Att Vara Mer Än Mamma

Under de senaste åtta och ett halvt år, mitt liv har kretsat runt två små ansikten; det mesta jag gör är för dem. Efter alla, jag är Mamma.

Den natten såg jag de två rosa rader var en av de lyckligaste i mitt liv för att gifta sig och ha barn var mina två drömmar i livet. Jag brukade sitta i källaren i mitt hus med rosa cream soda i en plast vin bägare och stoppar en kudde under min skjorta medan du tittar på ett avsnitt av min favorit (förbjudet) TV-show, Felicity.

Resten av drömmen slags föll i bitar när det är en mamma som krävs mer än att sitta hela dagen hålla barn och forsande över hur söta de var. Som inloggad mig upp för dessa sysslor? Vad menar du att vi har att äta och använd rena kläder? Vistelse på Hem Mamma och Hemmafru är synonymt, jag bara önskar att någon hade berättat för mig att när jag var yngre.

Jag är tacksam för att vi gjorde de uppoffringar för mig att stanna hemma, men jag var inte upphetsad om alla extra saker som kom med det: sjuksköterska eller flaska foder? Trasa eller lagra-köpt blöjor? Vår säng eller i sin krubba? Varje beslut vi gjort om hur vi ska uppfostra våra barn blev utmanad på en regelbunden basis och som en ny mamma, jag tvivlade på mig själv på varje nivå. Osäkerheten ligger i verkliga snabbt med mig och när vår andra son föddes, postpartum slog mig ganska hårt. Mitt liv bestod av blöjor (köpta), tupplurar och att vara en förespråkare för min fyra år gamla, som hade varit utsatt för något som han inte var gammal nog att ta itu med på egen hand. Mamma var allt jag kunde vara; jag har helt gett upp om att försöka vara något annat.

Mycket långsamt lärde jag mig att dra mig ur gropen jag kände mig som hade blivit mitt hem. Jag kunde leende verkligen på människor igen, och när min äldsta gick i skolan, jag grät och saknade honom, men jag var så glada över att få veta att min yngsta, Josias sons, på ett helt nytt sätt. För de senaste tre åren har han och jag har fått hänga och mysa och leka och utforska världen runt omkring oss.

Nu är han fem år gammal och dagis stirrar mig i ansiktet och jag slog också med det faktum att jag är på väg in i en helt ny fas i livet. Min barndoms drömmar, ganska mycket stannade på barnet del. allt jag ville var att bli Mamma. Nu har jag sex timmar per dag, måndag-fredag, till mig själv och jag undrar bara vad sjutton ska jag göra?

"Ja, Göte, vad gör du som för att göra?"

Vänta. Vem är Julia? Åh höger. Det är jag . . . är det inte?

Plötsligt står jag inser att jag är inte riktigt säker på vem Jag am längre utanför Mamma roll. Jag hade inte planerat än att drömma, och som sagt, drömmen bleknade i jämförelse med verkligheten. Jag är inte samma kvinna som jag var när jag såg att positivt graviditetstest för första gången. Jag är för alltid förändrat.

Publicerad roman och de som väntar på att bli publicerade, de är extra, saker jag aldrig drömt om att göra, men nu kan jag inte tänka mig inte gör. Men bortsett från det, vad är det? Facebook? Pinterest? Säker på att jag kan förlora timmar där, men vem vill se tillbaka och säga, "Hej, jag visste vad alla gjorde för middag varje kväll i veckan . . ." eller "Man, jag fästa massor av awesome design idéer som jag aldrig kommer att kunna efterlikna."

Detta är en fas i livet som jag känner mig helt oförberedd på att gå in. Jag är Mamma. Det är som jag är. Det är vad jag gör. Men här är jag om att ha tid att verkligen stirrar på kvinnan i spegeln, frågar henne vem hon är och vad hon gillar att göra, och för att vara ärlig, jag är lite nervös över hennes svar. Men det är ingen annan i spegeln utan mig, och det är dags att återupptäcka vem det är.

ADVERT

Lägg till din kommentar