Ett Brev Till Min Sons Födelse Mamma På Mors Dag

En gång om året får jag en dag där min familj låtsas att det handlar om mig. Mina barn servera mig frukost på sängen och gift mig med smycken. Vem gillar inte kallt brödrost våfflor och halsband gjorda av osmakliga armbåge makaroner?

En dag (låt oss vara verkligt, ett par minuter) där det handlar om mig är en välkommen omväxling från att göra snacks, torka snorkråkor och patrullerar sovrum för klädskåp monster. Du kan inte riktigt ta en paus från viktiga saker som snacks och klädskåp monster, så jag definitivt att njuta av min stund att koppla av under kalla våfflor.

Kvällen innan Mors Dag är mer allvarliga för mig. Det är en tid av eftertanke när jag tänker på en kvinna som jag aldrig kommer att träffa. Min son är adopterad. Han var övergiven när han var två dagar gammal, troligen på grund av de medicinska behoven hans födelse familjen inte kunde hantera.

Jag vet inte sin början. Jag vet inte något om hans genetik eller de händelser som ledde till beslutet att inte förälder. Jag har noll information om vem som han fick sin gropar eller hans envisa strimma från. På många sätt hans liv började den dagen vi möttes i ett hett, trångt regeringen byggnad när han var tre år gammal.

Men det är mer komplicerat än så. Mitt barns liv inte börja dagen han träffade mig. Förmodligen kommer jag inte någonsin att få veta något om sitt ursprung, men det hindrar inte mig från att minnas mamma som kom före mig. Jag kan nästan-typ-av-men-inte-riktigt se henne i hörnet av mitt sinne.

Och så skriver jag detta brev till en okänd mamma som väger på mig varje Mors Dag, varje födelsedag, varje semester och många andra dagar i mellan. Vid en tid på året då vi gör ett uppehåll för att fira moderskap, min sons födelse mamma är aldrig långt borta från mina tankar.

Jag har tillbringat timmar med att undra varför du gjort de val du gjorde. Jag kan inte föreställa mig hur svårt det var att gå bort från ditt sjuka barn, och hoppas att han skulle ha ett anständigt liv. Jag gillar att tror att du sett ur skuggorna för att se till att barnet har märkt av en fråga passer-bye och delas ut till någon som skulle se till att han var säker.

Även om jag inte förstår ditt val, jag behöver inte fördöma eller döma dig för det. Jag har inga illusioner om att det var lätt att gå bort från ett barn som du skulle transporteras i din kropp. Jag är säker på att du grät den dagen. Jag hoppas att din smärta och skuld har mörknat med tiden, även om det kan vara en orealistisk önskan.

Att säga att jag tycker om dig en hel del är en underdrift. Jag undrar om du är i fred. Tycker du om honom? Undrar du om mig? Jag önskar att jag kunde låta dig veta att han är lycklig, frisk och blomstrande. Jag önskar du visste hur mycket jag älskar detta barn.

Han frågar inte om dig, men jag vet att det är på väg. Jag önskar att jag kunde prata med dig. Jag önskar jag visste vad du skulle vilja att jag skulle berätta för honom om dig, vilka delar av hans arv skulle du vill att han ska veta.

Jag har tillbringat timmar med att undra vad du ser och låter som. Jag undrar om du har en känsla av äventyr som får dig i trubbel eller galna danssteg. Jag undrar om du är kort, lång, smal eller rund. Jag undrar om du har rakt hår med en bångstyrig pjäs som står upp, oavsett vad du gör.

Jag önskar att du visste att jag tänker på dig när vår son (eftersom en del av honom kommer alltid att vara din) erfarenheter firsts. Stora upptäckter som att gå till skolan och rida en cykel och lite nyheter som hjälper mig att göra chocolate chip cookies. Jag önskar att du visste att du inte glömt. Jag önskar att du visste att på mitt eget sätt, jag älskar dig.

Folk säger att han är lycklig. Du kanske håller med om det, men jag önskar du visste att jag tror att jag är den lycklige. Jag önskar att du kunde veta att han är glad och trygg och att vi inte kommer att glömma dig.

Du är den personen i världen som jag skulle vilja att möta, även om jag vet att det är ganska omöjligt. Jag tänker på dig när jag sitter på min soffa vid tre på morgonen eftersom jag inte kan sova. Jag undrar om du tänker på mig på samma sätt.

Någon sa en gång till mig att jag har ändrat detta barns öde. Jag säger att han förändrat mitt. Och så gjorde du. Tack för den vackra gåvan du gav mig på denna Mors Dag.

Relaterade inlägg: 12 Myter Om Födelse Mödrar

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar