Tro Det Eller Ej, Det Finns Fördelar Med Gemensam Vårdnad

Här är vad som händer när du bara har ditt barn halva tiden .

Jag separerade från min blivande ex-man för drygt ett år sedan. Min dotter hade precis fyllt två, och vi hade precis flyttat ut på de stora, vackra hem delade vi alla tillsammans. Det känns fortfarande som om jag bara vaknade upp en dag med tanken att jag kunde ta på mig att hantera ensamstående mamma livet, separation, och alla på allvar allvarliga skit som kommer tillsammans med skilsmässa utan någon form av problem eller svårigheter. Och sedan följde jag med på allt detta skilsmässa grejer.

Men det är en annan historia tillsammans. Jag hanterade split, mycket bättre än jag förväntade mig. Jag lärde mig mycket snabbt att det skulle finnas lite tid för självömkan och tårar – jag hade en liten flicka att öka, trots allt. Jag tog varje dag i steg, ta itu med de hårda delarna som de hände och njuter av min styrka. Jag vaknade varje morgon lite mer rätt än föregående dag, och jag skulle gå och sova på natten känsla som om jag skulle kunna hantera detta, jag skulle hantera något.

Och sedan började vi tidsdelning.

Detta var en del jag inte hade tänkt igenom. Jag menar, driva förbi det dimmigt efter separation haze, och du skulle hitta alla de ensamstående-mamma verkligheten hade jag varit undvika: Time-sharing-att verkligheten nummer ett, med juridiska avgifter med en nära andra.

Har ingen relation alls som helst med min egen far, jag visste säkert att jag ville att min dotter och hennes pappa att alltid ha ett kärleksfullt band. Jag har aldrig en gång tänkt på hur det skulle kännas om för min dotter att börja blanda mellan två hem, att ha två olika läggdags rutiner, två olika sätt att muta henne till att borsta hennes tänder, två olika uppsättningar av kläder. Två olika allt .

Inte långt efter vår separation, var det dags för min dotters första natten med sin pappa. Vi hade inte en skilsmässa avtalet listat ut ännu, och eftersom mitt hem var betydligt närmare till hennes skola, vi kommer att testa en helg över natten för att börja.

" Okej, jag kan hantera bara en natt per vecka "Jag trodde att jag själv, undrar om tystnaden i mitt hem skulle köra mig att dricka. Jag packade sin ryggsäck / väska känslan så stel som jag gjorde till den dag som hennes pappa och jag split, tårar dränka små strumpor jag vek in i hennes Minnie Mouse ryggsäck.

Kommer han höra hennes skrik mitt i natten ? Kommer han ihåg att hon gillar två bedtime stories innan hon borstar sina tänder och två efter ?

Jag fick panik om varje detalj – och hon satte iväg. Jag grep min telefon som första natten, stimulering golv i mitt hem som en madwoman, saknar hennes röst, hennes leende, och även ljudet av hennes gaffel träffa golvet på middag, som det nästan alltid gör.

Och gissa vad som hände sedan? Ingenting. Nada. Allt var bra. Hon hade en bra kväll med hennes pappa.

Det dröjde inte länge efter detta, att vår tid-dela-split gick från en kväll per vecka, till två, och sedan i full blåst 50/50 time-sharing-scheman. Två nätter här, en natt där, och vice versa, och den blev min nya normala, vår nya normala – hennes nya lilla liv.

Jag tog tröst i det faktum att hennes liv innan separationen var något hon aldrig skulle komma ihåg, och hennes "nya" normala var inte ny alls – det var allt hon någonsin skulle få veta.

Och jag insåg att bara för att det gör ont i mig att kyssa henne adjö när det är dags att gå till pappas hus, betyder inte att det inte är det bästa för henne. Jag började ta tröst i det faktum att hennes liv innan separationen var något hon aldrig skulle komma ihåg, och hennes "nya" normala var inte ny alls – det var allt hon någonsin skulle få veta.

Och som jag har fått reda på, att ha ditt barn endast 50% av tiden lär du några andra viktiga lektioner också.

I själva verket, när du inser att varje beslut du gör i en co-parenting relation är enbart till förmån för ditt barn – ditt perspektiv kommer förändring. Det bättre. Så, om du funderar på skilsmässa, eller har du nyligen separerat, eller om du bara försöker hitta lite styrka i ditt nya liv av time-sharing-och enda-momhood, höra det här – det finns några fantastiska saker att hända när du bara har ditt barn eller barn halva tiden, så skrämmande som det låter.

1. Time-sharing sätter kvalitet tid.

Mindre tid med ditt barn lägger en betoning på kvalitet tid – som, till max. Det blir så mycket mer än bara att försöka få igenom en dag med dina barn. Det handlar om att göra varje jävla sekund räknas – från det ögonblick du säger god morgon till den sista kiss goodnight. Fan, när det är min helg med henne, jag njuter i varje ögonblick som grödor efter en torka – inte vill slösa bort en droppe. Oavsett om det är en dag fylld med playdates, födelsedagskalas, och resor för glass eller tid på hemarbete på hantverk och med improviserad dans strider – hela 50% av min tid med min dotter känner sig rikare, smakar bättre och har mer mening än jag någonsin kunde sätta ord på.

2. Du lär dig vilka dina riktiga vänner är.

När min dotter började med övernattning på hennes pappas hus och jag var fortfarande singel, mina riktiga vänner steget upp till plattan – big time. Om det var för att möta upp för en promenad runt Målet, sitter på min soffa med en flaska vin, eller ge dig ut på en girl ' s night – min stödsystem gjort sig känd högt och tydligt, och jag hade aldrig varit mer tacksam för mina vänner vid den tidpunkten.

Och sedan, naturligtvis, att det fanns vänner som du aldrig hört talas från igen. De som var klart så obekväm med din split som de kunde inte bry sig om att ringa eller kolla på. De som gjort okänsliga kommentarer som, "Åh, det är bara att försöka njuta av den fria tiden, du kommer att bli bra." Ja, dessa var de som fick dig att vilja kasta slag, men ännu viktigare, gjorde du uppskattar den by som du hittat i dina svåra tider.

3. Du stoppar svettning små saker.

På min dotters första natten borta från mig, jag bokstavligen vaknade två gånger tänker jag hörde henne gråta i det andra rummet. Sedan stannade jag uppe hela natten, driver mig bonkers med tankar om huruvida eller inte hennes tänder blev borstad, vad hon hade ätit, om hon skulle bli kall i mitten av natt – du vet, de tankar av en super orolig mamma. Över tid, men jag slutade svettas här skiten. Mitt intresse förskjutits från detaljstyrning sin tid med sin pappa att lita på i uppfattningen att hon var som vårdar och gör saker som gjorde henne glad. Det är fantastiskt hur mycket mindre av ett kontroll-freak som jag har blivit faktiskt – inte ens jag kan knappt tro det.

Se, det finns naturligtvis delar om tidsdelning som fortfarande kommer att suga: den playdates med din mamma vänner att du inte kan göra eftersom du inte har ditt barn, det läggdags snuggles som en dag inte längre existerar som hon gör sin väg in i "lämna mig inte ensam, mamma" år, och det faktum att, ja, du har bara tid med barnet som du har skapat för hälften av hennes unga liv.

Men i slutet av dagen, om du flytta ditt perspektiv och lära av erfarenhet, kommer du att bli mycket bättre av en förälder. Om jag kan göra det, jag lovar att du kan det också.

ADVERT

Lägg till din kommentar