Stora Hamburgare och Större Drömmar

Jag var gargling med en ostburgare på en snabbmatsrestaurang. Dessa dagar i mitt liv styrs av tre barn, alla fem år gamla och därunder, och gargling är det bästa sättet att beskriva hur jag äter. Om jag tugga maten jag riskerar att gå vilse i smak, konsistens. Jag riskerar att njuta en måltid och ha det abrupt avbruten av någon som behöver potta eller spilld mjölk eller kan inte hantera hur deras bror tittar på dem. Så mina måltider hamna ställts någonstans på baksidan av min hals innan rasar i min mage hålighet. Snabbt, innan någon säger: "mamma."

Min make, Tom, satt mittemot mig, plugga hans burgare på ett liknande sätt. Våra tre barn satt runt omkring oss plocka isär mini corndogs och mandarin apelsiner. Vi var mer mättad i avkomman än våra hamburgare var sopped i ohälsosamma fetter.

Tom alltid hukar över sin mat, grensla det med armbågarna som om han är redo att döda någon med en benig humoristiska som hotar att komma för nära. Han växte upp med fyra syskon, jag tror att hans mat gargling började decennier innan mina av ren överlevnad.

Ibland kan jag knäppa på honom, "Skulle du sluta att äta som om du är i ett land i tredje världen!?"

Han driver en tuss av burger hans kind och nickar med sin ögon till en vit långhårig par i hörnet bakom oss. Sakta par ger delikat glass-strutar till sina läppar och skön slickar en klick i munnen. Det kanske börjar smälta, som fryst behandla reagerar till rumstemperatur luften, men paret verkar så långt ifrån orolig. Det är vanilj, gnistrande vitt, precis så lysande som den skugga på deras huvuden. De är inte på tal. De är inte gargling. De är, tror jag, att njuta.

När jag följer Tom blick han säger "Titta, kanske som kommer att vara med oss en dag."

Jag crinkle näsan i avsky, "Som, det kanske kommer eller kanske är det inte?" Precis vad exakt var det han försöker antyda?

"Nej, kanske kommer det att vara något bättre än glass då."

Ok...*ange hjärtat fladdra*

Tom och jag är olika i det mesta. Sanningen är att jag har aldrig varit mycket av en kött ätare. Men jag gifte mig med en kött och potatis man, och genom åren har en del saker som bara smittar av sig på dig. Jag växte upp vrida upp en riktigt knåpgöra lite näsa på den monstruösa hamburgare min pappa skulle grilla på sommaren. Irriterad, han skulle få sin burgare som är mycket mer "premium kött och ost!", skulle han säga. Men det var inte bara kött.

Jag var petiga om en massa saker. Som äktenskap och barn. Och inteckningar. Alla tre saker jag skulle nauseatingly rulla mina ögon på. Jag kommer att gå på college på den Östra kusten, eftersom det är där petiga människor att bli framgångsrika. Jag skulle inte äta kött. Jag skulle inte gifta sig. Jag skulle aldrig ta en promenad till hörnet med barn för att plocka en inteckning uttalande från e-postkontot. Godhet nej, jag hade stora drömmar bryggning i mina ben.

Så hur kunde jag hamna här? Gargling med en fet burgare bredvid mina tre barn och kött att äta, inteckning betalar man? Jag antar att jag blev kär.

Jag föll i kärlek med en massa saker. I början var det Tom, då vår första son, och nästan över en natt det var mothering. Mothering, och familj och hem. Det var inte vad jag förväntade mig av livet, men vad jag vet nu är det liv jag har är verkligen den största av drömmar. År sedan öde väckte Tom och jag tillsammans, vidarekoppling av mina stora drömmar som gällt rop: "mamma!' avbryta en måltid med det verkliga livet. Och långsamt Tom och jag har förvandlats till en trevlig Venn diagram av förhoppningar, drömmar och barn. Massor av barn. Och här är jag idag, ostburgare kärleksfull, blöjbyten, hem äga mor —och älska varje minut.

Genom åren, vissa saker bara smittar av sig på dig.

Jag kan inte låta bli att hoppas lite på att när Tom och jag vilar bekvämt med varandra i hörnet av en restaurang med vita, glänsande hår, att det inte finns något bättre än glass. Inte en sak. Ett lugnt hörn, en liten, långsamt smältande kon av vanilj. Och två av oss, talar långsamt om kärleken till vår familj medan vaniljglass lugnt droppar ner huden av våra underarm...

ADVERT

Lägg till din kommentar