Det är Svårt Att Erkänna, Men jag är En Bättre Mamma När Min Telefon Är Avstängd

Denna vecka, jag var rullning genom sociala medier när en glänsande, nya föräldraskap studie som fångade mitt öga.

" Inte Sms: a Samtidigt som Föräldraskap–Det Kommer att Göra Dig Sur "var rubriken, och jag visste genast att det var något jag behövde för att klicka på. Så det gjorde jag, och när jag satt där med att läsa upp på den nyaste data, min son, kom ut ur lekrummet och drog i min tröja.

Tug-tug-ryck.

"Vad är det, Benjamin?" Jag frågade, helt försjunken i farorna med att ignorera mina barn i förmån för en mobiltelefon.

"Mamma, kommer du leka med mig?" frågade han.

"Bara en minut, son. Jag läser något som är viktigt."

Han suckade med en nedslagenhet, och gick tillbaka till att spela med sitt Lego. Ensam. Det går nog inte att säga att ignorera min son, så att jag kunde läsa en studie varför ignorera min son är en dålig sak var nog inte det bästa valet.

I mitt försvar, mitt hjärta var på rätt plats.

Som en mamma, jag spendera en massa tid åt att oroa dig över om inte jag gör detta föräldraskap sak rätt. Så jag hoppa på nätet och hoppa ner Google rabbit hole.

Hur döljer jag grönsaker i min dotters middag? Hur gör jag för att få mitt barn att sova hela natten? Vad är AAP: s rekommenderade vaccin schema? Vad är det med lotus födelse?

(Tips: om du inte google som förra. Bara... inte .)

Jag tillbringar också mycket tid med out-of-pocket från världen utanför, och ibland finner mig själv längtan efter några vuxna interaktion. Tack och lov för sociala medier, eftersom det är ofta det enda sättet jag kan repa som kliar. Om jag är ensam, eller överväldigad och i behov av lite uppmuntran, jag trycker du på den lilla blå ikonen och en hel värld av vänner öppnar upp innan mig. Det är häftigt.

Men här är den sak, y ' all. Trots de fördelar som smartphones har att erbjuda, de skulle vara det största problemet för föräldrar idag. Barn behöver massor av hands-on uppmärksamhet, men med vår ökande bilaga till smartphones, kan forskare nu uttryckte oro som förälder-barn-interaktion har varit avsevärt påverkad, och resultaten är ganska dang nyktra.

I en undersökning publicerad i Translational Psychiatry data tyder på att distraherad föräldrar har en skadlig inverkan på barn " hjärnans utveckling, inklusive sin förmåga att bearbeta nöje. En annan nyligen undersökning (av AVG Technologies) visade att 32 procent av barnen kände oviktigt när deras mammor och pappor var distraherad av sina telefoner. Takeaway från all denna data? Våra barn är negativt och kvantifierbar, som påverkas av vår övertro till smarta telefoner.

När jag läser all denna information (på min mobil, naturligtvis) så kände jag tug-tug-ryck på mitt hjärta.

På baksidan av mitt huvud, allt jag kunde se var min yngste son försöker få min uppmärksamhet, och gick bort nedslagen till en hög med Lego.

Sanningen är, tar det inte en studie för mig att veta att jag är en bättre förälder när jag sätter på min telefon och ner. Jag är mindre distraherad, mer tålmodig, och mer närvarande i nuet med mina barn.

Helvete, det är vi alla.

Och jag är definitivt inte säga att föräldrar behöver papperskorgen sina mobiltelefoner och flytta till en stuga i vildmarken och börja kärning av smör en la Lilla Huset på Prärien. För en, ingen av oss kan faktiskt pressa smör. Och också, koppla bort helt och hållet bara det inte är möjligt att i modern tid.

Smarta telefoner kan tjäna stora ändamål i vårt föräldraskap. De har pedagogiska spel, fantastiska kameror för att ta bilder av våra små sötnosar, och bibliotek fullt av musik. Vi kan FaceTime mor-och farföräldrar och out-of-town anhöriga och kontakt med vänner som bor över hela världen. Alla dessa saker är underbart. Alla av dem är viktigt.

Och som de flesta saker i livet, det viktigaste att göra en avvägning mellan användning av mobiltelefoner och föräldraskap är helt enkelt detta: måtta .

Som föräldrar måste vi vara medvetna om hur våra telefonen användningen påverkar dem vi älskar i den verkliga världen. Nu detta verktyg för uppkoppling blir ett hinder för att ansluta i person det är dags att dra ut och gå därifrån. Snabbt.

Den andra dagen såg jag en tecknad serie på internet med två personer en middag på en restaurang, sitta ansikte mot ansikte, men en av dem var upptagna med att spela på sin telefon. Från hans följeslagare s perspektiv, telefon förvandlas till en tegel vägg, stänga av alla mentala och känslomässiga samband med deras middag dag. Och vet du vad? Jag har varit den personen, distraherad och på telefonen vid middagsbordet. Men jag har också varit mottagare, också...och det suger. Vad som smärtar mig mest är att tänka på mina barn att känna så. Blockerat, ignoreras, oviktigt.

Jag vet att jag är en bättre mamma när min telefon är avstängd. Det är bara ett faktum. Jag vet också att dessa små ansikten framför mig har mycket mer att erbjuda än en blå skärm iaf. Så, jag vet inte om dig, men detta år ska jag göra en samlad insats för att koppla bort från min telefon, och fokusera mer på kontakt med mina barn.

Och titta. Jag är tacksam för att du fick chansen att läsa denna artikel. Om jag skulle gissa, du läste den från telefonen. Som sagt: allt med måtta.

Men om du får en chans idag, att överväga att stänga sociala medier för lite. Ta en kopp kaffe och sitter på golvet med dessa Legos. Lyssna till ditt barns skratt. Dränk den i.

Eftersom det är den typ av Facetime som betyder mest. Och du kommer verkligen inte att ångra det.

ADVERT

Lägg till din kommentar