Jag Fick Lära Mig Att Slappna Av. Att Vara Ett Rent Missfoster Var Att Zappa Min Glädje.

Allt på rätt plats. Rätterna på rätt plats. Kuddar på rätt plats. Kläder på rätt plats. Leksaker på rätt plats. De tandborstar på rätt plats.

Jag hämtar en känsla av frid och tillfredsställelse när allt är på sin rätta plats. Jag känner mig lugn, lycklig och i kontroll.

Som vi höll på att lägga barnen till vår familj, det tog längre tid för att allt ska komma till sin rätt. Det fanns stunder när jag skulle fråga mig själv: Är jag på rätt plats — att oroa sig så mycket om allt att vara på rätt plats?

Tiden mellan allt komma från fel plats, till rätt plats var stressigt för mig. Det fick mig att känna mig som att jag hade misslyckats. Det fick mig att känna mig som om jag inte gör ett bra jobb, som jag inte var en bra mamma eller en bra fru.

Någonstans i två månader mellan mina yngsta sonens 2-årsdag och min äldsta son är 5 år (jag kommer att hjälpa till med att matte: Vi var i 3-på-3-gruppen för ett par månader), antingen från nödvändighet eller sanity jag började bli okej med att tiden i mellan allt komma från fel plats till rätt plats.

Jag började få mina underkläder ur ren men ovikt tvätt korg . Jag började låta leksaker sova på golvet för en extra natt. Jag började låter min man göra rätter i stället för att insistera de göras omedelbart.

Jag önskar jag visste formel. Jag önskar att jag visste formeln eftersom jag skulle flaska det och sälja det till andra mammor och mig själv (eftersom jag fortfarande har mina stunder).

Det enda jag kan komma upp med är att min överlevnad instinkter sparkade i. Jag kunde helt enkelt inte hålla med att få allt på rätt plats direkt.

Mina klackar gnuggade hål i mina lakan som jag sov. Jag var hyperventilating under körning. Mina ögon läckt nödställda tårar under ett stort arbete recension där jag fick veta att jag var på rätt spår för en befordran. Jag deplaned ett flygplan efter att flygvärdinnan gav den sista varning, stänga dörren, och min ångest kommer ut.

Det var något som hade att ge.

Så jag bestämde mig för att allt inte alltid måste vara på sin rätta plats, och att det verkligen inte har att få sina omedelbart.

Ja, våra golv är lite smutsig. Det finns tandkräm smetar på badrum räknare, en korg med ren men ovikt tvätt sitter bredvid mig, och handavtryck täcka våra storm dörrar. Men jag har inte längre vik till deras desperata olycksbådande grunder: C luta mig! Jag får till dem när jag kan.

Gissa vad? Allt är okej. Mina barn är fortfarande levande och friska. Vårt hus är inte infekterad med kackerlackor eller myror. Jag har fortfarande visa upp att arbeta i rena kläder. Min man rapporterar vår relation är så stark som någonsin. Och jag mår bättre.

Missförstå mig inte. Jag kan fortfarande göra dessa saker. Jag fortfarande verkligen njuta av allt på rätt ställe.

Jag är bara inte låta resan till allt komma från fel plats, till rätt plats stjäla min glädje längre.

Där jag använder för att spendera en fri, icke-kid tid att få allt på rätt plats, jag nu tillbringa den tiden med att göra de saker som inte ger mig glädje : smuttar på en kopp kaffe av mig själv i tystnad tidigt på morgonen, att skriva, springa, läsa, laga mat, komma tillsammans med vänner, och gå till sängs tidigt.

Ja, det känns bra när mina saker är på rätt plats, men det känns ännu bättre när jag satte mig på rätt plats först.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar