När Mamma Tar Hem Bacon och sjukförsäkring

Men jag har också arbetat ett jobb jag mest hatade eftersom jag visste, att från allra första början av vårt förhållande, att det sannolikt skulle falla mig in att vara den primära inkomstkälla i vårt äktenskap. (Jag hatar ordet familjeförsörjare—och nej, det är ingenting mot gluten.) Jag var tvungen att gå till jobbet för att katalysera min tid och värdighet i säkerhet och en lön att betala vår hyra och livsmedel och räkningar. På flimrigt vårmorgon av dessa tårar, jag minns att jag blev så djupt avundsjuk att han fick stanna hemma hela dagen, följa sina egna nycker, titta på skit kabel-programmering. På den tiden var han i vad som ofta kallas "att räkna ut saker och ting" skede av arbetslösheten, att hans gästprofessur i Pennsylvania hade upphört, skulle han flyttade till New York, och var jobbintervju om för annan undervisning jobbet, men också med tanke på att bygga bokhyllor för uthyrning i tiden.

Vi satt i framsätet på hans dubbel-parkerade pickup truck—i New York City, varannan sida parkering kräver en viss rörlighet för att dras ut civilstånd argument—när jag levelly frågade honom, "Skulle du någonsin arbetar med ett jobb du hatar, bara för att få fördelar för oss?" När han svarade Nej, mitt ansikte måste ha registrerat en sådan ilska och besvikelse, att det är vad som måste ha skrämt honom—vanärat honom? skakat om honom?—i gråt.

Det var en eländig morgon (men åtminstone är vi inte få en biljett!) men också ett förtydligande och en. Jag visste inte att sitta och vänta på honom att gå efter alla gamla jobb på att alla gamla företag—så att jag sedan kunde sluta mitt jobb och göra lite "att räkna ut saker och ting" för min egen. Kort därefter började det som att bygga en bokhylla som en tjänst för en vän vände sig till honom att bygga skåp för pengar, och därför var det som hans nya karriär var född.

Tio år senare, Jamie årliga inkomst skulle vara helt bra—om vi bott någon annanstans än i New York. Men det är där min bransch är baserat och där hans kundbas har utvecklats, och där, tyvärr, det är inte riktigt tillräckligt för en familj att leva på. Och så är det att varje rörelse jag gör i min karriär, jag har att oroa dig för lön och fördelarna. (Det tål att nämnas, jag vet inte en enda person som gått frilans med familj och undertecknad upp för Obamacare och trodde att de skulle få både en bra affär och bra täckning.) De flesta av tiden, jag kan nästan vara positivt om det—Jamie är egenföretagande ger åtminstone en av oss friheten av schemaläggning för olika skolor och barnomsorg åtaganden—men minst fyra gånger per år får jag ett vägt ner semi rage/funk om det.

Det känns som en hel del att bära—särskilt när det gäller vilken plats jag jobbar gör sin årliga hacking-av-anställda, bottom-line-öka uppsägningar. I en sådan utsträckning att jag aktivt undrar om mina vänner vars partner är bankirer eller advokater, "Varför ska de ens bry sig om att arbeta, om de inte måste?" Om du inte behöver pengarna eller Blue Cross Blue Shield, varför göra det? (Självklart vet jag att människor får en hel del glädje och självförtroende från sina sysslor och bla bla bla, men i mitt sinne, allt detta förbleknar i jämförelse med att kunna titta på ett avsnitt av Lag & Orde r—en old-school också, med Michael Moriarty och George Dzundza!—vid 11:30 på en tisdag.)

Parallellt med dessa fyra gånger om året-frågor, jag får också undrar om detta är hur de flesta män som används för att känna sig—tillbaka när kvinnor inte arbeta utanför hemmet. Gjorde min pappa att känna denna instängda av knäppa, hungriga munnar blott en centimeter bakom honom—min mamma och mig och mina tre systrar? (Så småningom, min mamma fick ett jobb utanför hemmet—att arbeta för min pappa—som var mest om lagring galna pengar för henne Horchow katalog vana.) Men min pappa var aldrig i ogräs med dag-till-dag med att köra en familj och samtidigt också bedriver en lönecheck. Jag har att arbeta jobbet, få fördelar—och ändå se till att lärare och förälder konferenser är inplanerade, att vår dotter kommer till tandläkaren, för att hon kommer på födelsedagskalas på gång med färgglatt-inslaget, på trenden $15 presenterar i sina händer. (För att vara rättvis mot Jamie: Vår dotter är 5, och jag kan räkna på en hand hur många gånger jag har trimmat sina naglar. Också, jag har nästan aldrig göra henne frukost och packa sin lunch ännu mindre ofta.)

Jag finner tröst i att andra kvinnor i exakt samma position som mig—och oavsett var jag jobbar, det finns åtminstone några av oss. Vi kan prata runt våra bord, fantiserar om vad vi skulle göra om vi skulle gifta sig med någon rik eller, om sådan saknas, åtminstone någon med dessa primo supremo förmåner som vissa ideella organisationer erbjuder sina anställda. Alltid, en av mina kolleger medelinkomsttagare skulle gå tillbaka till skolan. Eller starta en liten verksamhet (ofta med blomsterarrangemang eller cupcake bakning). Och min dröm jobb, konstigt, är att gå arbete för Jamie i sin trä-butik, där jag kunde lära sig en färdighet och arbete på något verkligt och konkret (och förmodligen splintery). Och har ett jobb som inte gnager på min själ.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar