10 Saker Att Njuta Av Om Amning

Jag har varit mycket lycklig. Jag har haft valet att amma alla mina barn. Alla har inte det valet, inte alla vill ha det valet. Men trots att jag har haft min egen del hinder på äventyr som är moderskap, omvårdnad är något som har varit relativt lätt och enkel för mig. Inte smärtfri, tänker du, men för det mesta gratis från försöken att vissa kvinnor utsätts för.

Vissa dagar behöver jag för att komma ihåg varför jag väljer att amma alls. Dessa är de dagar när jag tycker om en annan liten människa rör vid mig igen, jag kan skrika. De är de dagar då mina bröst är ömma och ropar efter en vecka utan en behå på 24/7 eller någon suga åtgärder som helst, oavsett om barnet eller pump. Vissa dagar, jag skulle göra allt i min makt för att bara bära en normal Le Mystere istället för min hängiga, obekväma amnings-bh.

Men jag vet att i ytterligare sex månader, när jag börjar att vänja min sista bebis, jag kommer inte ihåg de ohyggliga detaljerna så mycket. De erfarenheter som redan kommer att vara en del av mina minnen, och efter fyra barn, mitt minne i sig är opålitliga. Jag har ungefär två hjärnceller kvar nu, jag är övertygad om, och de behövs i sin helhet att gå rakt och att köra bilen. Så innan Mamma Amnesia sätter in, här är tio saker jag kommer att sakna om vård mina barn, men observera att dessa saker är inte amning-exklusiv. De bara råkar vara de saker jag tänker på när jag tänker på omvårdnad...

1. Den lugna stunder av omvårdnad, tvingas tid att sitta och vara stilla. Som förälder, stillhet är inte bara ovanligt, det är lyxigt. Jag njuta av tiden jag kan göra anspråk på att bara sitta eller ligga ner med barnet och vara tillsammans, fokuserade på henne. Efter fyra barn, jag har bemästrat konsten att gå samtidigt som omvårdnad, men jag försöker att inte öva denna färdighet. Chansen att träffa på "pause" - knappen — även nu, när det är definitivt komplicerat att göra så i mitt av tre andra barn och rusa av det dagliga livet — är alltför dyrbar.

2. Liggande bredvid barnet och känna hennes små fötter och små tår flex rytmiskt mot min mage eller ben när hon sjuksköterskor. Jag älskar dessa nätta tår kontakt med mig. Alltför snart, hennes kropp kommer att bli lång och gänglig, som hennes bröder. Hon kommer inte att vara chunky bollen av underbara frallor och kurvor som hon är nu. Jag begraver mitt ansikte i hennes söta kinder och härlig hals medan jag fortfarande kan.

3. Ljusa ögon tittar upp på mig, och hur hon stannar till och stirrar på mig med en frågande helt plötsligt, som om hon märkte bara att jag var där också. Det tar henne med överraskning att hon stannar vård för en stund och bara tittar på mig, låsa mina ögon med hennes. När hon var liten, hon stirrade för en sekund, fortsatte sedan till sjuksköterska, men långsamt, som om hon var med mig all in eller att se till att jag var något hon var okej med att ha just ovanför hennes huvud. Nu när hon är äldre, hon kommer att stoppa, pausa, och ibland bryta sig in i en stor, mjölkaktig, gummy smile. Det är tufft att hålla en spärr när du ler. De gummy leenden är den sötaste.

4. Chansen att stroke mjuka kinder och tuftade stripor av baby hår, doften av tvål och mjölk tillsammans.

5. Barnet ibland bollar hennes knytnävar upp och håller dem så att de är tillsammans, som om denna handling av omvårdnad tar all hennes koncentration och kan.

6. När de teeny-små händer stroke och rastlösa när hon sjuksköterskor. Hon älskar mig och hon vet inte ens vad kärlek är men ändå.

7. Sättet hon rör huvudet från sida till sida när hon förbereder sig för att spärren, som sträcker sig hennes läppar och vilt söker sitt mål som en baby djur . Det är lite skrämmande att se att de som kommer för mina bröst, men det är också söt.

8. Att somna bredvid ett ammande barn, att vakna upp till en bebis sover med hakan på mitt bröst . I några korta år, kommer att lilla ansikte verkligen tala om för mig i ett anfall av ilska att jag inte är hennes bästa vän längre, som hennes bröder gjorde? Hur kommer jag någonsin att skicka som face off till Dagis för att vårdas någon annanstans för den största delen av hennes vakna timmar?

9. Känslan av att vara sin homebase. Det är inte mycket i ett barns värld som inte kan lösas eller lindras av omvårdnad. I så mycket av föräldraskap, jag känner mig lite hjälplös. I motsats till omvårdnad är som att hålla en supermakt. Jag vet att när tiden marscherar på, mina barn är små problem blir det större problem för större barn. Jag vet alltför väl. Jag kommer att sakna förmågan att skapa fred i världen för henne med bara en enkel gest.

10. Mest av allt, baby jag är omvårdnad. I ingen tid alls, kommer hon att vara igång efter sina bröder och lämnar mig bakom. Jag får ta på mig min rätt behå och dricka en öl fria från skuld, och mina bröst kommer att torka upp och än en gång ser ut som tubsockor till hälften fylld med okokt ris. Men jag kommer aldrig att få min älskling tillbaka igen. Och det kommer att bli bra och som det ska vara, men det betyder inte att jag inte kommer att sakna henne.

ADVERT

Lägg till din kommentar