Detta Är Det Bästa Råd Jag Någonsin Fått Från En Annan Mamma

Det finns ingen brist på råd för mammor där ute. Nya mammor, erfarna mammor–alla har något att dela. Den värsta sortens råd är den typ som kommer oombedd och utan hänsyn till dina omständigheter. Den bästa typ av rådgivning är den typ som kommer med tillstånd och står sig genom tiderna.

När jag var en helt ny mamma, jag har ofta sökt råd från några av de mer erfarna mammor jag visste–vänner som hade åtagit sig moderskap år före mig, som jag såg med nyfikenhet och mer än en liten bit av vördnad.

Jag litade på deras råd och tog komfort i sina ord. Även om jag slutade upp att göra olika val än dem, jag respekterade deras åsikter och värderade sin insikt.

Det var en av dessa vänner som gav mig de bästa råd jag någonsin fått som en mor, en som jag har vänt till igen och igen över åren.

De råd, som hon delade med mig var att även om jag får göra vissa val för att mitt liv just nu, jag kan alltid göra olika val senare. Dina planer kan ändras, och det är OK. Enkelt, men helt mind-bending mig på den tiden.

Hon delade denna bit av rådgivning med mig över en lunch under min mammaledighet. När jag höll min slingrande 3 månader gamla i mitt knä och tog enstaka bit av sommaren sallad, jag förklarade mina planer för min eventuella återgång till arbete. Jag uttryckte min oro för att vara borta från min son och över de stora förändringar som skymtade fram.

Min vän uttalanden, medan till synes enkla, var en uppenbarelse för mig på den tiden, och ärligt talat, inte precis vad jag ville höra.

Jag ville att hon skulle säga att de planer som jag gjort skulle vara perfekt, då och för alltid. Jag var redan nervös om den nya övergångar som väntade mig som en arbetande mamma och alla de val som jag redan hade gjort en ny förälder. Jag ville inte tro att jag har ännu fler val att göra senare, eller att de beslut jag redan hade gjort för min familj skulle kunna hamna fel.

Som någon som aldrig varit ett stort fan av stora livet förändras, jag ville känna att jag skulle kunna bosätta sig i mitt nya liv när damm rensas. Jag ville inte osäkerhet. Jag gillar inte osäkerhet. Jag ville finna tröst i konsistensen.

Men det fantastiska med detta råd var att den stått sig genom tiderna. Jag växte in i det, och så småningom fann tröst i det. Medan min nyligen myntade nya morsan själv kanske inte har varit redo att höra att livet kan och så småningom skulle byta igen, mer erfarna mig var att kunna se värdet i det faktum att, även om livet skulle föra med sig många förändringar, jag hade makt att förändra med det.

Livet kommer att förändras igen och igen, om du vill det eller inte.

Om moderskap lär oss en sak, det är att tiden marscherar framåt. Även om dagarna är långa, i år är kort, och vad som fungerar nu fungerar inte alltid för oss senare.

Förmåga att planera, bedöma din situation, och se över om det behövs är en vacker sak. Jag vet det nu, och jag hoppas du också gör det.

ADVERT

Lägg till din kommentar