6 Saker Som Gör Mig Till Den Största Hycklare Någonsin

Moderskapet har smällde en massa etiketter på mig; mamma, kock, lärare, chaufför, städerska, att kyssas av boo-boos, bur slåss med domaren...men jag väntade inte en hycklare för att vara en av dem. Jag har blivit en mästare på dubbelmoral, en mocker av mina egna principer, perpetuator av Mamma motto "gör som jag säger, inte som jag gör".

Jag är mamma till inte en, utan två barn i tonåren (med ännu en stängning på 13 i snabb sätt), och varje mamma till tonåringar vet att de är de stora hyckleri-spotters i vår kultur. De är inte snäll om det heller med sina elaka ögon rullar och hårda mumlade kritik. Ja, min älskling avkommor har gjort mig medveten om min allmänna dubbelspel. Här är bara några av de sätt jag är den största hycklare någonsin...

1. Jag räknar med att mina barn för att hålla upp med sina egna saker. Jag menar att de inte är bebisar längre, och de skulle ta lite personligt ansvar. Men åtminstone tio gånger om dagen en av dem kommer att fråga mig, "Har du sett mina skor?" eller "vet du var jag kan hitta några rena strumpor?" eller "Vad hände med den boken var jag bara läsa? Jag lämnade den här!" eller "har någon någonsin ta min karate uniform ur torktumlaren?" Och jag svarar alltid med "Det är inte mitt ansvar att hålla upp med din skit!" (Bara hålla min Mamma i År Utmärkelsen för mig.)

Och ändå kan jag inte hålla med mina egna grejer för att rädda mitt liv. Särskilt mina bil nycklar. Jag vet aldrig var de är. NÅGONSIN. I en nyligen bråttom att komma ut ur huset eftersom vi alla oundvikligen sent för något eller någon annan, jag är i desperat frågade barnen om de hade sett bilen nycklar...jag menar, jag har letat ÖVERALLT. Jag är ganska säker på att jag hörde min tonårige son mumla, "Det är inte mitt ansvar att hålla upp med din skit." ...Så jag rullade mina ögon på honom. Han förstår det.

2. Jag predikar del kontroll. Om baksidan av Oreo ' s paket, säger en portion är bara tre kakor, då kan de bara har tre kakor. Jag inser att detta kanske gör mig till den elakaste mamma i universum, men om jag inte institute denna regel skulle vi aldrig ha några cookies (eller flingor eller kex eller yoghurt eller popcorn eller ganska mycket någon mat av något slag) eftersom det skulle vara en galen äta binge av barnen plugga mat i munnen med hänsynslös överge...och att jag skulle spendera en förmögenhet på snacks livsmedel.

Åh, och jag försöker att främja hälsosamma matvanor...ja, det är vad jag menade. Allt i måtta!

Och då ska jag fånga mig själv polering av mitt tredje glas vin sent på kvällen efter att barnen har gått till sängs. Räknas det inte som hyckleri om jag inte fångat...rätt?

3. Ska jag berätta för mina barn hur viktigt det är att vara artig mot alla. Uppförande är viktigt, och vi bör försöka att vara civil och tillmötesgående även när det är svårt. Det är en av de saker som skiljer oss från djuren. Du behöver inte höra hundar och björnar och vargar säga "Tack" eller hålla dörrar för personen bakom dem.

Och då jag skriker obsceniteter mot förare av BMW som bara drog ut framför mig.

4. Jag vill betona att barnen hur viktigt det är att sätta bort sina saker. I en familj på sex personer, om alla bara lämnade sina grejer liggande, vilken typ av tillstånd skulle detta hus att vara i? Det skulle vara hemskt. Ingen vill leva med denna typ av störning. Så se till att du plocka upp din smutstvätt från golvet och lägga undan dina leksaker och böcker och hantverk leveranser när du är klar med dem.

Under tiden, min smutsiga strumpor är liggande på golvet bredvid datorn skrivbord...från två dagar sedan. Åh, och den rena tvätten är ovikta...om i högar...i hela huset.

5. Jag vill inte att barnen tillbringar långa timmar framför tv: n. "Det finns mycket bättre saker att göra med din tid," jag berättar för dem. "Gå utanför. Få lite frisk luft. Läs en bok." Jag försöker övertyga dem om att de inte behöver slösa tid på sådant tanklösa form av underhållning. Allvarligt, har du sett några av barnen' programmering? Det är bara en massa dumma människor gör dumma skämt.

Men jag har kollat på Facebook minst 6 gånger i dag...och det är bara 2:30. Jag älskar en bra Grumpy Cat meme.

6. Och på tal om Facebook, Jag har föreläst för mina tonåringar om vikten av att vara super försiktig med allt som de lägger ut på sociala medier. Att saker stannar ute för evigt. När du skickar ut det, kan du inte få tillbaka det. I själva verket bör du hålla de flesta saker till dig själv. Du behöver inte ha alltför mycket personlig information där ute. Det är bara inte säker.

Och jag skriver en mamma blogg.

ADVERT

Lägg till din kommentar