Jag Saknade Mamma-Genen?

Jag har alltid vetat att jag ville bli mamma.

Men jag var aldrig särskilt mödra - (jag var rent ut sagt hemsk barnvakt), föreställde jag mig att på något sätt när jag blev mamma själv skulle jag också bli mödrar. Jag vill vara som andra mammor som jag såg, suger upp barn med slarviga kyssar och swooning över chunky barn benen. Jag antog att jag skulle på något magiskt sätt, bli en kvinna som haft barn prata och spela patty cake. Att jag skulle komma upp med gulliga smeknamn till mina barn och Jag skulle aldrig skrika .

Efter allt, ar inte det vad en mamma handlar om?

Det är bilden av moderskap har jag höll i mitt huvud för att...tja...eftersom för evigt . Detta är idén om vad det innebär att vara mamma, att vara mödrar, som matas till oss väldigt tidigt. Det blir ingrodd i vårt personliga och kollektiva psyke så mycket att det är nästan omöjligt att inte känna sig otillräcklig om vi inte får googly ögon över barn och har exploderande äggstockarna vid åsynen av en nyfödd.

Detta är inte bara bilden djupt inbäddat i vårt samhälle, men jag ser vad moderskap ser ut som för andra kvinnor. Jag ser dem coo på barn och överösa dem med kyssar. Jag ser kvinnor sluka upp sina barn för snuggles. Jag vet mammor som co-sova och amma sina barn i flera år. Jag hör mödrar prata med sina barn tålmodigt och lugnt.

Jag ser på allt detta, och jag undrar: Är det något som är fel med mig? Varför är jag inte mer modern? Jag saknade mamma-genen?

Jag hatar baby talk och jag är inte alltför tillgiven. Efter ett par minuter av snuggles, jag våndas bort för lite mer personligt utrymme. Jag är otålig och jag skrika — en hel del. Jag hade inte co-sömn, och jag ammade för en varm minut innan du köper fall av Enfamil.

Ibland kan jag titta på dessa andra mammor kuttrande över sina barn och kura ihop sig dem utan minsta spår av obehag i brist på den personliga integriteten, och jag önskar att jag vore mer som dem. Jag önskar att jag hade deras lugna tålamod, att den tillgivenhet som kom mer naturligt. Jag undrar varför jag inte blir mosig över barn och varför, istället för att explodera, mina äggstockar vistelse fastklämd stänga vid åsynen av även den sötaste baby.

Jag tillbringar större delen av mina vakna timmar överväger huruvida jag är en tillräckligt bra mamma. Jag ser andra mammor och läsa om mothering. Jag önskar att jag kunde vara mer av detta eller mer av det. Jag undrar om det är något fel med mig eftersom jag inte är...väl... mödra .

Men vad vi mammor måste påminna oss själva — vad jag behöver påminna mig själv igen och igen och igen — är att det finns inget "rätt" sätt att vara en bra mamma. Det finns ingen mamma-genen. Moderskap ser olika ut för alla och att mödra — vad det nu ens betyder — är inte en förutsättning för god mothering.

I det förflutna, när jag ansåg att frågan om huruvida jag vara den bästa mamman jag kan vara, så har det alltid varit med en del förutfattade meningar om vad det innebär att vara mödrar och i jämförelse med hur andra kvinnor mamma sina barn — inte vilken typ av mamma är jag till mina egna barn.

Jag brukade tro att jag saknade mamma-genen, som jag var på något sätt bristfällig eller felaktig på det sätt som jag mothered. Jag var för mycket av detta, inte nog med att. Förutom att allt detta undrar och för att utvärdera och jämföra var baserad på väg andra kvinna mothered, inte på det sätt som Jag mothered. Och mina barn hade inte de andra kvinnan som mödrar; de hade mig .

Visst, jag är kanske inte som patient eller tillgiven eller vad som helst som andra mammor, men hur andra kvinnor mamma spelar egentligen ingen roll, eftersom dessa andra kvinnor inte mina barns mamma – Jag är . Jag kan vara för mycket av detta eller för lite av det, men jag älskar mina barn hårt och helhjärtat. Jag kan inte gosa och forsa över mina barn, men jag är deras största fan och starkaste protector (tillsammans med min man, naturligtvis). Mina barn är glada och bekväma — och en stor del av anledningen till att de är glada barn är eftersom jag mamma dem på ett sätt som är bekvämt för mig.

Naturligtvis, det finns saker jag kan förbättra, och jag misslyckas med mina mycket högt ställda förväntningar varje dag. Men det finns också massor av sätt på vilka jag är helt ös här moderskap sak — åtminstone på ett sätt som moderskap ser ut för mig.

Så ja, jag kanske saknas mom gen och det är okej, eftersom det är nej mamma-genen.

Om inte, naturligtvis, du pratar om andra slag — vet du, mamma jeans .

I vilket fall, jag har inte de heller.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar