogen med en annan kvinna.

Slaveriet fortsätter att skada oss — speciellt svarta kvinnor. På grund av det, vi är den minst uppskattade i vårt samhälle. Vi är oskyddade och oälskad av alltför många människor. Det är dags att ändras.

ADVERT

Lägg till din kommentar