Gåvan Av Att Vara Nära Vänner Med Din Vuxna Syskon

Vissa dagar känner jag mig som hela min roll som mamma är att sprida slagsmål mellan mina söner. De kommer att kämpa om vem som fick en längre tur på Xbox, som fick en större bit godis, vars fisar luktar värre. De kommer att träta om bokstavligt talat allt. De skriker på varandra, skrika sårande saker, och ibland lash ut fysiskt. Just den här morgonen, en nysning av min äldre son (en nysning!) utlöste vad som kändes som ett tredje världskrig i vårt familjerum.

Om jag inte visste bättre, jag kanske tror att mina barn hatar varandra ibland.

Lyckligtvis, jag vet bättre.

Jag vet att allt detta är nonsens är bara typiskt syskon beteende och som innerst inne att de har en stark lojalitet till varandra. Min äldre son ser ut för hans bror och försvarar honom när det behövs. Min yngre son i princip dyrkar marken hans äldre bror går på, tittar till honom för att få vägledning om allt från läxor till baseball och olämpligt skämt.

Sådan är vägen för syskon. De hävdar, förlåt, skratt, kärlek. Skölj och upprepa.

Med två syskon till min egen, jag förstår komplexiteten i syskon-relation. Min syster och jag skulle slå på varandra, verbalt och fysiskt. Vi tejpade linjer ner i mitten av vårt sovrum, som vi delade, och bokstavligen drog blod ibland i våra slagsmål om vem som vet vad.

Min bror var fem år yngre än mig och var i princip bara en gigantisk olägenhet på det sätt som små bröder ofta är.

Men.

Min syster och jag stannade uppe sent in på kvällen och pratade om killar, vänner, skola och har alltid varit varandras största anhängare och försvarare. Min bror började besöka mig medan jag var i college, och vi festade vår väg till att bli BFFs. Med andra ord, vi var syskon. Och vi älskade varandra djupt.

Så irriterande som mina barn " käbbel är några dagar, det egentligen inte oro mig. Jag bryr mig mindre om huruvida de är glada lekkamrater som barn och mer om oavsett om de är sanna vänner som vuxna. Jag skulle hellre lida igenom sina argument nu, att veta att det ligger i att argumentera och förlåtande att de kommer att skapa en obligation som är stark nog att motstå tidens tand. Det är genom deras argument om små saker från barndomen att de lär sig att interagera och håller inte — med all respekt — om större saker i vuxen ålder.

När jag tänker på mina relationer med mina egna syskon, det är inte vårt förhållande som barn som betyder så mycket som vår bond som vuxna. Samtidigt som det var kul att ha en lekkamrat som ett barn, är det i vuxen ålder som jag verkligen behövde stöd och vänskap av mina syskon mest.

Jag är lyckligt lottad att ha en nära relation med både min syster och min bror, och vi har stöttat varandra genom några riktigt allvarliga skit. Visst, vi håller med varandra och har olika livsstilar, men vi förstår också varandra på ett grundläggande sätt. Vi förstår familj dramer och egenheter på ett sätt som andra inte kan. Vi känner till varandras historier och, som en följd, har en inblick i varandras psyken. Vi känner igen hur våra egenheter kan ha påverkats av vår gemensamma uppväxt. Kanske är vi inte alltid överens, men vi är, utan tvekan, på samma lag.

Jag vet att alla inte kan säga samma sak. Det finns vissa människor som, av olika anledningar, kanske har en mindre-än-perfekt relation eller icke-relation med sina vuxna syskon, och det verkar ta en känslomässig belastning för dem, även om det är det bästa/enda val. Så jag är medveten om att vara vänner med din vuxna syskon är verkligen en gåva och inte en som jag tar för givet.

Jag uppskattar mina syskon nu mer än någonsin. Under de år, vi har stöttat varandra genom missfall, förlossning, jobb, äktenskap utmaningar, och trycket på att höja en familj. Vår pappa var nyligen diagnostiserats med Alzheimers sjukdom, och låt mig säga dig, det är sånt som gör eller bryter en relation. Vi har gett varandra utrymme att ta itu med diagnosen och dess praktiska effekter på vårt eget sätt, men det är också en förståelse för att vi är i detta tillsammans och hjälper varandra, och vår mamma, genom denna svåra resa.

Jag kan säga att jag är "tur", men tur är bara en del av ekvationen. En avsiktlig ansträngning för att stanna i närheten och behålla en sund relation är också en stor del av den. Det innebär att hitta tid — och ja, du måste hitta tid eftersom det inte bara kommer att falla ner från himlen — att prata och ansluta. Det betyder att bita tungan ibland. Det innebär att lyssna och hitta gemensamma nämnare. Det innebär att fira vår gemensamma familj historia samtidigt som den nya familjer och vi håller på att bygga. Det innebär att visa upp för varandra. Och precis som när vi var barn och bickered om detta eller att, det innebär också att förlåta varandra.

När jag ser på mina barn att spela tillsammans eller höra dem skratta tillsammans sent på kvällen när de ska sova, det gör mitt hjärta sväller nästan lärare för män dimensioner. Det är det närmsta man kan komma magi som jag vet. Trots deras käbbel som driver mig till vanvett — och skrikit — vissa dagar, vad jag egentligen vill är inte nödvändigtvis för dem att ha en konfliktfri relation som barn, men en stark vänskap som vuxna. Och jag kommer att göra vad det tar för att uppmuntra det, för det är verkligen en gåva.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar