Anledningen Till Att Ha En Syster Som Är Så Freaking Awesome

Du vet hur vissa bara barn ber sina föräldrar för att få ett syskon? Eller hur vissa små flickor önskar och ber för en syster bara så att de kan ha någon att leka med? Inte mig. Jag ville inte att någon del av en syster. Jag hade en bror redan, massor av kusiner, och hade varit den enda tjejen barnbarn i sex år. Läget var bra, och jag njöt av uppmärksamheten.

När min lillasyster föddes, mitt liv helt förändrat. Jag var förvånansvärt kär i henne när hon var nyfödd och spädbarn. Hon var så söt och alla gjorde en stor grej av att jag är en storasyster. Jag kunde inte få nog av uppmärksamhet. Men snart, saker flyttas. Min styvmor inte har så mycket tid eller ömhet för mig längre, och jag tyckte att det verkade vara ett direkt resultat av min lilla systers närvaro. Jag harmades över henne som ett litet barn och förskolebarn och längtade efter dagar av att vara den enda tjejen igen.

Att ha en syster som lärde mig empati och hur man vara en bra vårdare.

År senare, när jag var i college, och hon var i högstadiet, vårt förhållande har förändrats. Jag började ta min roll som storasyster på allvar igen, och var avsiktligt, om du tittar ut för den enda andra kvinnliga syskon jag hade. Även om jag var borta på skolan, jag skulle se till att komma hem till dans skälen och andra speciella evenemang. En gång, jag har även slängt henne en födelsedagsfest. Jag skickade mina föräldrar bort, och tillsammans med min bästa vän, planerat varje detalj och betalat för allt från tårta till ballonger. Det var som att vara mamma, men jag hade bara att göra roliga saker.

På många sätt, min syster hjälpte mig att ta större ansvar, speciellt när jag var yngre. Jag lärde mig empati och hur man vårdar tack vare henne. Att vara en stora syster som lärde mig hur man blir en bra person, och jag inser att en hel del folk som har systrar lärde mig en del av samma lärdom. Faktiskt, systrar hjälpa folk att bli bättre människor — och det är ett faktum som backas upp av vetenskapen. En undersökning av Brigham Young University School of familjeliv funnit att ha en syster som gör att många ungdomar känner sig mer älskad, ansluten, och modig.

Systrar kan prata om allt. I timmar.

Eftersom min syster och jag är flera år isär, det var inte förrän vi blev unga vuxna som vi blev riktigt nära. Ungefär samtidigt som hon gick bort till college är när vi kopplade på mer än bara ett syskon nivå. Vi skulle prata om allt och anförtro våra djupaste hemligheter för varandra, trygga i att ingen annan i världen skulle någonsin höra om det. Vi skulle umgås en hel del, och hon bodde hos mig under en av sina sommarsemestrar. Åh, vi kämpade som katter och hundar hela sommaren, men vi hade också en hel del kul.

Vi kunde stanna uppe hela natten med diskussioner om pop-kultur och politik. Det var häftigt att se henne att hävda sin åsikt om olika frågor, och vi ändrade faktiskt varandras sinnen ett par gånger. Att vi fortfarande har dessa typer av samtal. Ibland har vi enas om att vara oense, men det är skönt att ha en trygg plats att göra en liten verbal sparring. Bara en syster kommer att ha en i grunden annorlunda syn på en viktig sak eller frågan än vad du gör, gå på den i timmar på toppen av sin röst, och sedan gå ut och glass efteråt.

Systrar och de relationer som vi delar är speciellt sådär.

Du har en inbyggd vän för livet när du har en syster.

I tjugoårsåldern, när jag var dating, om min syster var runt, hon skulle komma tillsammans. Killen skulle bara få användas till det. Under sommaren besökte hon mig, en gubbe frågade mig på en konsert och jag sa till honom att jag skulle älska, men han skulle ha för att få en biljett till min syster också. Naturligtvis gick han. När han slutade typ av konstigt, jag hade min syster med mig till skålen om honom när vi kom hem. Se hur kallt det är? Att ha en syster som innebär att du har en inbyggd vän att ömka med när livet blir konstigt eller svårt.

När jag blev gravid med mitt första barn, jag frågade min syster att flytta in hos mig, och vi levde tillsammans i två år. Livsmedelsbutiker shopping, titta på tv, leka med barn, spontana utflykter till stranden — you name it, vi gjorde det. I det ögonblick, jag visste inte inser vilken gåva det var att ha min syster vid min sida. Jag tror inte att hon fick det, heller. Vi tillbringade så mycket tid tillsammans, bygga vår relation och lära känna varandra som vuxna. Jag vet för ett faktum att vi är närmare nu än vi skulle ha varit om vi inte hade tid tillsammans.

Systrar kommer alltid ta hand om dig.

Jag är så glad över att ha en syster att gå genom livet med. På nästan varje baby shower, möhippa, eller studentfirande jag närvara, om personen i ära har en syster, hon är oftast ansvarig för att se till att saker och ting fungerar smidigt. Systrar tar hand om varandra på så många olika sätt, och vi kommer alltid att se till att våra syskon tas om hand.

När jag ser tillbaka, jag vet att saker inte var perfekt. Hon är min lilla syster, trots allt, och används för att komma i hennes väg. Åh, vi hade några meningsskiljaktigheter! Men systrarna alltid räkna ut ett sätt att arbeta ut saker. Allt jag kan komma ihåg nu är det stöd hon gav mig och min dotter. Jag tror att det är förmodligen är anledningen till att min dotter såg ut precis som henne när hon föddes!

Vår familj har haft vissa dysfunktion och tragedi, och det är skönt att veta att jag har min syster det. Hon förlorade sin mamma (min styvmor) för några år sedan. Vi har en stor familj runt för att stödja oss, men bara två av oss verkligen förstår omfattningen att förlust har varit på den andra. Min syster och jag bodde i samma hus och togs upp av min styvmor. Hon gjorde vårt hår, skrek på oss, och lärt oss lektioner. Var och en av våra relationer var annorlunda med min styvmor, dock, och särskilt när vi blev äldre och jag blev mamma, det förändrats. Bara min syster och jag kan känna igen och uppskatta dessa skillnader, dock.

Vi kommer även att göra med vår fader i princip överger oss i våra vuxna år, så inser vi att vi är varandras ankare. Vad jag behöver, hon fick mig. Och hon vet att jag har henne tillbaka. Att hantera sorg och försöker att få en känsla för vår pappa är desertering är mycket lättare att gå igenom med någon som förstår exakt vad jag känner. Jag önskar att vi inte har den här affären med denna skada och smärta, men min syster definitivt mjukar upp sting en hel del.

Att ha en syster ger dig någon att gå igenom bra och dåliga tider med.

Det är ganska fantastiskt att ha någon att dela de goda och dåliga tider med, utan att bekymra dig om att göra den andra personen att känna sig obekväm. Det är den person som min syster är med mig.

Nu när vi båda vuxit, vi är i den perfekta platsen. Jag vet att om jag har en lång bilresa, jag kan ringa henne och vi ska gab på telefonen i timmar. Även om vi är i hela landet från varandra, vi hitta tid att träffas ett par gånger per år så att vi kan köra alla andra galna person. Vi meddelande varandra på sociala medier hela tiden, och att hon äntligen har precis hämtat Marco Polo-app så att jag kan köra henne galen med massor av video meddelanden hela dagen.

Min syster och jag är ingenting annat lika. Hon är på modet och sociala. Jag är en homebody och kommer att klippa samma outfit tills det helt har att tvättas. Jag är en mycket trevligare än hon är. Hon cusses som en sjöman. Hon får på min sista nerv. Och jag är säker på att hon skulle berätta om jag får på henne. Men vi är fast med varandra, genom blod, och jag är verkligen glad över att.

ADVERT

Lägg till din kommentar