Ben Affleck På Varför Han Gick Till Rehab: 'jag Vill Vara den Bästa Pappa jag Kan Vara"

Skådespelaren skrev ett känslomässigt inlägg på Facebook denna vecka

Oscar-belönade skådespelaren Ben Affleck har nyligen avslutat rehab för alkoholmissbruk i hopp om att bli en bättre pappa. "Jag vill leva livet till fullo och vara den bästa pappa jag kan vara," skrev han i ett öppet Facebook-inlägg.

Den 44-årige skådespelaren har tre barn med Jennifer Garner – Violett, 11, Seraphina, 8, och Sam, 5. Paret separerade i 2015, men har inte skilt sig. "Jag har avslutat behandling för alkohol missbruk, något som jag har behandlat i det förflutna och kommer att fortsätta att konfrontera," inlägget börjar. "Jag vill att mina barn ska veta att det är ingen skam i att få hjälp när du behöver det, och för att vara en källa till styrka för någon där ute som behöver hjälp, men är rädd för att ta första steget."

Titta på en förälder som kämpar med missbruk förändrar ditt liv för alltid. Min pappa äntligen slutat dricka när jag var 12 år gammal. Han var vad man kallar en "kul berusad" — för det mesta — men det är en sak om missbruk, det är aldrig bara ofarliga kul. Det är aldrig bara happy hour en gång i veckan med gänget från kontoret eller bara ett glas vin till maten. Min pappa gick till rehab också, innan han slutligen gav upp spriten för bra. Vårt hus äntligen kände mig lugn när han slutade dricka. Och när jag insåg det inte på tiden lektion min bror och jag lärde mig var att när som helst kan vi alla fatta beslut om att bli en bättre version av oss själva. Om vi lägger i de insatser vi kan göra för våra tidigare misstag, eller åtminstone sluta att göra nya.

Trots den överväldigande glädje och kärlek som barn tar in i våra liv, att vara förälder kan vara skrämmande ibland. Plötsligt du är ansvarig för en liten människa, och det kan vara en hel del påtryckningar för en missbrukare som inte fått grepp om sitt missbruk ännu. Att vara förälder innebär också att vara modig och att älska dina barn över allt annat, vilket är bra motivation för att komma till och vistas nykter. Affleck ' s barn förtjänar en uppmärksam pappa som de kan lita på och han förtjänar ett hälsosamt och lyckligt liv. Det är kul att han fick den hjälp han behövde, och vi är tacksamma att han valt att tala så öppet om det. Vem vet hur många människor han når genom att dela med sig av sin berättelse.

"Jag är lycklig att ha kärlek av min familj och vänner, bland annat min co-parent, Jen, som har stöttat mig och tagit hand om våra barn så som jag har gjort det jag föresatt sig att göra", skrev han. "Detta var det första av många steg mot en positiv återhämtning."

ADVERT

Lägg till din kommentar