När jag Säger "jag är Bara Trött," det Här Är Vad jag Egentligen Menar

"Jag är trött".

"Jag är okej, bara trött."

"Trött. Hur är det med dig?"

Dessa är typiska svar jag ger när någon frågar mig hur jag gör. Ingen tänker två gånger om svar eftersom den ses som "normal". En tidig dag på jobbet? Naturligtvis kan hon vara trött. Jag ler och säger, "jag är bara trött", kanske även ge lite skratt. I svar, kan de säga, "Ja, jag också." Men min definition av trött får inte vara samma som ditt, samma som den allmänna definitionen av vad det innebär att vara trött. Det är oftast brist på sömn, tidiga morgnar, sena nätter. Men min trötta är inte bara en brist på sömn.

Det är en trött som tar ner mig, med ingen energi och ingen motivation. Känslan av att det skulle vara bättre att inte röra sig ur sängen eller soffan än att göra något med min dag. Att inte få något gjort. Att inte ha viljan att äta, städa, studera för högskolan, eller ens gå ut med vänner. Den fruktan som kommer med vetskapen om att jag behöver få saker gjorda, men med en känsla av att jag inte kan. Jag bara inte orkar.

Det är typ för trött att det inte går att åtgärda genom att få 12 timmar av catch-up sömn på helgen. Det är typ för trött kan jag bara komma bort från genom att faktiskt sova. Sova är det enda tillfälle där jag inte kan känna eller tänka. Att komma hem från jobbet och sova, hela kvällen och natten. Men jag fortsätter ändå att vakna upp varje morgon, fortfarande känner att trött, stel känsla under hela min dag. Jag går igenom rörelserna i mitt dagliga liv, så utmattad i slutet av dagen att jag inte kan göra något annat än att ligga här, sluta mina ögon och sova.

Orden "jag är trött" alltid tycks komma ur min mun. Mitt sinne skriker att jag inte är okej. Jag är inte bara trött. Jag är stel. Jag är ensam. Jag är fysiskt, mentalt och känslomässigt utmattad. Jag är bara trött på livet. Men det kan vara svårt för mig att berätta det.

Så jag säger, "jag är trött". Och jag ska gå vidare med min dag.

Nästa gång du frågar någon hur de mår, och de säger, "jag är trött", anser att det kan vara mer till den historien. Inte bara låta det passera obemärkt eftersom de får kämpa för .

Om du eller någon du känner behöver hjälp, besök vår resurser sida .

Om du behöver hjälp just nu, ring självmordsförebyggande på 1-800-273-8255 eller sms: a "START" för att 741-741.

Det här inlägget publicerades ursprungligen på Den Mäktiga .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar