Vara Snäll mot mig Själv

I går morse, jag ställt mitt alarm för 6. Allt jag ville var en timme eller så för mig själv innan mina barn skulle börja i behov av mig. (Men vem försöker vi lura, jag är på samtal 24/7. Eller mina bröst är, hur som helst, med en nyfödd i mixen).

Baby var uppe vid 4:45 till sjuksköterska. När jag satte henne ner vid 5, jag kände mig konstigt energisk. Det var första gången på länge barnet hade sovit så många timmar (SEX SJU FEM TIMMAR! HALLELUJAH!) i en rad. Jag hade all anledning att stanna upp och dricka en varm, oavbruten kopp kaffe eller blogg eller gå ut och springa eller ta en dusch eller kanske göra alla dessa innan klockan slog klockan sju, vid vilken punkt min man skulle behöva mig att ta över kid arbetsuppgifter så att han kunde ta sig till jobbet.

I stället njuter av mina två timmar av frihet, jag gjorde vad jag lovat mig själv att jag inte skulle göra när jag ställer alarmet och släckte ljuset kvällen innan. Jag drog min ljusa gardiner att blockera en lite stramare, kröp ner i våra varma sängen, stoppade täcket upp till hakan, höll om min kudde mot min kropp, och föll tillbaka för att sova, som jag brukar göra.

Så jag gled tillbaka in i drömmarnas land, jag gjorde mig själv ett löfte: jag vill inte vakna upp två timmar senare och hatar mig själv för att vara en " lazy slob och sover när jag kunde ha varit att göra riktiga saker, speciellt att utöva, eftersom jag har en visserligen irrationella förväntningar på att barn i vikt måste försvinna som i går. I stället, att jag skulle vakna två timmar senare och vara så snäll mot mig själv som jag vill vara en vän som var i samma position som jag var.

Jag skulle berätta för min vän, "Är du nötter!? Du har förlorat all vikt från din första graviditet och du kommer att göra det den här gången också, men man ska inte förvänta sig att det ska hända på mindre än två månader. Skär dig själv en paus. Du har en SJU veckor GAMMAL BABY."

Jag skulle berätta för min vän, "Ja det är häftigt att ditt barn ganska mycket sov hela natten, men en natt med hyfsad sömn gör inte upp för sju veckor av dålig sömn."

Jag skulle berätta för min vän, "Du har mycket på tallriken just nu. Det är ok om din blogg inte är uppdaterad."

Jag skulle berätta för min vän, "Att vara ärlig. Du ammade samma kopp kaffe hela förmiddagen och i eftermiddag innan du ens hade en unge. Att kopp kaffe på morgonen, njöt medan den fortfarande är varm, har alltid varit något mer än en fantasi."

När jag steg upp runt 7, och jag kände mig utvilad. Jag var inte exakt känsla som "Hurra för i dag!" (för att låna en fras från mina två år gamla). Ja, jag hade misslyckats på första beställning av verksamhet, av den enkla uppgiften av att vakna upp vid önskad tid, MEN jag skulle inte hata en vän eller tänka på henne en sengångare bara för att stänga av larmet klockan 5 på morgonen, efter att jag kommit upp med en baby innan gryningen.

Vi alla vet den Gyllene Regeln: Gör mot andra som du skulle ha dem göra eder. Det är inte så svårt att vara snäll mot andra människor, verkligen. Varför är det ibland så mycket svårare att vara snäll mot sig själv? Så här är min Bizarro World Version av den Gyllene Regeln: Gör mot dig själv som du skulle göra för andra. Jag lovar att vara mer uppmärksam på det.

ADVERT

Lägg till din kommentar