11 Fördelar Med att ha en viljestark Barn

När min son närmar sig tre år gammal, började jag upptäcka att hans beteende var lite annorlunda från de flesta barnen i vår vänkrets. Han var oerhört känslosam och hade svårt att vara stilla. Han var väldigt trotsig och hade absolut ingen hänsyn till gränser oavsett hur vi har förändrat vårt föräldraskap stil. När han växte, så gjorde hans olydnad. Vi trodde att förskolan skulle göra en betydande skillnad, men att han agerade exakt samma där. Vi har sökt utanför opinionen och stöd för att komma dit vi är idag. Vi är föräldrar till en mycket viljestark, energifylld lite smärta i röven som har lärt oss mer om livet än någon sökning på Internet någonsin kunde. Här är varför dessa barn få oss att ifrågasätta allt och ta med oss till slutsatsen att vi är bättre människor för att känna dem...

1. De förbättrar vår egenvård. Jag kan inte säga hur många gånger jag har varit ut offentligt med min son (som jagar honom ingen tvekan om att) att jag har haft någon säga, "Wow, om jag bara kunde bara flaska upp som energi", eller, "Oj, jag är trött bara av att titta på honom". Jag svarar tillbaka med mina tänder grus tillsammans och lite skratt, kanske en "Ha, ja verkligen." Men de är rätt. Och eftersom min son är på flykt, jag började springa också. Jag vaknar mår bättre i morgon och att han inte längre springer bort från mig ser tillbaka med tungan hängande ut och som rabiat blicken i hans ögon. För nu är jag för långt fram, man hånar honom obevekligt som han försöker fånga upp.

2. De tydliga väg till självinsikt. Vi har nyligen börjat se en spela terapeut med vår son. Han hade börjat slå sig bland annat när han blev frustrerad eller upprörd och vi var oroliga. En sak som står ut mest från den upplevelse är när jag frågade inte så mycket om min sons beteende under en offentlig tantrum men om min ångest när det var som hände. Den häpnadsväckande insikt om att jag kan ha gjort situationen värre på grund av vad jag känner på insidan. De säger att du är en spegel för ditt barn, men det fungerar åt båda hållen. De är en spegel för oss också. Och det är fantastiskt vad du kan lära dig om dig själv när du tar en ärlig titt.

3. Du har alltid en ursäkt för en exit. Ta en viljestark super hyper dude till en födelsedagsfest är riktigt upplevelse. Många offentliga utflykter kan gå söderut snabbt och faktum är att de har. Jag kan försöka förbereda honom så gott jag kan. Sätta gränser och regler. Men ibland kan jag inte alltid märker att choklad brownies var inom hans räckhåll och han förbrukat hela plattan som sitter på bordet. Sedan börjar det roliga. Total härdsmälta. Sedan kommer det omöjligt runda upp av barnet som den partysugna titta på. På den ljusa sidan, när det är en händelse som du behöver för en snabb exit för, detta gör alltid susen. Att de nog inte vill ha dig där ändå med dina crazy kid och du är över det, så det har allt ett sätt att arbeta ut.

4. De inspirera till att söka efter balans. När du har en hög-energi-barn, vissa dagar är bara inte gillar att Skämma bort är kommersiella. Min son kan ha en dag av non-stop hög hastighet kul tills det slutar med en våldsam krasch. Du behöver balans i ditt universum att ta dig igenom. Jag har aldrig riktigt förstått yoga fram med min son. Under en pre-natal yoga klass i anges det som en aktivitet som försöker att inte fisa i ett litet rum fullt av människor. Men nu får jag det. Min son är wild side tvingar mig att söka reda på den fantastiska kraften i intet. Jag verkligen inte har tid för en yoga-klass något mer men jag har tid för ett hett lavendel-bad. För en ansiktsmask och lite lugn musik. Även belysning ljus genom mitt hus på natten får mig att känna mig lugn. Jag kan inte längre känna skuld över att göra ingenting.

5. De ger massor av material för sina äldre år. Det kommer en dag när min son är för gammal att klättra på display i butiken. När han kommer inte längre att passa under butiksställ. Och tro mig, just nu är jag definitivt att ta anteckningar. Inte för att få honom att känna sig dålig nödvändigtvis, utan mer för att ha något att prata med honom om. Jag vill att han ska veta vem han var eftersom det fullbordar pussel av vem han kommer att bli. Ett av de bästa råden för att göra det i denna galna värld är att om du inte kan skratta åt sig själv, då i princip att du är i trubbel. Vid 4-år gamla jag redan har en enorm arsenal av hysteriska material att dela med honom en dag. Och ja. Jag kommer inte vara ledsen om det kommer med ett "jag älskar dig mamma, du är den bästa". Men jag behöver inte det. Eftersom att vara tillåtet att spendera sina yngre år med honom är betalning nog.

6. Eftersom du skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Hur många gånger har vi klagat på att våra barn eller diskuteras svåra tider med dem och i slutet tillade, "Men jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt." Innan barn när jag hört folk säga att det jag trodde att de var vanföreställningar lögnare eftersom jag visste för ett faktum att deras barn var monster. Men det är faktiskt sant. Vi har gått igenom så mycket med vår son. Utvärderingar, terapi, vredesutbrott, bla, bla, bla. Det spelar ingen roll. Detta är en chans som vi tar med beslutet att få barn. Vi vet aldrig vilka vi kommer att få. Det är den ultimata game show. Och det är spännande! Jag verkligen, från botten av mitt hjärta känna sig nöjd med en fullständig förståelse av att jag skulle inte ändra en enda jävla sak om min son om jag hade möjlighet. Han är min vackra röra som på något sätt gör allt mer tydlig.

7. Eftersom du inte vet hur lycklig du är. Åh min Gud! Om jag klagade för mycket min man brukade alltid tala om för mig att vi hade någon anledning att klaga eftersom det finns svältande människor, eller är hemlösa människor, eller människor som lider någonstans. Det används för att driva mig till vansinne. Jag kände mig som om jag inte tillåtet att klaga. Men det ligger en sanning i detta. När du ser liv i den här omfattningen, det sätter verkligen perspektiv på saker och ting. Det finns barn som inte kan springa runt och vara vilda. Samtidigt som den är realistisk och att veta att människor behöver ventilera, vi ska alla vara tacksamma för. Oavsett vad någon av oss går igenom, det finns alltid någon där ute som har det värre.

8. De tar ditt ego ner ett par hack. Hur många av oss var det perfekt förälder innan vi fick barn? Jag vet att jag var. Jag är inte förälder på något sätt nära hur jag sa att jag skulle till innan mina barn kom. Och jag hade ingen aning om hur det kändes att leva med en kolibri. Barnet rör sig så snabbt jag kan inte ens se honom i rörelse. Och den skam jag har känt är bortom ord. Men vad jag har upptäckt är den värld vi lever i, trivs på våra egon och mindre uppmärksamhet ägnas åt vad som är verkligt. Min son ser bedårande på Facebook, men han har verkligen dåliga stunder. Och vad jag har kommit att inse är att alla barn har dåliga stunder och det är riktigt. Och att leva ett autentiskt liv är något vi alla söker. Jag försöker att komma ihåg det när jag är tveksam till att ta med min son till en födelsedagsfest eller offentlig tillställning. Jag försöker alltid att köra över mitt ego som vi drar ut på uppfarten.

9. Eftersom vi är skyldiga dem det. Min son föddes inte tro att han skulle göra mitt liv svårare. Ibland kan jag fråga detta, men jag är ganska säker på att jag har rätt. Jag ser faktiskt min son kämpar med sina känslor ofta och jag vet att det inte är vad han vill göra. Känslor kan ibland bara vara för stor för att hantera när en person är så liten. Men det driver mig till vansinne hur lätt min son är iväg. När han blev arg häromdagen eftersom hans Legos var inte bor tillsammans jag såg honom i hemlighet från långt håll. Han kastade armarna i luften efter något att slå. Han skrek och bita ihop tillsammans tills hans ögon mötte mina. Så fort han såg mig började han att gråta. Min första tanke var att han såg ut som Panik Pete docka. Den du klämma och ögonen buktar ut. Då tänkte jag, detta är inte lätt för honom. Det är vårt jobb att hjälpa dem att navigera genom grov vatten, även om vi nästan drunknar.

10. Eftersom payoff är bättre än en miljon dollar. Jag bryr mig inte hur förstörd du tror att ditt liv är att vi har alla upplevt det. Som en perfekt dag, där du kontakt med ditt barn på ett sätt som du inte kan uttrycka i ord. Jag har haft dagar med min son när jag var så trött att jag försökte ge min uppsägningstid. Jag var på väg att lämna jobbet för att leta efter något annat som var mer lämpad för mina behov. Men just när du tror att du inte kan hantera något mer, du har den perfekta dagen. Känna det. Njut av varje sekund och glöm allt annat för när du har en magisk dag med ett barn som kan vara svårt, det gör varje hård dag vettigt. Som att det finns ett syfte till det och en insikt om att alla de saker du har gjort, och att offra är helt värt det.

11. De kan stärka din vilja. Vårt samhälle håller på att förändras. Vi är pummeled med information om allt, vissa som är korrekt och några som är falskt. Vår värld är konkurrenskraftiga och knepigt ibland att navigera genom. Den personlighet som våra barn och displayen kommer att tjäna dem väl när de är vuxna. De är kreativa och kära, människor som inte är rädda att prova nya saker och njuta av livet. De kommer inte att backa när någon säger till dem att de kommer att misslyckas. Vad en minut. Jag är vuxen nu. Jag kommer ofta tillbaka när jag känner att skrämmas eller om jag får ett svar som jag inte gillar men jag tar det som en sanning ändå. Jag måste börja ta lite råd från min vilda son. Att vara som du är och hitta din styrka. Du kan behöva det en dag.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar