Förlossning Missöden: När Ingenting Går Enligt Plan

Graviditet medför en guldgruva av information. En del av det är bra, mycket av det är det inte. En del av det vi söker, de flesta av det är tvingats på oss.

När jag närmade mitt förfallodatum, jag var tung med information—utöver de 35-kilos bebis jag bär på. Information om vad mat att äta och inte äta, hur mycket motion, och mest av allt, hur man ska förbereda sig för förlossning.

Av min nionde månaden, jag hade hört alla berättelser— så många historier . Berättelser om vatten födslar och oplanerade C-delar och arbete som varade i tre dagar. Jag har hört historier av skit, kräkas, och strimlad lady delar. Jag hade hört talas om fördelarna med naturlig förlossning och farorna med epidurals.

Jag dröp av information. Förutom alla historier jag hade tagit klasser och läsa böcker, och sedan läsa dem igen, och igen.

Jag visste vad att förvänta sig.

Jag var förberedd och redo. Jag var informerade.

Min (outtalade) födelse plan: födde ett barn på ett så enkelt och snabbt som möjligt.

Det ingår milda sammandragningar följdes snabbt av en effektiv epidural, hand i hand med min man, tillbaka gnuggar, och klunkar vatten i mellan värkarna. Efter några mäktiga knuffar och grymtar, jag skulle hålla en cherubic lilla ängel. Foton skulle tas efter Jag hade en minut att sätta på lite läppglans och torka svetten från min panna. Jag skulle ta en kort tupplur, mata min bebis, och då hälsar besökare med ett leende. Min man skulle titta på mig med beundran förtjänta av gudinnan-superhjälte status som jag nu äger.

Min födelse plan som de flesta inte har min man skadar sin rygg, och dagen innan jag gick in i arbete. Det gjorde inte har en tre-timmars leverans, en stor sax och klippa av mig från framsidan till baksidan, stora metallföremål tång, eller en "sticky" moderkakan. Och det gjorde verkligen inte inkluderar skiter på bordet eller kasta upp medan du håller min nya son. Och, framför allt, min födelse plan gjorde inte har utrymme för besvikelse. Det skulle vara jäkla härliga, helvete.

Förutom att alla dessa saker som hänt och min (hoppades på) födelse plan flög ut genom fönstret . Hela jävla sak var en komedi av fel. Jag var ett hot mess, och förlossningen var allt annat än strålande.

Och jag var lite förbannad över det. Eftersom så mycket som jag visste att jag borde ha förberetts för skit (både bokstavligt och bildligt) som går längs med förlossning, sanningen är att jag inte var. Jag hade mellanmjölk brutto delar i graviditeten böcker. Jag hade trimmad ut berättelser om blod och episiotomies och ånger. Trots mina milda och flexibel inställning om förlossningen, och även om alla—och jag menar alla— berättade för mig om den skräck historier och alla de saker som kan gå fel, jag har aldrig riktigt tänkt att dessa saker skulle hända mig.

Men de gjorde hända.

Och jag var frustrerad, besviken, och fylld med saknad. Jag ville härliga förlossning upplevelse av mina drömmar.

Lyckligtvis, jag fick en härlig förlossningarna erfarenhet med min andra son, och under de senaste 10 åren besvikelse och frustration har smält in i något som ser ut lite mer som acceptans och kanske till och med humor.

Förra veckan, min man och jag var reminiscing om alla de saker som gick fel när vår första son var född. Jag påminde honom om att han linkade in på sjukhuset med en käpp. Han återberätta blodiga historier av blod och spyor och vem-vet-vad-andra kroppsliga vätskor alla över leveransen golvet. Vi båda skrattade apprehensively.

"Var det inte roligt?" Jag sade.

"Roligt?", svarade han. "Jag antar att det är ett ord för det."

Och då, äntligen, vi skrattade våra asses off.

Och det var härliga .

ADVERT

Lägg till din kommentar