Livet Har Lärt Sig Från Beverly Hills, 90210

Jag har varit belysa mitt hår sedan jag gick i sjunde klass. Jag kunde verkligen inte ens berätta vad mitt riktiga hår färg bör vara. Här är min bästa gissning: Om du beger dig ut till din lokala drug store och gå ner i gången med lådor av hår färg, ta en titt på "Blahhh" eller "Meh" som skulle vara den bästa beskrivningen av min naturliga färg.

Eftersom jag har varit förbannad med sådana svaga hår, jag har varit tvungen att punga ut stora pengar varje par månader för att se till att jag kommer förbli en bouncy blond och inte några galna lady låtsas att hennes sex inches av mörka rötter är hennes försök till ombre.

En ung tjej var att belysa mitt hår denna vecka och hon var över att dela berättelser av hennes "bad boy" och "kvinnotjusaren" pojkvän. Jag lyssnade tålmodigt på hennes berättelse, nickade med jämna mellanrum, och även gav chockat "Nej!" varje så ofta. När hon var klar med den smutsiga detaljer om sitt kärleksliv, jag bestämde mig för att gå ner några salvia visdom från en lite äldre, klokare, har-det-gjort-att-lady. Här är vad jag sa till henne:

"Älskling, du datum Dylan, men du gifta dig med Brandon."

Jag visste att jag var i trubbel när hon fick detta dumfounded blick som skrek "Vad i helvete pratar du om?" Sen fick jag "Vem?"

Dylan McKay och Brandon Walsh? 90210? Den verkliga 90210. Endast en av de största utställningar någonsin! Egentligen?

För det första, jag kände mig gammal. Då jag kände mig ledsen för egensinnig ung flicka som inte har 90210 under hennes uppväxt att vägleda henne längs hennes resa till förfall. Då kom jag att tänka på min egen Apa och Mimi och alla de samtal jag kommer att ha med dem i framtiden och jag ryser vid tanken. Vad gör jag om jag bara låsa barn i ett rum och tvinga dem att titta på alla tio säsonger av mina favoritprogram? När de är klara, de kan komma ut och vi kan diskutera vad de lärt sig. Jag är övertygad om att alla dessa svåra samtal kommer att tas upp i varje timme av 90210, och jag kommer helt enkelt bara behöver för att upprepa några av de viktigaste...

1. Bli inte berusad på balen och gå ut framför den huvudansvarige. Medan jag är säker på att du är charmig, ingen kommer att iscensätta en strejk och sjunga "Mimi akademiker, Mimi akademiker."

2. Inte bära samma klänning till våren formella som din bästa vän, inte datum edgy nya tjejen som tar droger, inte slampig klänning på Halloween parter, inte datum trasiga snygging som mamma har problem, och inte förlora din oskuld på våren formella man bar samma klänning som din vän — av andra skäl än att du är klädd i samma klänning som din BÄSTIS. Du inte lära dig något från Brenda graviditet skrämma?

3. Bara för att dina vänner har större hus, fantastiska kläder, en bitchin bil, massor av pengar, och super, cool, rolig mamma som ibland in och ut på rehab, gräset är inte alltid grönare och dina vänner förmodligen önskar att de hade en snarky, sarkastisk Morsan som din som kan göra en genomsnittlig pepperoni roll. Boom!

4. Droger är dåliga. Så är bantningspiller, kulter, spel, plagiera din högskola papper, otrogen mot din flickvän med hennes BÄSTIS, otrogen mot din pojkvän med hans BÄSTIS, otrogen mot din flickvän med en lam musik executive —OK, låt oss bara generalisera att fuska — det är dåligt – dåligt.

6. Våld mot en kvinna är aldrig OK, och om en kille skjuter du ner för trappan, han älskar inte dig. Medan jag tolererar inte våld, jag skulle sparka på en kille ass om han någonsin som ett finger på min Mimi.

7. När de ställs inför två val och varken känns rätt, alltid välja själv. Medan hon gjorde massor av dåliga val under loppet av visa, Kelly fick denna direkt—"jag väljer mig!"

Så det du går. Sex mycket viktiga lektioner som täcker in alla saker som jag behöver för mitt barn veta när de växer upp till att bli fungerande samhällsmedborgare.

Mannen, detta barnuppfostran är enkelt!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar