När Tomten Är Riktiga: Att Ge En Sista Magisk Säsong Till Mitt Sista Barn

Men detta förra helgen insåg jag något. Jag tog en lång titt på alla mina barn, som gjorde ingenting särskilt, bara att hänga på soffan är pojkar, och det slog mig: Alla växer upp. Detta är det sista året jag kommer att ha en "troende" i huset.

Min yngsta är fortfarande i den åldern där det är en oskuld om honom—en hoppfull, önsketänkande och orubbliga tro-i-alla-saker-Santa slags oskuld. Hur gjorde jag inte inse att detta kan bli det sista året av det? Han har gjort det tydligt genom tävlar upp ur sängen varje morgon för att söka efter hans Elf (som han tycker är helt riktiga), och han gav mig sitt brev till Santa, som undertecknades, förseglade och noggrant enfolded i en dekal-och glitter-omfattas kuvert. Men jag har varit för upptagen med huffing och pustande om min Jul att-göra-lista för att märka att han fortfarande anser .

Jag har fortfarande en troende i hus.

Jag antar att det är förbannelse med det sista barnet. Heliga salar inte däckade, eftersom moms, vi blir en aning "över" saker då den sista barn rullar runt. Vi har gjort alla barnets första Jular, alla de stora utflykter för en bild på tomtens knä. Vi har glatt väntade ankomsten av Amazon lådor fulla av spår tåget, bilen löpbanor, och piratskepp att vi var ivriga att montera och göra stora "Från Santa!" - taggar. Vi har värd cookie fester, semester pyjamas parter, sydda vår andel av födelsekyrkan kostymer, och tagit sig tid att ta varje barn ute ensam att handla för sin pappa och sina bröder. Vi har köpt matchande pyjamas för alla de små, körde runt, kväll efter kväll för att titta på lampor, och talade hela tiden om Santa kommer vi hand-made Christmas countdown kedjor i rött och grönt. Vi har redan gjort allt.

För den sista ungen, det är mer som, "Vill handla för pappa? Här är min Amazon logga in. Måste Jul pyjamas? Det är en låda någonstans som jag inte har energi till att hitta eller packa upp. En bild med tomten? Låt mig Photoshop du i ett. Leksaker? Jag har ingen aning vad du vill—bara använda detta presentkort. Vill du gå och se ljus? Vi har en strand på ett träd utanför, det ya go. Du vill vara i kyrkan spela? Vänligen nej, inte i år."

Skäms på mig.

I morse på väg till skolan, jag fick en stor ol' Grinchen slap i ansiktet. Min yngsta, med ett uttryck av djup trodde, sa, "vet Du, jag tror på Tomten, bara inte renarna så mycket längre, för du vet, hela flygande sak."

Jag frös. Där var det. Början på slutet för att tro. Jag visste att nästa år, det skulle allt vara över. Jag tittade i min backspegel att spänna mig själv för vad hans äldre bror var på väg att säga till svar. Här är hans chans, tänkte jag. Här är hans chans vara att snarky äldre bror som bryter det till sin lillebror att det är något sådant som Santa och flygande renar. Han vände sig till sin bror och sade: "det är klart de kan flyga, dumt. Santa matar dem som magiska renar mat som ger dem förmågan att flyga."

Min yngsta log och sade, "Oh yeah, jag slår vad om att du har rätt."

Jag drog en suck av lättnad. Och så, trots att Julen kan kännas som en tid av överväldigande att-göra-listor, jag ska börja titta på det som en möjlighet att ge en sista magisk säsong till mitt sista barn.

Jag kommer att hitta jäkla låda Jul pyjamas, och jag kommer att göra en röd och grön nedräkning kedja. Vi kommer att baka kakor för Santa, och vi kommer att tala om magiska renar mat och slädar stort nog att bära presenter för alla barn i världen, och hur alverna vid Nordpolen är att göra leksaker just i denna stund .

Tolv månader från och med nu, Jag kommer troligen att ha en unge som har wised upp. Men för nu, vi kommer att låta oss svepas upp i magic Santa . För nu, kommer vi att tro.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar